Denver gör processen kort med Phoenix

Denver Nuggets fortsätter deras jakt på titeln i den västra konferensen och har bara favorittippade Golden State Warriors framför sig för tillfället. Nu väntar Phoenix Suns som ligger sist i konferensen och vi kan förvänta oss en tydlig Denver-seger här.

Nuggets mot sina 32:a segern (26 jan, 03.00)

Denver har redan vunnit 31 matcher under säsongen – bara två mindre än Golden State – och har seglat upp som en utmanare till konferenstiteln (17.00). Tränare Michael Malone och hans manskap åkte visserligen på en förlust med 114-108 mot Utah Jazz (deras 15:e förlust) i förra omgången, men nu återvänder de till hemmaplan och förväntas göra processen kort med jumbon från Phoenix.

Och det är just hemmaspelet i Pepsi Center som legat bakom Nuggets fina säsong. De har totalt 20-4 på hemmamark och när ett av ligans sämsta bortalag kommer på besök (20 förluster) lär matchen sluta som förväntat.

För Denvers del har Nikola Jokic varit en imponerande faktor till den fina resultatraden då den 23-åriga serben har snittat 19.8 poäng, åtta assist och endast tre turnovers per match.

Phoenix vill nog helst av allt bara glömma sin säsong där de alltså ligger placerade sist i den västra konferensen och har klart minst segrar (11). De kliver in i mötet med fem raka förluster där Pacers, Raptors, Hornets och Timberwolves x2 har varit för svåra.

Tva raka för Utah? (26 jan, 03.00)

Utah stod för ett styrkebesked när de vann mot nämnda Denver Nuggets i den senaste matchen, något som kan ge en viktig självförtroendeboost när Minnestoa kommer på besök.

Jazz, som ligger i mitten av den västra konferensen har haft svårt med jämnheten under säsongen, men de har stått för sina bästa insatser hemma i Vivint Smart Home Arena och det är ett tema som kan fortsätta.

Tränare Quin Snyder och hans Utah har en fin period på hemmaplan bakom sig. Jazz har sammanlagt 14-9 på hemmamark under säsongen, men av de åtta senaste matcherna inför Utah-publiken har de sju vinster, där lag som Detroit Pistons och LA Lakers har besegrats.

Minnesota Timberwolves då? De besegrade nyligen Phoenix Suns i två raka matcher men när laget stött på tuffare motstånd, speciellt på bortaplan (16 förluster), har resultaten hackat.

De lär få det tufft mot ett Utah Jazz fullt som är fullt av självförtroende efter den senaste vinsten mot Denver.

Klarar sig Pacers utan Oladipo? (Jan 27, 02.00) 

Allt såg ut att gå som på räls för Indiana Pacers som har 32 segrar under säsongen och utmanar om mästartiteln i den östra konferesnen, men när laget mötte Toronto i den förra omgången åkte de på en skadesmäll som kan sätta käppar i hjulet för lagets säsong.

När Indiana besegrade Raptors med 110-106 bars stjärnan Victor Oladipo ut på bår med en knäskada som enligt klubbens utsago är allvarlig och lär hålla honom borta från spel en längre period.

Oladipo, som snittat 19.2 poäng per match, har redan missat elva matcher under säsongen på grund av skada och vi får nu hoppas på att den sevärda guarden återhämtar sig snabbt efter smällen mot Toronto.

För motståndet står Memphis Grizzlies som har revansch att utkräva efter förlusten med 111-83 från oktober. Nu har de goda möjligheter när Pacers saknar den spelare som förbättrades mest i NBA under 2018, Victor Oladipo.

Oklahoma – Milwaukee (27 Jan, 02.00)

Det är en viktig match för både Oklahoma Thunders och Milwaukee Bucks när lagen möts på lördag. Lagen slåss om att hamna först i respektive konferens och en seger skulle ge förbättrade förutsättningar för båda lägrena.

Thunders, som har 15.00 till att vinna den västra konferensen, har stått för imponerande vinster mot Portland, Philadelphia och New York Knicks under den senaste tiden, något som gör att laget nu står på 30 segrar, fyra mindre än ledande Golden State.

Milwaukee, som har 17.00 i odds till att vinna hela NBA, är även de i svårslagen form och segrarna mot Miami Heats, Memphis, Dallas och Atlanta gör att nu leder den östra konferensen med en vinstprocent på 73.9.

Här är känslan dock att Oklahoma går vinnande ur striden då Milwaukee har haft vissa frågetecken kring sin bortaform, där förlusten mot Washington Wizard sticker ut lite extra.

KLICKA HÄR