Franska Grand Prix

Grand Prix

Bana: Hockenheimring

Efter förra tävlingen i Storbritannien på Silverstone utökar Sebastian Vettel sin ledning i förarnas totalställning. Vettel vann med 2.2 sekunder över hemmafavoriten Lewis Hamilton. I och med denna vinst leder även Ferrari stallets interna tävling, med just Hamiltons mercedes bakom sig. I och med Vettels vinst sätts det press på Hamilton som just nu ligger nio poäng bakom tysken.

För vårt svenska hopp börjar Grand Prix i helgen med att Marcus Ericsson missar det första träningspasset i förmån för den italienska föraren Antonio Giovinazzi. I den sistnämndes kontrakt står det att han ska få köra sex FP1-pass med stallet Sauber. Den här gången får Eriksson dessvärre låna ut in bil till Giovinazzi, något som stod klart redan innan F1-säsongen började i år. Detta i samband med att Eriksson i senaste tävlingen i Storbritannien körde av banan och blev diskvalificerad efter en incident med sitt DRS-system.

Sebastian Vettel ser ut att vara i storform efter han körde hem den senaste GP-tävlingen för två helger sedan. Det var fjärde tävlingen han vann för året och utökar avståndet till Hamilton. Hans stall, Ferrari, har stora fördelar på Hockeheimring med sin kraftfulla motor vilket sätter han i ett favoritskap när han ska köra på hemmaplan i Tyskland.

Hamilton har inte haft flyt med sig i det senaste. Han körde riktigt bra senast på Silverstone hemma i Storbritannien men en krasch orsakad av Kimi Räikkonen gjorde att han inte lyckades utmana Vettel om förstaplatsen. Han körde ändå upp sig till en andraplacering med endast 2.2 sekunder efter tysken.

Max Verstappen som vann en imponerande seger i Österrike på Red Bull Ring kraschade otäckt senast på Silverstone. Han tappade kontrollen över sin bil, fick snurr på kärran och kraschade in i en vägg jämte banan. Detta skedde redan på fredagens träningsrunda men Max Verstappen valde att avstå från tävlingen på lördagen. Den unga holländaren visade fin form och hade inför tävlingen i Storbritannien mest tagna poäng på de senaste tre GP-eventen.

Banan

Hockenheim byggdes 1939 som en testbana för mercedes höghastighetsbilar. Då var den nästan åtta kilometer lång och ovalformad. Mycket har hänt med banan sen dess då den har varit avställd och på ställd som F1-bana under åren. Den har ansetts som en av farligare bannorna under F1:s historia och gång på gång justeras efter skador och till och med dödsfall har påträffats. Sista ändringen skedde 2002 då delar av banan som gick igenom ett skogsparti togs bort. Sen dess har den behållit samma layout.

Hockenheimring sträcker sig nu 4,574 km och kommer att köras 67 gånger nu till helgens tävling. Detta innebär att förarna kör en sträcka på ungefär 305 km. Banas rekord har Kimi Räikkonen på 1:13.78, ett rekord som sattes 2004. Banans utformning med långa utdragna kurvor kräver mycket downforce, något som kommer testa bilarnas aeropaket till max. Det finns även tre DRS-zoner som möjliggör för omkörningsområden, den bästa vid hårnålskurvan precis vid stadion. Det kommer bli ett slag emellan Ferrari och Mercedes här på Hockenheimring. Banan kräver stor motorkraft, något som Red Bulls Renaultmotor har svårt för leverera.

BETTA NU – KLICKA HÄR