Avalanches och Sharks

Efter Winter Classics återgår NHL till det vanliga spelschemat och redan dagen efter är det fullspäckat med matcher. Bland andra möter San Jose Sharks ett svajande Colorado Avalanches där båda lagen kämpar för att vinna sina respektive divisioner.

Trots sin förlust mot ledande Calgary Flames senast har man sett fina intentioner i Sharks som nu har vunnit två raka och knappar in på toppskiktet i Pacific Division.

Avalanches största konkurrenter om tredje platsen, Dallas Stars, möter New Jersey Devils. En vinst här betyder att man får närkontakt uppåt i divisionen.

Avalanches fortsätter att tappa

Colorado började den här säsongen helt utmärkt och hade länge ett stadigt grepp om Central Division. Det har dock gått utför och man har tappat sin ledning och ligger nu på en tredjeplats. Laget har nu fem raka förluster och kommer få det kämpigt att plocka hem en seger i nästa match också då man möter ett formstarkt Sharks.

Om blickar ännu längre bakåt har man faktiskt bara vunnit två matcher på sina elva senaste. Och dessutom tappar matcher hemma mot lag som Chicago Blackhawks och Los Angels Kings som placerar sig längst ner i respektive Division.

San José på väg mot toppen

Till skillnad från Avalanches börjar Sharks hitta sin form och poängen börjar trilla in. Laget har kämpat under hösten och börjar äntligen leva upp till hypen som fanns kring Sharks under försäsongen. Laget var från början, delvis på grund av värvningen av Erik Karlsson, tippade att ta sig riktigt långt och nu börjar laget äntligen leverera. Oddset på att de vinner sin allra första Stanley Cup-titel har nu sjunkit till 17.00 gånger insatsen.

Just nu ligger man bara tre poäng efter ledande Calgary Flames och Vegas Golden Knights som leder Pacific med 52 poäng vardera och oddset på att de vinner divisionen i år ligger på 3.50 gånger pengarna, samma som Golden Knights. Favoriterna är fortfarande Flames som vars odds på att de tar vinner ligger på oddset 3.00.

Sharks knappa favoriter

San José går in knappt favoritskap i matchen. Oddset på att de vinner ligger på 1.90 gånger pengarna medan motsvarande spel på Avalanches ligger på 1.95. Även om matchen spelas på Denver i Colorado påpekar hemmalagets form på Pepsi Center att spel inför egen publik inte är en fördel.

Stars blickar uppåt

Även New Jersey Devils har hittat sin form i det senaste. De har chansen att matcha sin tidigare längsta vinstsvit som man har haft under säsongen. Och man kan göra det mot det lag som avslutade sviten senast, Dallas Stars.

Devils skyttekung och förra årets MVP i NHL Taylor Hall är fortfarande inte redo för spel efter att han fall bort från skador. Det här blir fjärde raka matchen som han inte kommer till spel. Det är dock inget som har påverkat laget allt för negativt och man lyckas ändå producera vinster och har nu tre raka inför mötet mot Stars.

Dallas har fördelen att spela på hemmaplan. Något som har varit problematiskt för Devils är just deras bortamatcher under säsongen. Men en vinst mot Boston Bruins i deras senaste bortamatch visar på att de kan prestera utanför Prudential Center. Frågan är om även kan hota Stars borta.

Stars ligger bara två poäng efter Avalanches och en vinst här skulle betyda att man delar tredjeplatsen i Pacific Division. Oddsen i matchen ligger på 1.55 på att Stars vinner och 2.50 på att bortalaget Devils vinner.

Det finns ingen hejd på Lightning

Tampa Bay Lightning går som tåget just nu och fortsätter kamma hem vinst efter vinst. Man har nu vunnit sex raka matcher och endast förlorat en match på sina 15 senaste. Man är odiskutabel etta i Atlantic Division med 64 poäng, hela tio poäng framför Toronto Maple Leafs.

Oddset på att de vinner Stanley Cup i år ligger just nu på 4.00 gånger pengarna medan andrahandsfavoriten, Maple Leafs, ligger på oddset 6.00.

I nästa match möter man Los Angels Kings och det bör bli ännu en enkel seger för Lightning. Kings ligger som jumbo i Pacific med endast elva segrar under säsongen. Man är dessutom det lag med sämst offensiv i hela NHL, med endast 2.24 gjorda mål per match.

Lightning har imponerande 14 vinster på bortaplan under säsongen och oddset på att de spelar hem den 15:e ligger på oddset 1.38.

BETTA NU – KLICKA HÄR