Ovechkin i storform när man möter rivalen

Alex Ovechkin har nu gjort mål i 14 matcher i rad och slagit sitt rekord att göra poäng i matcher i sträck. Något som har återspeglats i Washington Capitals matchresultat. Förra årets vinnare av Stanley Cup har nu vunnit tolv matcher av 14 och ligger på en klar förstaplacering i Metropolitan Division, fyra poäng före Colombos Blue Jackets. Efter en något tuff start verkar det som att laget har repat sig och Capitals är åter igen bland favoriterna till titeln.

I nästa match kommer Pittsburgh Penguins till Washington och de båda lagen har en rivalitet mellan sig som gör att det brukar heta till matchbilden något som är utöver det vanliga. Förra gången lagen mötes vann Pittsburgh och då på övertid. Den matchen slutade 7–6.

Men känslan är att Capitals har spelat upp sig sen senast, med fem raka vinster inför mötet hemma mot Penguins. Dessutom är Ovechkin i storform och leder skytteligan med marginal. Inför mötet är det fem poäng ner till tvåan Jeff Skinner. Han känns ostoppbar för stunden och ett spel på att han gör mål i matchen ligger på 2.00 gånger pengarna.

Det är en match med två av NHL:s mest ikoniska kaptener. På ena sidan Ovechkin och på andra sidan Sidney Crosby. Crosby har kanske inte samma målsinne som hans ryska motsvarighet men han hjälper sitt lag att producera mål. Femton mål men desto mer assist. Ovechkins totalpoäng ligger på 43 medan Crosbys ligger på 36.

Pittsburgh har vunnit fem av sina tio senaste matcher inför mötet mot Capitals och kommer till matchen med sämre självförtroende. Man har dock allt att spela för i matchen, delvis att slå sina sin eviga rival men också försöka gå om New York Islanders som just nu ligger på två poäng före. Ett skifte i tabellen som skulle betyda en slutspelsplats för Penguins.

Oddsen i matchen är dock jämna, och vi kan förvänta oss två lag som inte ger sig i första taget. Penguins kan på en bra dag slå samtliga lag i ligan. Ett spel på Capitals finns för 1.71 gånger pengarna och ett spel på Penguins finns för 2.20 gånger spelad insats.

Senast lagen mötes blev det hela 13 mål i matchen. Med en stekhet Ovechkin i ena laget och ett Penguins med ett snitt på 3.36 mål per match kan ett överspel vara lämpligt. Att det blir över sju mål i matchen efter fulltid finns för 2.26 gånger pengarna.

Montreal Colorado

Montreal Canadiens föll i sin sista hemmamatch för året och kommer nu att avsluta 2018 med sex matcher på resande fot innan NHL:s juluppehåll tar vid. Canadiens hade vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher på Bell Centre innan Boston Bruins kom besök och nollade dem med resultatet 4-0 och försämrade deras facit.

Den första matchen på resan blir mot Avalanches i Colorado. En match mellan två lag som båda just nu kniper den sista slutspelsmatchen i respektive division. Colorado som ändå har gjort en fin säsong har tappat något på slutet. På sina senaste fem matcher har man endast vunnit mot Dallas Stars. Lagets defensiv spelat under all kritik med 25 insläppta mål under dessa matcher. Något som Montreal ska kunna dra nytta av.

Montreal offensiv har inte blommat ut, framför allt inte i power play som man faktiskt utnyttjar bland de sämsta i hela ligan. Man har ett snitt på 3.12 mål per match och deras bästa målgörare, Domi har endast lyckats producera 14 mål så långt. Förhoppningsvis kan Colorados formsvaga defensiv öppna upp ytor för Canadiens.

Colorado har spelat de flesta av sina matcher på bortaplan men har nu två matcher i rad på hemmaarenan Pepsi Center. Man har elva vinster på resande fot och sju vinster på hemmaplan. Det här är ett utmärkt läge att försöka vända sin formsvacka inför egen publik och göra och säkra upp sin slutspelsplats.

Avalanches huserar med två av ligans bästa poänggörare. Mikko Rantanen och Nathan McKinnon som har gjort 56 respektive 53 poäng under årets säsong. Två nyckelspelare för Colorado som behöver producera för att kompensera för en haltande defensiv. Avalanches tränare, Jared Bednar, annonserade att deras ordinarie målvakt Semyon Varlamov kommer ersättas med reserven Philipp Grubauer i hopp om att säkra upp där bak. Ett drag som förhoppningsvis minskar pressen på Rantanen och McKinnon.

En relativt öppen match där Bethard sätter Avalanches som favoriter, 1.64 gånger pengarna på att de går av som vinnare. Likt den andra matchen känns denna också målfarligt. Överspelet på att det blir mer än sex mål i matchen finns för 1.78 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR