NHL 7-9:e november

Detroit Redwings vs Vancouver Canucks

7:e november 00:30

Ingen kan ha missat Elias Petterssons framgångssaga de senaste veckorna i NHL. Han har efter sin hjärnskakning höjt från en rookie till en världstjäna. På de senast nio matcherna har han gjort nio mål och 15 poäng på endast nio matcher. I föregående vecka gjorda han till och med fem i en och samma match, något som fick han att bli utsedd till NHL:s nästa bästa spelare den veckan.

Pettersons Vancouver har nu vunnit tre matcher i rad och ser otroligt starka ut. Senast vann mot Colorado Avalanches efter förlängning. Lagets styrka ligger i offensiven, man lyckas producera mängder av poäng framåt. Och även om defensiven ser svagare ut, med 50 insläppta på 15 matcher, så vinner man ändå.

Redwings såg riktigt svaga ut under början av säsongen och har placerat sig långt ner i sin tabell. Man spelade dock upp sig och tog innan föregående omgång tre raka segrar. Sen fick man besök av Edmonton Oilers och tappade vinstsviten efter en förlust med 3–4.

Bethard har satt oddsen i matchen till 1.95 gånger pengarna för en eventuell vinst för något av lagen. Det kommer bli en jämn historia.

Tampa Bay Lightning vs Edmonton Oilers

7:e november 00:30

Lightning har tagit ett fast grepp om Eastern Conference. Man leder ligan med tre poäng för tvåan Toronto Maple Leafs då man ligger på 21 poäng efter 14 spelade matcher. Man har vunnit de två senaste matcherna och gjort åtta mål. Defensivt ser man starka ut och är bland de lag som har släppt in minst i ligan.

Edmonton Oilers har med haft en fin period i det senaste om man bortser från förlusten mot Washington Capitals senast med vinster mot både Wings och Blackhawks. Farligast i laget i är Conner McDavid med sina tio mål och tolv assist på 14 matcher.

Det ser dock ut att vara en match där Lightning vinner. Oddset i matchen ligger på 1.54 för ett spel på en rak etta och 2.60 för ett spel på bortalaget Oilers.

Philadelphia Flyers vs Arizona Cayotes

9:e november 01:00

Arizona hade en svit på fem raka segrar innan mötet mot Flyers i föregående omgång. Och då hade Cayotes besegrat både Vancouver Canucks och Tampa Bay Lightning bland de fem. Men sviten tog slut mot Flyers då man förlorade med 2–5 på hemmaplan. För Flyers del har de svensken Oskar Lindblom att tacka för segern.

Lindblom hade fram till den 30:e oktober bara gjort två poäng för Flyers men har den senaste tiden toppat formen. Han har sedan dess producerat sex poäng, tre assist och två mål, varav det sista kom nu mot Cayotes då han satte det avgörande resultatet. Tidigare i matchen såg Claude Giroux till att Flyers tog kontroll i matchen med sina två mål och en assist.

Det var Flyers som hade övertaget i matchen senast och mycket talar för att vi kommer se ungefär samma matchbild igen på fredag. Man är i bättre form och riktigt farliga framåt.

BETTA NU – KLICKA HÄR