NHL Omgång 3

Efter två omgångar av NHL kan vi konstatera att västra delen av Conference är betydligt ojämnare än Eastern. Dallas Stars, Colorado Avalanche och Anaheim Ducks har samtliga plockat full pott än så länge tillsammans med Nashville Predators. I östra delen av Conference är det bara Toronto Maple Leafs och Carolina Hurricans som har plockat fyra poäng än så länge. Men då med en match mer spelad. Inför omgång tre som precis har startat väntas några riktigt härliga matcher i dagarna Nedan kan du se par utvalda godbitar.

Philadelphia Flyers vs San Jose Sharks

Både flyers och Sharks har inlett säsongen med en vinst och en förlust på de två första matcherna. Flyers vann första matchen med 5–2 mot förra årets finalister Vegas Golden Knights och förlorade sedan med samma resultat mot Colorado Avalanches. Flyers bästa styrka är att man har en offensiv som gör mål både från offensiva och defensiva positioner, samt att mål gjordes från samtliga kedjor i öppningsmatchen mot Golden Knights. Något som gör det väldigt svårt att försvara sig mot dem. Flyers blev av med James van Riemsdyk i första perioden mot Avalanches och är oklar om han kommer till spel till matchen. Sharks lyckes slå Los Angeles Kings med 2–3 och förlorade dess för innan mot Anaheim Ducks.

Dallas Stars vs Toronto Maple Leafs

Det vankas toppmöte på onsdag när två av favoriterna till titeln kommer göra upp. Dallas Stars har öppnat upp den här säsongen på bästa vis med två raka vinster. Med sig har man efter bara två matcher åtta mål gjorda framåt och endast ett mål insläppt bakåt. Toronto Maple Leafs har också inför matchen mot Stars fått med sig fyra poäng men det bör dock nämnas att de har en match mer spelad. Toronto har de senaste åren inte skymtat med någon vidare defensiv och överlevt på att ha ett riktigt starkt anfall. Så inleder även denna säsong när man har mer än fyra mål i snitt, både framåt och bakåt. Efter tre matcher har man 13:13. Det här kommer bli ett riktigt intressant möte och en värdemätare på hur bra Stars egentligen är när man nu möter riktigt kvalitativt motstånd.

Washington Capitals vs Vegas Golden Knights

Redan efter två omgångar kommer förra årets final i Stanley Cup att göras upp på nytt då förra årets vinnare Capitals bjuder hem Golden Knights till Washington. Efter Capitals storkross av Boston Bruins då man vann med 7-0 har man även mött Pittsburgh Penguins där man torskade med ett mål efter att matchen slutat 6-6. Offensiven ser precis lika bra ut som den gjorde förra året. Det har gått lite knackigare för Golden Knights som placerar sig på en elfteplacering efter en förlust mot Flyers och en vinst efter förlängning mot Minnesota Wild som slutade i straffar. Vi väntar fortfarande på att svenskarna i Golden Knights ska börja producera. Varken William Karlsson eller Oskar Lindberg har hittat kassen i de två första matcherna. Favoritskapet i matchen går till Capitals som ändå har inlett säsongen bäst hittills av de två finalisterna.

BETTA NU – KLICKA HÄR