Winter Classics

Nyår har precis passerat vilket betyder att NHL:s Winter Classics går av stapeln. Turneringen som introducerades 2008 har numera blivit kutym att inleda det nya året med. För er som inte vet vad det innebär är det en turnering där matcher i NHL spelas utomhus, för att hylla hockeyn ursprung när den fortfarande spelades på sjöar och dammar. Något som har hyllats runt om i USA och adderar till underhållningsvärdet.

Årets första match i Winter Classics spelas på Notre Dame Stadium i South Bend, Indianana och det blir Boston Bruins och Chicago Blackhawks som inleder NHL 2019. Det är ett spektakulärt evenemang som drar mest folk under hela året, upp till 78 000 åskådare på plats.

Boston går in som favoriter

Turneringen utspelar sig så att Bruins och Blackhawks ska göra upp över sex hela matcher. Och eftersom inget utav lagen har hemmaplan ligger ändå South Bend något närmare Chicago och de får fördelen att stå som hemmalag när lagen möts.

Det är dock Boston Bruins som står som favoriter att vinna och oddset på att de tar hem Winter Classics i år ligger på 1.80 gånger den spelade insatsen. Det såg länge ut som att Bruins skulle kunna vara med och slåss om Stanley Cup-titeln i början av säsongen. Man har dock tappat något mot slutet och laget ligger för tillfället på en nionde plats i Eastern Conference.

I skrivande stund ligger man på en wildcard-position för att ta sig vidare till playoff-spelet senare i vår och oddset på att Bruins lyckas med finns till oddset 12.00 gånger pengarna. Men ska man ha chans att utmana måste man börja leverera bättre under andra halvan av säsongen.

Det stora problemet med årets upplaga av Boston under säsongen har varit att man saknar bredd i truppen. Deras första kedja kan utmana samtliga lags i serien men när man roterar laget tappar man spets. Något som märks väldigt tydligt när de har spelat under hösten. Om man får en lyckad draft till nästa säsong kan man bli riktigt farliga.

Chicago ska försöka ändra på sitt facit i Winter Classics i år. Tidigare har men statistiken 0-3-0 och kommer inte få en lätt uppgift att bräcka Bruins i år. Men det finns hopp. Inför veckans match har man vunnit fem av sina sex senaste matcher och kommer i god form till turneringen. Oddset på att Chicago vinner ligger på 2.20 gånger den spelade insatsen.

Man har dock inte presterat så bra under hela säsongen. På sina 41 spelade matcher har man bara tagit tio vinster i år. Det är framför allt defensiven som har spökat för Blackhawks och man har släppt in 149 mål under säsongen vilket är näst mest av alla lag. Endast Ottawa Senators har mer insläppta.

Man har dessutom förlorat sin tränare under det gångna året, trefaldiga Stanley Cup-vinnaren Joel Quenneville och låtit Jeremy Colliton ta över. Ett tränarbyte som inte har gett någon frukt än så länge.

Offensivt finns det potential för Blackhawks. Patrick Kane leder lagets skytteliga med 22 mål så långt under säsongen. Framåt har man gjort 119 och är långt från sämst i NHL. Det är försvaret som är lagets Akilleshäl.

Vi kan vänta oss en match med mycket mål i, kanske mest i Chicagos kasse men även åt anda hållet. Ett spel på att Boston gör över 3.5 mål i matchen finns till oddset 2.35 gånger insatsen.

Stark offensiv i Bruins

Boston nästbästa målskytt Brad Marchand ska förhoppningsvis vara tillbaka till spel men det är fortfarande inte helt säkert. Det är en skada i överkroppens om förhindrar han från att spela.   Marchand har gjort tolv mål så långt och inkasserat 41 poäng under säsongen. Han är viktig spelare för Bruins och kommer han till spel kommer Blackhawks få det riktigt tufft.

Deras högerforward Davis Pastrnak leder just nu lagets interna skytteliga med 23 mål och 48 poäng och tillsammans med veteranen Patrice Bergeon som har 31 poäng på 23 matcher bör man ställa till med problem för Blackhawks haltande försvar.

Bostons form i det senaste har onekligen varit starkt. Man har vunnit sju av sina elva senaste matcher och har slagit lag som Toronto och Nashville som båda kan konkurrera om Stanley Cup-titeln i år. Man har dock spelat bäst på hemmaplan och insatserna på resande fot har varit skakiga. Något som ger ett litet hopp till Blackhawks.

 BETTA NU – KLICKA HÄR