Försvarar Pacquiao WBA-titeln?

Manny Pacquiao kliver in i ringen under natten till söndag och gör därmed sin 70:e fight på professionell nivå. Den åttafaldiga världsmästaren fyllde 40 under slutet av 2018 men anses fortfarande som en boxare för de största sammanhangen.

På söndag ställs ”PacMan” mot den aningen mer kontroversiella Adrien Broner som inte är bortskämd med segrar de senaste åren. Broner, som en gång benämndes som den nya Floyd Mayweather, har inte vunnit sedan februari 2017 och hans problem utanför ringen har påverkat hans boxande.

Åldern spelar ingen roll

Pacquiao är kanske inte samma boxare som han var för ett par år sedan, men hans breda repertoar gör att han fortsatt förblir en av de främsta inom sporten och ryktena om en returmatch mot Mayweather lär inte försvinna för ens den filippinska legendaren tackar för sig.

Sen förlusten mot Floyd har han vunnit tre av sina fyra fighter, där han i den senaste stoppade Lucas Matthysee från att vinna titeln i WBA:s weltervikt. Det gjorde han via knockout för första gången sedan 2014 men mot Broner lär det se annorlunda ut, då amerikanens alla tre proffsförluster har kommit via domslut.

Det mest troliga alternativet, att Pacquiao vinner via beslut finns till 2.00 gånger pengarna och att fighten går distansen ut finns till 1.50.

Kan Boner fokusera?

Efter en fin start på karriären har 29-åringens framfart i ringen bromsats upp av hans kontroverser utanför den samma. Han har misstänkts för våld mot kvinnor och har dessutom suttit häktad, något som löstes mot borgen.

Det var ett tag sedan Broner vann och tiden börjar bli knapp för den trefaldiga världsmästaren om han vill få den karriären många förutspådde. Han följde upp sin förlust mot Mikey Garcia med en oavgjord match mot Jessie Vargas och går in i fighten med en aningen osäker status.

Nu kliver Broner upp i weltervikt igen trots ett record på 0-3, men han hoppas på att hans Mayweather-liknande egenskaper kan skapa problem för sin filippinska motståndare.

Hans kraft i slagen kan bli en stor födrdel och 24 knockout-vinster av 33 totalt tyder på att Pacquiao får se upp med Broner i titelmatchen. Amerikanenen är värderad till lockande 3.15 inför söndagens match.

KLICKA HÄR