Chicagos problem fortsätter i Brooklyn

Chicago Bulls åkte på en smärtsam förlust mot Cleveland (101-104) på hemmaplan under den gångna helgen och nu väntar en ny tuff uppgift när laget reser till Brooklyn för ett bortamöte mot Nets.

Brooklyn kämpar för slutspelsplats (30 jan, 01.30)

Brooklyn Nets har positiva siffror i vinstkolumnen och laget siktar på en plats i slutspelet, något som skulle förvandla deras säsong till en succé. De har dessutom varit bra på hemmamark (15-11) och trots en del skadeavbräck, bör deras kvalitet räcka för att besegra gästerna från Chicago under natten till onsdag.

Upp till åtta spelare kan saknas för Nets, men deras urstarka hemmaform gör att de, trots skadeproblematiken, bör städa av Bulls. Inför matchen har Brooklyn åtta raka segrar i Barclays Center och när Chicago kommer på besök (som bara har elva vinster totalt) lär den positiva trenden fortsätta för hemmalaget.

Bulls bortaspel har dessutom hackat och sex av lagets sju senaste matcher på bortamark har slutat med förlust.

Brooklyn Nets har mer att spela för och har en slutspelsplats som hägrar. Det lär synas på resultattavlan när matchen är färdigspelad.

Washington besegrar Cleveland (30 jan, 01.00)

Med John Wall borta resten av säsongen och andra storstjärnan Dwight Howard på skadelistan borde Washington Wizards säsong vara i fara, men trots det överträffar laget förväntningarna och har en fortsatt chans på slutspelsplats.

Vi får se om det räcker hela vägen för huvudstadslaget, men när de gästar Cleveland under natten till onsdag kan vi förvänta oss nya kliv mot slutspelet i form av en seger.

För Cavaliers har bara vunnit fem av sina 24 försök hemma i Quicken Loans Arena under säsongen där den senaste segern kom i mitten av december.

Med de förutsättningarna borde Washington, trots sina avbräck, ta sin sjunde bortaseger för säsongen och göra situationen lite tuffare för The Cavs.

Boston Celtics hittar tillbaka till vinnarspåret (31 jan, 01.30) 

Inför säsongen var det många som förväntade sig att Boston Celtics skulle utmana om NBA-titeln då de, på pappret, har det starkaste laget i den östra konferensen. Men den svaga starten på säsongen har försvårat läget för laget som nu jagar sina konkurrenter i tabellen.

Nyligen fick de sin vinsstreak på sex matcher avbruten av Golden State i en jämn drabbning, men när Charlotte Hornets nu väntar lär Celtics hitta tillbaka till vinnarformeln igen.

Boston – som har 11.00 i odds till att vinna hela NBA – besegrade Hornets innan jul med hela 16 poäng och när lagen nu möts igen kan vi få en liknande matchutveckling, något ni bör ta i beaktning när ni placerar era spel på matchen.

Trots den aningen missräknade poängskörden har Boston fortfarande möjligheten att ta sig hela vägen till final, men först ska den östa konferensen avgöras. Där har Celtics 3.25 till att vinna samtidigt som favoriterna Toronto Raptors finns till 2.80 och just nu ledande Milwaukee Bucks till 4.50.

Hemmaplansfördel för Portland (31 jan, 04.30)

Portlands framfart i den västra konferensen har imponerat på många och sett till förväntningarna inför säsongen är det bara Denver Nuggets som presterat bättre. Nu väntar Utah Jazz på hemmaplan där Trail Blazers kliver in med gott självförotroende och siktar på en ny vinst.

De har konferensenens näst bästa hemmafacit (21-7) och när Utah kommer på besök kan den statistiken förfinas ytterligare. Utah har dock stått för några imponerande resultat på bortaplan och när de här två lagen möttes i Oregon tidigare under säsongen, vann Jazz med hela 30 poäng.

Men det var då. Sedan dess har Portland tagit revansch och besegrat Utah i Salt Lake City, och när lagen nu möts kliver Trail Blazers in med sju raka hemmasegrar i bagaget, något som bör spela in under natten till fredag.

Under den senaste månaden har Portland besegrat lag som Houston Rockets och Philadeplhia 76ers på hemmamark. När siktet nu är inställt på en topp 4-placering och en slutspelsplats kan vi förvänta oss en ny framgång i Moda Center från deras sida.

KLICKA HÄR