Indiana Pacers går för sin åttonde raka

19:e december 01:05

Pacers innehar nu tredjeplatsen i Eastern Conference efter sin vinstvit på sju raka matcher. Fem av dessa har man vunnit med över tio poäng, bland annat mot New York Knicks med 110–99. Att Indianas Pacers form för tillfället är urstark är det inget att snacka om.

På tisdagen möter de tredjejumbon Cleveland Cavaliers och mycket talar för att man kasserar in sin åttonde raka efter nästa match. Cavaliers kommer spela sin sjätte match av sju på resande fot och den resan har man inlett på sämsta möjliga vis. Första bortamatchen mot Philadelphia 76ers förlorade man med hela 23 poäng.

Tränaren Larry Drew har haft problem med laget ända sen LeBron James lämnade. Det har dessutom varit en skadedrabbad trupp som Drew har försökt jobba ihop då både Kevin Love och Tristan Thompson har fått se på stora delar av hösten.

För Pacers ser det annorlunda ut. Deras stjärnspelare, Victor Oladipo är nu tillbaka i laget på allvar efter att ha missat elva matcher på grund av sin knäskada. I hans match mot Knicks var han helt enastående när han producerade 26 poäng och det bara tre matcher efter hans comeback. Känslar är att Pacers nu är att räkna med på allvar i årets NBA.

Lebron James i enmansshow?

19:e december 01:35

Brooklyn Nets har nyligen slagit de två topplagen i Eastern Conference, Toronto Raptors och Philadephia 76er, under deras senaste formtopp. Fem raka matcher för Nets som jagar Celtics tredjeplacering i Atlantic Division. Nu åker man västerut för ännu en knepig match när man möter ett av Western Conference bästa lag, LA Lakers.

LA Lakers har visat svag form den senaste tiden med förluster värvat med vinster. Man har tappat poäng mot Houston Rockets och nu mest nyligen mot Washington Wizard. Den sista matchen slutade med 128–120 till Wizards John Wall storspelat och gjort 40 poäng i matchen.

LeBron James insats var inte alls på den nivå som vi är vana att se storstjärnan i då han endast lyckades producera 13 poäng i matchen. Istället fick bänkspelaren Kentavious Cardwell-Pope kliva fram och axla ansvaret av poängproduktionen. Cardwell-Pope kan vara nöjd med sina 25 poäng och får kanske chansen från start mot Nets.

Nets som inte för så länge sen hade en förlustsvit på åtta matcher har nu äntligen hittat kontinuitet i laget. Onödiga förluster som berodde på poängtapp i slutet av matcher som har präglat laget innan verkar vara som bortblåsta. Även om Lakers vann båda mötena förra året känns Nets för bra för formsvaga Lakers just nu.

Bucks storfavoriter på hemmaplan

20:e december 02:00

Hemmastarka Bucks borde kunna inkassera ett par enkla poäng när man spelar mot New Orleans Pelicans i veckans match. Bucks har ett imponerande facit hemma på Fiserv Forum där man endast har förlorat tre matcher och vunnit hela 13.

Pelicans har tagit 15 vinster under säsongen bara fyra av dem var på bortaplan. Man har alltså förlorat elva av sina 15 bortamatcher under säsongen. En statistik som talar mycket för Bucks.

Bucks största stjärna, Giannis Antetokounmpo, har med ett par imponerande matcher i ryggen inför veckans match. Nyligen mot Cleveland Cavaliers mäktade han med att göra 44 poäng under matchen och ökade sitt snitt något till 26.6 poäng per match under säsongen. Han tillsammans med Middleton som räddade dem under matchen mot Detroit Pistons utgör kanske ligans bästa offensiv. Här får Pelicans det tufft.

BETTA NU – KLICKA HÄR