Inget avbrott för NBA i julhelgen

För varken spelare eller för basketfans är det avbrott under julen, inte heller den 24:e eller 25:e då vi är hemma njuter av ledigheten. För fjolårets regerande mästare är det tvärtom vars spelschema bjuder på två av säsongens tuffaste matcher. Golden State Warriors som toppat Western Conference ända sen starten av säsongen har trillat ner två snäpp och börjar bli desperata efter poäng.

Warriors på poängjakt över jul

Efter en period på mitten av hösten duggade förlusterna tätare än vanligt för Warriors men man har ändå lyckades hålla ifrån resterande lag. Nyligen har två förluster mot Toronto Raptors och Utah Jazz gjort att man har tappat även i tabellen och glidit ner till en tredjeplats.

Warriors har tre matcher på fem dagar och är i desperat behov av poäng för att haka på Denver Nuggets som nu innehar ledningen av ligan. Först ut möter man Dallas Mavericks på bortaplan innan man står värd för de båda Los Angeles-lagen Lakers och Clippers.

Mavericks borde vara en enkelmatch för de regerande mästarna. De har inte vunnit på fyra matcher och börjar närma sig botten av tabellen. De får dock se upp för Doncic som förra mötet mot Clippers mäktade med att producera 24 poäng.

Hemma har Warriors haft fin form med mestadel segrar även om man har sett ett par förluster på Oracle Arena. Men förluster mot Toronto Raptors, Oklahoma City Thunder och Milwaukee Bucks är något som kan ske samtliga lag kan åka på.

Turligt nog för hemmalaget har de båda LA-lagen synkat sin dåliga form och båda kommer inför matchen med flertalet fräscha förluster i bagaget. Lakers har tappat tre de fem senaste och Clipper har fyra av fem förluster. Hemmalaget får ses som favoriter i båda mötena.

Warriors har fortfarande lägst odds på att bli mästare, 1.57 gånger pengarna hos Bethard. Jämför med Clippers som har 41.00 gånger insatsen för att vinna Western Conference, Lakers har oddset 13.00 för samma spel.

Lakers vs Grizzlies

Innan Lakers beger sig till Oakland för att möta Golden State bjuder man hem Memphis Grizzlies på hemmaplan. Grizzlies har en sämre period nu innan jul och har inkasserat fyra raka förluster inför matchen mot Lakers.

Grizzlies resultat på bortaplan har varit varierande under säsongen. Sju vinster och nio förluster på bortaplan har det blivit så långt. Inget som bådar gott när man gästar ett Lakers vars hemmaform toppas för tillfället. Man inledde säsongen med att förlora två matcher på hemmaarenan Stapels Center men har sen dess bara tappat två matcher.

Senast lagen möttes blev det en storseger för Lakers, hela 23 poängs skillnad efter slutsignalen. Mycket talar för att vi får se liknande siffror igen. Den kvällens huvudperson var föga förvånande LeBron James då han satte 20 poäng. Nyckelspelare i Lakers och kommer stå i fokus även den här matchen.

Grizzlies, som har strulat hela säsongen, har i tillägg missat sin plats till slutspelet och har inte så mycket att spela för mer än äran. Till skillnad från Lakers som verkar klättra dag för dag i tabellen och har en seriöst chans att gå långt.

Houston Rockets

Grizzlies huvudkonkurrenter i Southwest Division, Houston Rockets, går bokstavligt talat som en raket just nu. Efter en knackig start verkar det som att Mike D’Antoni äntligen har fått styr på laget och vinsterna rasslar in. Om man bortser från förlusten senast mot Miami Heat har man fyra raka vinster.

Det finns potential i laget och deras åttonde placering i tabellen är något missvisande. Man ska inte heller glömma att det var Rockets som tog Golden State Warriors till sju matcher i finalen i Western Conference innan man till slut förlorade förra säsongen. Rockets är ett lag med ambitioner att vinna, något som äntligen syns när man spelar.

Under juldagarna får tufft motstånd. Tvåan i Western Conference, Oklahoma City Thunder, har i skrivande stund tre raka vinster. Det är dock ett lag som har blandat och gett under säsongen och man vet aldrig vilken sorts matchdag laget har.

Det kan skifta från att helt och hållet utklassa Warriors från att förlora enkla matcher där man borde kunna plocka enkla segrar. Thunder behöver mer kontinuitet och Houston har chans att ställa till med problem för tabelltvåan. Thunders odds att vinna Western Conference i år ligger på 13.00 gånger pengarna, men det kommer krävas att man inte slarvar mot sämre motstånd.

Houston odds att vinna hela slutspelet ligger på 13.00 gånger pengarna i år, men det har minskat ända sen man har fått tillbaka fjolårets spel och börjat leverera vinster.

BETTA NU – KLICKA HÄR