Kan Devils störa Pittsburgh på nytt?

På pappret och sett till tabelläget är Pittsburgh Penguins ett klart bättre lag än New Jersey Devils, men när lagen stött på varandra under säsongen har det sistnämnda gänget, oavsett form, steppat upp och vunnit samtliga matcher. Nu får Penguins en ny chans mot sina rivaler i jakten om en slutspelsplats.

Fortsätter trenden?

New Jersey har haft en vacklande form under säsongen, är placerade sist i sin division och har bara vunnit åtta matcher på resande fot så här långt. Två av de segrarna har dock kommit mot Penguins i PPG Paints Arena, där det senaste mötet slutade 4-2 till Devils.

För Pittsburgh ser säsongen ut att fortsätta efter grundserien då de, via en förstaplats i Wild Card-tabellen, har ett litet försprång ner till Montreal, Carolina och Buffalo som jagar. För New Jersey är det hela 15 poäng upp till slutspelschans och av allt att döma får Andy Hynes manskap tidig semester i år.

Nu får Devils spela på hemmais i Prudential Center där de hittills vunnit 15 matcher under säsongen. Pittsburgh kliver visserligen in som rättmätiga favoriter, men förvåna er inte om trenden från de tidigare matcherna fortsätter och New Jersey vinner till 2.15 gånger den spelade insatsen.

Formstarkt St Louis möter Toronto

St Louis Blues har fått upp ångan på riktigt och kan klassas som NHL:s hetaste lag för tillfället. Tack vare en lysande form har deras säsong fått extra liv och deras sänkta odds (23.00) till att vinna Stanley Cup är ett tydligt bevis på det.

Deras trend ser ut att ha kommit i god tid för att utmana om förstaplatsen i den västra konferensen – en bedrift de är värderade till 13.00 gånger pengarna att klara av – och med lagets senaste resultatrad kan de mycket väl störa lagen över dem i tabellen innan grundserien är färdigspelad.

Tränare Craig Berube har nu lett laget till tio raka segrar där de bland annat slagit tabellkonkurrenterna Nashville Predators vid två tillfällen och tvålat dit Stanley Cup-favoriterna Tampa Bay på straffar.

Nu väntar ännu ett tufft test när Toronto kommer på besök, en match som på förhand är klart svårast att bedöma av onsdagens utbud. St Louis är värderade till knappa favoriter (1.90) och med deras utmärkta trend är det ett spelvärt val.

Blues har vunnit de fem senaste mötena mot Toronto – där de tidigare under säsongen vann med 4-1 – och med en Vladimir Tarasenko i lysande slag (13 poäng på de fem senaste matcherna) är hemmalagets chanser goda.

Toronto har visserligen också visat goda tecken på senare tid då de vunnit sju av de tio senaste matcherna, och en kanadensisk seger (1.95) på onsdag ska så klart inte uteslutas. Men Austin Matthews, John Tavares och William Nylander kommer från en 2-0-förlust mot Arizona, knappast den självförtroendeboosten de behöver för att lägga St Louis på rygg.

Bra odds på Anaheim

Anaheim har inte varit något stort samtalsämne under säsongen, speciellt inte när deras stabila säsongsstart övergick i sämre spel och resultat.

Det fick tidigare tränaren Randy Carlyle att förlora sitt jobb. Som ersättare har Bob Murray, egentligen general manager, klivit in under de avslutande delarna av säsongen. Om tränarbytet får den önskade effekten får vi se, men Ducks hoppas så klart på ny energi i jakten på en slutspelsplats.

Formen har inte varit suverän under den senaste månaden, men sedan Murrays intåg har de vunnit två av tre och kan nu vinna sina första bortamatch under det nya ledarskapet.

Minnesota är klara favoriter (1.38), men när lagen möttes i Xcel Energy Center i januari vann gästerna från Anaheim med 3-0. Den här gången är de värderade till lockande 3.15 och med Wilds senaste form (vunnit en av de nio senaste) flaggar vi för en stor bortaskräll här.

KLICKA HÄR