Kan Schwartzel leverera på TPC Sawgrass?

The Players Championship anses av många som den femte Majorn och när tävlingen inleds på torsdag finns det en sydafrikan i Charl Schwartzel som ser redo ut att vinna i det här sammanhanget för första gången.

Schwartzels titelsvacka bryts?

Det är föga förvånande att det mesta av snacket inför Players Championship handlar om den före detta världsettan Tiger Woods som ställer upp med höga förväntningar på sig. Han har 26.00 gånger pengarna att ta hem den ansedda tävlingen, men på förhand är favoriterna att vinna är Rory Mcilory (12.50), Dustin Johnson (12.50) och Justin Thomas (16.50).

Samtidigt verkar Masters-vinnaren 2011, Charl Schwartzel, gå helt under radarn och har 101.00 gånger pengarna att vinna tävlingen, ett odds som borde locka de stora satsarna. Skulle Schwartzel vinna skulle en sydafrikan plocka hem Players Championship för första gången sedan 2010 när Tim Clark drog det längs strået.

Efter Genesis Open i februari fanns det frågetecken kring 34-åringens skadesituation, men han svarade på två prestationer i Puerto Rico Open och Honda Classic som tyder på att formen är bra inför den stundande tävlingen.

Som bekant gäller det att kunna hantera TPC Sawgrass svåra förutsättningar – speciellt det omtalade 17:e hålet – och det är något Schwartzel har lyckats med de senaste åren. Förra året slutade han tvåa (tillsammans med Jimmy Walker & Xander Schauffele) bakom mästaren Webb Simpson och visade att han fortfarande är konkurrenskraftig i de största golftävlingarna.

Sydafrikans tur i Florida?

Om vi fortsätter att fästa blicken på spelare från den afrikanska kontinenten finns landsmannen Louis Oosthuizen med i startfältet. 36-åringen är värderad som världens 28:e bästa spelare och har lockande 91.00 i odds, ett spelvärt alternativ sett till hans senaste månader.

Han vann sin nionde Europa Tour-titel för att runda av 2018 och när det nya året inleddes slutade han fyra i Abu Dhabi HSBC Championhsip.

Formen kanske inte gör honom till den spelaren man främst målar upp som utmanare till den nämnda favorittrion, men Oosthuizen har en förmåga att kliva fram i de stora sammanhangen och vi ska inte utesluta att han gör detsamma till helgen.

Så sent som 2017 var han några slag från att vinna Players Championship, men den gången var bara So-woo Kim från Sydkorea den bättre spelaren.

Fleetwood kan peaka i rätt tidpunkt

Bethards tredje och sista val hamnar på formstarka Tommy Fleetwood. Han börjar närma sig en topp 10-placering i världen och hans nuvarande 13:e plats vittnar om att han kan störa de största namnen när tävlingen inleds under torsdagen.

Englands näst bästa spelare har slutat topp 20 vid två av fem tillfällen under 2019 och så sent som förra veckan visade han prov på bra självförtroende och form när han slutade som delad trea i Arnold Palmer Invitational.

28-åringen ser ut som ett bra alternativ till 26.50 gånger pengarna och förhoppningen är att han kan spela på en bättre nivå än landsmannen Rose som alltså är femtefavorit inför.

BETTA NU – KLICKA HÄR