Kan Islanders störa Tampa igen?

Vi är inne på den andra halvan av säsongen och till helgen får vi en rad intressanta matcher där de regerande Stanley Cup-mästarna Washington Capitals bland annat slåss för att upprepa sin succé från ifjol.

Nicklas Bäckström och kompani har häng på toppen i Metropolitan – som de är värderade till 11.00 gånger pengarna att vinna – och ligger bara tre poäng efter ledande New York Islanders. De spelade sin senaste match den 23:e januari och nu hoppas laget på en positiv trend efter den långa ledigheten. 

Uppvilad Ovechkin blir nyckeln

Alexander Ovechkin valde som bekant att vila under All Star-helgen i San José för att vara pigg till Capitals avgörande skede av säsongen. De regerande mästarna har förlorat sina sju senaste matcher (två på övertid) och nu behöver den ryska målsprutan och kaptenen visa vägen och ta laget tillbaka på vinnarspåret.

De har bara lyckats göra fler än tre mål i två av de nämnda förlusterna och nu sätter tränare Todd Reirden sitt hopp till Ovechkin, samtidigt som TJ Oshie har visat en gryende form med sju poäng på de tre senaste matcherna.

De ställs mot Calgary Flames där hemmaplansfördelen kan bli avgörande för Washingtons del (1.80 i odds), men gästerna leder den västra konferensen och har imponerat under säsongen.

När lagen möttes under hösten 2018 var det Capitals som gick segrande ur den tillställningen, men Flames kommer med en revanchlusta och därför kan ett spel till 2.05 på gästerna från Kanada också vara värt att snegla på.

Blir Flames för heta för Capitals?

Calgarys form skiljer sig en del från Washingtons och konferensledarna har vunnit sina tre senaste matcher, samtidigt som de på sina tolv senaste försök, vunnit tio.

Stjärnan Johnny Gaudreau har varit sensationellt bra för Flames under året och leder all den interna poängstatistiken samtidigt som han ligger trea i hela NHL:s poängliga efter Nikita Kucherov och Mikko Rantanen. Vaknar 25-åringen på rätt sida kan Calgary mycket väl vinna det här mötet och plocka revansch på de regerande mästarna.

Tampa Bay – New York Islanders

På tal om revansch; Tampa Bay har stor revansch att utkräva på Islanders då New York-laget vann med hela 5-1 senast lagen möttes den 14 januari.

Lightnings är laget att slå den här säsongen och deras tabelläge bekräftar det ännu mer. De leder hela NHL med fem poäng och ser ut att vunna Presidents’ Trophy innan Stanley Cup-slutspelet drar igång. Väl där är Tampa Bay favoriter (3.75) till att gå hela vägen och lyfta bucklan i juni.

5-1-förlusten kom som en överraskning för många, men Barry Trotz har fått Islanders på rätt spår under säsongen och de ligger placerade på en imponerande andraplats i den östra konferensen för tillfället.

Efter John Tavares flytt saknar de en del spets i offensiven, men med ett svenskt målvaktsspel i världsklass av Robin Lehner har de en stabil grund att luta sig mot. Lehner har bäst räddningsprocent i NHL (93.1%) och andramålvakten Thomas Greiss har steppat upp när svensken har vilat.

Islanders spelar hemma och finns till 2.30, men Tampa Bay borde inte vika ner sig mot laget två gånger i rad och lär få sin revansch, något som finns till 1.64. De två senaste mötena har slutat under 6.5 mål och tror man på ett liknande resultat bör man kika på underspelet till 1.87.

Jets förvärrar situationen för Ducks

Winnipeg Jets besegrade Anaheim Ducks i en tät historia tidigare i januari där Bryan Littles mål i förlängningen blev vad som skiljde lagen åt.

Det var aningen överraskande att Anaheim stod sig så bra mot Winnipeg senast, då de klev in i det mötet med tio raka förluster. Formen har förbättrats någorlunda, men frågetecken finns kvar och nu har de istället två raka förluster och ett 5-1-debakel mot St. Louis Blues färskt i minnet.

Förra mötet mellan lagen kom i en extremt hektisk spelperiod för Winnipeg (fyra matcher på fem dagar), men när lagen nu möts är det andra förutsättningar och Jets, som finns till 1.50, lär vinna och förbättra sin position i den västra konferensen.

De är andrahandsfavoriter till att toppa sin konferens när 82 omgångar är spelade och det spelet finns till 5.00 gånger pengarna.

KLICKA HÄR