Kan Houston störa Milwaukees bud på förstaplatsen?

Natten till torsdag och fredag bjuds vi på spännande NBA-matcher där vi kan få se en glimt av vad som komma skall i slutspelet.

Sett till lagets ambitioner och förväntningar blev Houston Rockets start på säsongen en besvikelse, men nu har de hittat formen, börjat plocka viktiga segrar och seglat upp på en femteplats i den västra konferensen. Nu väntar ett tufft test när Milwaukee Bucks kommer på besök.

Bucks slåss med Toronto Raptors om förstaplatsen och har visat upp en nivå under säsongen som gör dem till en reell kandidat att nå NBA-finalen när vi närmar oss de avgörande skedena av säsongen.

Förhandsfavoriterna Boston Celtics har inte riktigt levt upp till förväntningarna och deras ojämna form har påverkat lagets resultat under den första delen av säsongen. Toronto Raptors tog tidigt tag i taktpinnen i den östra konferensen och är fortfarande en av huvudkandidaterna till finalplatsen, men deras senaste form sätter en del frågetecken kring laget. Det innebär att Milwaukee, Indiana Pacers och Philadelphia 76ers alla har möjligheten att bli konferensens bästa lag under 2019 och kan ses som utmanare till att vinna NBA den här säsongen.

Det finns fortfarande en del som tror på The Rockets som slutgiltiga NBA-mästare och de värderas till 13.00 gånger pengarna medan samma spel på Milwaukee Bucks värderas till 19.00.

Hemmaplansfördel för Houston (10:e jan, 02.00)

Efter en svag hemmainledning på säsongen där Houston förlorade fyra raka matcher i Toyota Center, har de hittat framgångsformeln på hemmamark och bara förlorat en match i Houston på de 15 senaste försöken.

Men nu kommer alltså ett tufft test när bortastarka Bucks reser till Texas för att markera sin kvalitet i toppen av den östra tabellen. De kommer från fyra bortasegrar på fem försök och har 9-7 till sin egen fördel när det kommer till bortaspelet, där segrar mot Boston Celtics och Toronto Raptors sticker ut lite extra.

Men om Bucks har visat framfötterna på bortaplan, har The Rockets minst sagt gjort det samma på hemmamark. De har nu tio raka segrar och det är bara ett lag som förlorat med mindre än fem poäng under den formstarka perioden i Texas. Siktet är nu inställt på en topp 3-placering i den västra konferensen och en seger mot Milwaukee hade satt press på konkurrenterna i toppen.

San Antonio Memphis Grizzlies (10:e jan, 02.00)

Det är en säsong som handlar om generationsväxling och omställning för San Antonio Spurs, därför får en eventuell slutspelsplats ses som en framgång under det här NBA-året. Natten till torsdag väntar Memphis Grizzlies där Spurs borde kunna stärka sin position inför avgörandet av grundserien.

San Antonio kommer från en bra period och har ett gott självförtroende när rivalerna från den sydvästra divisionen kommer på besök. De har nu vunnit fem raka matcher och ligger för närvarande sexa i den västra konferensen med 22 segrar och 16 förluster under säsongen.

Lika positiv trend har inte Memphis som halkar ner i tabellen efter sex raka nederlag – där hemmaförlusterna mot Brooklyn Nets och Detroit Pistons sved lite extra.

Formen för San Antonio lär fortsätta under natten till torsdag och med sju vinster på de åtta senaste försöken borde de städa av gästerna från Memphis relativt enkelt.

Det syns även i oddssättningen där Spurs har 7.00 gånger pengarna på att vinna den sydvästra divisionen medan Memphis är värderade till 12.00. Stora favoriter är nämnda Houston Rockets som ger 1.33 gånger den spelade insatsen.

Denver favoriter mot Clippers (11:e jan, 03.00)

Inför säsongen var det få som trodde att Denver Nuggets skulle florera i toppen av den västra divisionen, men de presterar bättre än förväntningarna och har visat upp en imponerande kvalitet under hösten. Med totalt 27 segrar och tolv förluster har de gett sig själva goda förutsättningar inför fortsättningen och vill man spela på Nuggets som NBA-mästare finns det spelet till 41.00.

Efter två raka matcher på bortamark är Denver nu tillbaka i Pepsi Center när Los Angeles Clippers kommer på besök. Ett Clippers som är på väg mot slutspelet, men som stött på en del bekymmer när de ställts mot riktigt kvalitativa lag. De har visserligen 6-4 på de tio senaste matcherna, men det är bara två av de vinsterna som kommit mot lag på slutspelsplats.

Det här är ett perfekt tillfälle för Denver att studsa tillbaka och de västra konferensledarna ska kunna gå segrande ur den här matchen.

Kan Kings vinna mot Detroit hemma i Sacramento? (11:e jan, 04.00)

Sacramento Kings har stött på en del problem under den senaste tiden – speciellt på hemmamark – där de förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Det har visserligen varit mot Portland Trail Blazers, Golden State och Denver, och på pappret är Dave Joergers Detroit Pistons ett enklare byte.

Natten till fredag har Sacramento, som siktar på slutspelsplats, chansen att förstärka sin position i tabellen i form av sen seger mot Detroit. Här kan hemmaplansfördelen spela stor roll.

BETTA NU – KLICKA HÄR