New York Islanders – en outsider?

Barry Trotz har blivit en positiv tränarinjektion under säsongen och New York Islanders leder nu sin division (Metropolitan) med tre poäng efter en gryende formkurva.

Islanders – som vann Stanley Cup fyra gånger på raken mellan 1980-1983 – har nu tillåtit sina supportrar att drömma om en ny triumf och det välfungerande New York-laget som mästare är värderat till 31.00 gånger pengarna.

Laget har inte vunnit sin division sedan 1988 men är på god väg att avsluta den negativa trenden då de har tre poängs distans till Columbus och Washington, och dessutom har en form som de två konkurrenterna inte kan mäta sig med.

Fortsätter formen i New York?

Stjärnan Mathew Barzal (44 poäng på 48 matcher) och kompani återvänder nu hem till New York efter en bortaturné med bra resultat. Islanders har vunnit fem raka matcher där 5-1-segern mot Tampa Bay och de två straffvinsterna mot Washington och Anaheim sticker ut lite extra.

Nu väntar Chicago Blackhawks som har uppenbara problem med sitt försvarsspel och har släppt in flest mål i hela NHL med 188 stycken.

Men det finns en individuell och offensiv kvalitet i Hawks som aldrig ska räknas bort, de har till exempel gjort 153 mål – åtta fler än Islanders – och kliver in i mötet med självförtroende efter 8-5-segern mot Capitals.

Patrick Kane lär va på spelhumör och står noterad för tio poäng på sina tre senaste matcher, men Barry Trotz manskap har visat en annan stabilitet och kliver in i matchen som favoriter.

De besegrade Chichago på hemmaplan i inledningen av 2019 och de har 1.80 gånger insatsen för att upprepa det. Tror man på en målrik historia finns över 6.5 mål till 2.02.

Skräll i Ottawa?

Det är två lag som inte lär vara med i slutspelssnacket som möts i Canadian Tire Centre när Ottawa och Arizona Coyotes gör upp på kanadensisk mark.

Senators – som tappade Erik Karlsson tidigare under säsongen – är placerade på en sjundeplats i Atlantic Division och har bara Detroit bakom sig i tabellen. För Arizona är tabelläget lika utsatt och även de ligger placerade näst sist i sin division, där ligans sämsta lag i LA Kings ligger efter.

Den här matchen kan sluta hur som helst med tanke på lagen, men vi flaggar trots det för Coyotes som har en uppåtgående formkurva och dessutom ett spännande odds. De har vunnit fem av sina sju senaste matcher, och förutom storförlusten mot Calgary (7-1), har de bara förlorat mot Pittsburgh på övertid under den senaste tiden.

Ottawa har förmågan att göra mycket mål, där Mark Stones 50 poäng och 22 mål är ett bevis på det, men de har samtidigt NHL:s näst sämsta försvar och kan stöta på problem mot ett Arizona som alltså har ett gott självförtroende.

Senators är favoriter till 1.83, men deras försvarsspel gör att Coyotes, i bra form, mycket väl kan vinna till 2.15 gånger den spelade insatsen.

Målrika Calgary

Calgary Flames fortsätter imponera under säsongen och sett till oddssättningen är de tredjefavorit (11.00) till att lyfta Stanley Cup-bucklan samtidigt som de har 4.50 till att vinna den västra konferensen.

De har dessutom en form som förstärker känslan av att laget kan utmana hela vägen i år. De har vunnit tio av sina 13 senaste matcher och nu gjort ett miniryck i sin division där de ligger sex poäng före jagande San José Sharks.

På onsdag väntar nästan lika formstarka Carolina Hurricanes på hemmamark och där kliver Flames in som tydliga favoriter till 1.51 och kan bättra på sin fina hemmastatistik som just nu är 16-4-5.

Men gästande Hurricanes ska inte uteslutas i det här mötet och kliver in i Scotiabank med åtta segrar på de elva senaste matcherna. De har besegrat lag som Columbus, Nashville och Islanders, och finns till 2.60 gånger pengarna.

Vi kan förvänta oss en målrik historia i Calgary då hemmalaget har gjort näst flest mål i NHL (187) – där bara Tampa Bay är vassare. Över 4.5 mål för Calgary – något de lyckats med i tre av de fyra senaste matcherna – finns till 2.85 och över 5.5 mål för hemmalaget finns till 4.90. Tror man att båda lagen bidrar till en svängig tillställning finns över 6.5 mål i matchen till 1.92 på Bethard.

KLICKA HÄR