Marquez kan få problem i Qatar

Den nya MotoGP-säsongen inleds till helgen när Qatar står som värd för festen. För den regerande världsmästaren Marc Marquez kan det bli en tuff start på säsongen då hans track record i Qatar lämnar övrigt att önska.

Sensationen från Repsol Honda har dominerat sporten under den senaste tiden, men hans resultat på Losail är inget att skryta om. Han har bara vunnit i Qatar vid ett tillfälle (2014) och nu får vi se om han kan bryta den negativa trenden.

Men han är favorit…

Trots ingångsvärdet och de dåliga minnena från Qatar är Marquez fortfarande favorit att vinna det stundande loppet till 3.30 gånger pengarna. Förra säsongen säkrades världsmästartiteln med fyra vinster på sex race, en statistik som gör att vi absolut inte ska räkna ut Marquez trots hans dåliga vana på Losail.

Strax bakom honom finns italienaren Andrea Dovizioso som andrahandsfavorit till 3.50 gånger den spelade insatsen. Han vann samma GP för tolv månader sedan, strax före Marquez, och det utfallet kan mycket väl upprepa sig även i år.

Dovizioso, som närmar sig 200 starter i GP-sammanhang, hamnade tvåa i den totala poängställningen under förra säsongen och Ducati-föraren verkar bara bli bättre och bättre med åren.

Fortsätter Yamahas succé i Qatar?

En annan spanjor som kan utmana om säsongens första GP-titel är Maverick Vinales. Han representerar Yamaha och stallet har visat fina tendenser under försäsongen, något som gör att Vinales finns till 6.25 på Bethard.

Yamaha har dessutom vunnit fem av de sju senaste tävlingarna i Qatar, något som talar för att den spanska 23-åringen kan knäppa sin landsman på näsan till helgen.

Lorenzo – en outsider

Under en sjuårsperiod har den trefaldiga världsmästaren Jorge Lorenzo odlat stora framgångar för japansk-italienska Ducati. Men i somras beslutade han sig för att byta till konkurrenterna Honda och gör därmed Marquez sällskap i samma stall.

Det är ett långskott, men nu finns han till 11.50 att vinna i Qatar och med fyra titlar på Losail genom åren, finns det fortfarande de som tror att 40-åringen kan stå längst upp på prispallen i helgen.

Ett rimligare alternativ är att placera sina pengar på Valentino Rossi (Yamaha) som slutade trea – mindre än en sekund bakom vinnande Dovizioso – under förra årets upplaga. I år finns han till 6.25 gånger pengarna.

Marquez är fortfarande mannen att slå

Över hela säsongen är Marc Marquez, så klart, mannen att slå. Han har titulerat sig som världens bästa i sex av de sju senaste säsongerna och han finns till 1.52 att upprepa den imponerande bedriften även i år.

Den katalanska föraren är fortfarande bara 26 år gammal och på 108 startar på den högsta nivån, har han vunnit hela 44 stycken sedan sin debut.

Dovizioso, som inte behöver samarbeta med Lorenzo längre, finns till 3.50 att vinna sin första världsmästartitel och hans fyra vinster under förra säsongen visar att nivån finns där.

Många hoppas på att legendaren Rossi kan vinna sin åttonde och sista världstitel innan han varvar ner, men det är större sannolikhet att hans lagkamrat Vinales kan konkurrera om titeln när säsongen är färdigåkt. Han finns till 6.25 gånger pengarna som världsmästare säsongen 2019.

BETTA NU – KLICKA HÄR