Finalmöte i öst när Tampa Bay gästar Toronto

14:e december 01:30

Förhandsfavoriterna Toronto Maple Leafs har fått stenhård konkurrens i sin division i året upplaga av NHL. Atlantic Division huserar med två av ligans bästa lag och i helgen bjuder på ett riktigt hett möte när dessa gör upp för första gången för säsongen.

Oddsen på Tampa Bay som vinnare av Stanley Cup har sjunkit i takt med att vinst efter vinst inkasseras på kontot för Jon Coopers lag. Ett spel på att man kommer får lyfta Stanley Cup-bucklan i slutet av säsongen är nu lägst av alla lag i NHL och ligger på 5.00. Man har alltså gått förbi förhandsfavoriterna och helgens motstånd Toronto som ligger på oddset 5.50.

Mycket är tack vare lagets tränare, Cooper, som har etablerat en offensiv i laget som med råge är mest effektiv i ligan. Hittills har man producerat 130 mål på 32 matcher. Alltså kommer man upp i snitt på 4.06 mål per match vilket är långt bättre än tvåan. Främsta poänggörare i laget är Nikita Kucherov med 33 assist och tolv mål hittills under säsongen. Tätt där bakom ligger Brayden Point som leder den interna skytteligan med 21 mål så långt. Dessa, tillsammans med Stamkos, som har löjligt bra form med sju mål på sina två senaste matcher kommer ställa till problem för Torontos defensiv.

Inför matchen kommer Lightning med en vinstsvit på sju raka och tio vunna matcher av sina elva senaste. Att man har byggt upp moment inför helgens toppmatch är det inget snack om och man kommer in i matchen med fullgott självförtroende.

Toronto har haft en knepigare period bakom sig. Trots att man har vunnit sex av sina åtta senaste har man två svidande förluster mot Boston Bruins och Detroit Red Wings nyligen. Senast lyckades man dock slå Carolina Hurricanes med en 1-4 i den andra av fem raka borta matcher. Svensken William Nylander gjorde ett fint avtryck i matchen och låg bakom två av målen.

Oturligt för bortastarka Toronto står Amalie Arena lokal för en av NHL:s svåraste bortamatcher. Tampa Bays hemmastatistik, 14-4-0, är bäst i ligan. Det bör dock sägas att Toronto på bortaplan vunnit åtta av sina tolv senaste hemmamatcher. Oddsen pekar på att det blir ett jämt möte men med Tampa Bay som knappa favoriter. Ett spel på Lightning finns för oddset 2.25 gånger pengarna medan spelet på att Toronto vinner ligger på 2.70 gånger din insats.

Formstarkt möte när Oilers reser till Winnipeg

14:e december 02:00

Oilers som har haft en knackig inledning på säsongen och har för drygt en månad sen gått igenom ett tränarbyte. Ken Hitchcock fick kliva in istället för Todd McLellan när den sista inte levererade resultaten. Ett drag som har gett Oilers ett riktigt uppsving. Sen bytet har man endast förlorat en gång, spelat tre oavgjorda och vunnit åtta matcher. Något som har lett att man har klättrat i Pacific Division till en fjärdeplats, bara fyra poäng bakom Calgary och hoppet om slutspel har väckts igen.

Jets ligger för närvarande på en andraplacering Central Division med 40 poäng precis bakom Nashville som leder med 41 poäng. Laget i sin helhet känns stabilt, offensivt som defensivt, och man ligger topp fem när det kommer till bästa målskillnad i ligan. Framåt, med Blake Wheeler, Mark Scheifele och Patrik Laine har man producerat 107 mål så långt. Defensivt, där Dustin Byfuglien, Jacob Trouba och Tyler Myers står som huvudpersoner har man bara släppt in 83 mål. Oddset på att vinner årets upplaga av NHL ligger i skrivande stund på 15.00 gånger pengarna, vilket är fjärde bäst av alla lag.

Oilers poängsnitt är faktiskt negativt, 88-91, men många av målen bakåt kom innan Hitchcock tog över huvudansvaret. Snittet på gjorda mål har gått upp avsevärt då Hitchcock lyckats lyfta fram offensiven i laget på ett strålande sätt, inte minst Patrick Laine.

Två av ligans bästa unga spelare ställs mot varandra. Oilers Conner McDavid som har en fantastisk säsong bakom sig med sina 43 poäng hittills. 21-åringen leder både den interna assistligan, 26, och den interna skytteligan med 17 mål. På andra sidan finns Patrik Laine som konkurrerar i ligans skytteliga med sina 21 gjorda mål så långt.

Oilers har inför matchen toppat formen och har fyra raka segrar. Frågan är om det räcker för att mäkta med en bortamatch i Winnipeg. Jets känns kompletta och går in som favoriter i matchen, ett spel på at de vinner ligger på 1.55 medan samma spel på Oilers ligger på 2.55 gånger spelad insats.

BETTA NU – KLICKA HÄR