Bruins tillbaka från skadebekymmer

Vi återvänder efter juluppehållet och kastar oss direkt in i NHL med en match mellan Boston Bruins och New Jersey Devils. Tillbaka till spel efter en längre skada är Bruins center Patrice Bergeron. Till skillnad från senaste gången lagen ställdes mot varandra kommer Bruins med en frisk trupp inför mötet.

Det är ingen hemlighet att Bruins skador har präglat dem under den senaste tiden. I början av säsongen seglade man upp i toppen direkt och höll sig kvar länge toppskiktet av tabellen. Nu har man trillat ner och ligger fyra i Atlantic Division. Det verkar dock som att den tiden är förbi då en hel hop av spelare är på väg tillbaka till spel. Kaptenen Zdeno Chara, Kevan Miller och Jake DeBrusk är samtliga på tal när laget ska tas ut på fredagens match.

New Jersey Devils har inför matchen mot Bruins fyra förluster av fem möjliga. Man ligger sist i hela Eastern Conference med endast elva vinster över säsongen så långt. Ett utmärkt tillfälle att värva in sina återkomna spelare för Bruins.

Det är Bruins som är favoriter, trots skador har man ändå lyckats hålla skeppet flytande och nu när spelarena trillar in igen höjs moralen på nytt. Man har dessutom en av NHL:s bästa defensiv, med endast 2.59 mål insläppta per match. Det är ligans näst bästa snitt.

Oddsen i matchen ligger på 1.51 för att Bruins vinner och 2.65 på att Jersey tar hem matchen. Ett spel på att det blir under 6 mål i matchen kan spelas för 1.86 gånger pengarna.

Crosby huvudperson när Penguins möter Red Wings

Pittsburgh fick lite välförtjänt vila efter att ha spelat sex matcher på nio dagar precis innan juluppehållet. Det var dock inget som bekymrade Penguins särskilt mycket och man kom undan med fem vinster och en förlust. Nu är man dessutom utvilade och Red Wings lär få det knepigt.

Penguins senaste räd beror mycket på kaptenen Sidney Crosby som verkar ha en riktigt formtopp för tillfället. Senast mot Carolina när man vann med 3–0 stod Crosby bakom samtliga mål och han stiger i poängligan. Ett spel på att han gör mål i matchen ligger på 2.35 gånger pengarna.

Red Wings har haft en knepigare period bakom sig. Av de senaste fem har man endast vunnit en match. Det bör dock sägas att man mot New York Islanders tog man matchen till straffar, och än mer imponerande att man tog matchen mot Toronto Maple Leafs till förlängning. Det finns potential i laget och ska inte underskattas.

Nämnvärd är Gustav Nyquist som har en riktig fin säsong bakom sig och leder den interna assistligan med sina 22 assist så långt.

Matchoddset ligger på 1.37 på att Penguins vinner matchen och 3.20 på att Red Wings går av som vinnare.

Går Lightning att stoppa?

Nikita Kucherov jagar ständigt förstaplaceringen i NHL:s skytteliga och går för att förlänga sin svit till nio raka matcher med poäng när Tampa Bay Lightning står värd mot Philadelphia Flyers. Kucherov har nu fyra mål och elva assist på sina åtta senaste matcher.

Det går bra Lightning just nu. Oddset på att man vinner NHL i år ligger på 5.00 gånger pengarna och lägst i hela ligan. Kucherov levererar poäng samtidigt som kaptenen Steven Stamkos gör mål, hela tretton mål på de tolv senaste matcherna. En faktor till att man har elva vinster av tolv matcher och 58 poäng tagna så långt, sex före tvåan Toronto Maple Leafs. Mycket talar för att man är första lag att nå 60 poäng efter fredagens match.

Men man ska inte underskatta ett Flyers som verkar vara på uppgång efter en sämre period. Även om man ligger tredje sist i hela Eastern Conference har man vunnit tre av sina fyra senaste matcher, bland annat mot ett starkt Nashville Predators och New York Rangers.

Det är kaptenen i Flyers som har klivit fram och visat vägen fram för sitt lag. Claude Giroux leder deras interna poängliga med 44 poäng så långt. Han har adderat tre i de senaste fyra matcherna. För att kunna slå Lightning krävs det att han presterar på topp.

Oddsen i matchen ligger på 1.44 att Tampa Bay Lightning vinner matchen. Motsvarande spel på Philadelphia Flyers ligger på 2.85 gånger spelad insats. Överspelet kan vara lämpligt i matchen med tanke på Lightnings formstarka offensiv. Att det blir över 6.5 mål i matchen kan spelas för 1.91 gånger pengarna.

WETTE JETZT – KLICKE HIER