NFL-Preview

Det är dags att blicka över atlanten mot Amerika för den amerikanska fotbollen ska snart dra igång på allvar. Försäsongen är slut och det är bara ett par dagar till NFL ska ha sin premiär. Hur kommer det gå för förra årets vinnare Kansas City Chiefs och kommer kunna besegra det mer överlägsna New England Patriots som har dominerat sin division och har återkommit i Superbowl mer ofta än sällan de senaste åren. Premiären spelas 6:e september och avslutas i med Superbowl den 3:e februari.

AFC North

AFC north är kanske en av de jämnaste divisionerna med ett självklart topplag i Pittsburgh Steelers som har chans att kunna ta sig hela vägen till Superbowl. Divisionen har också ett givet bottenlag i Cleveland Browns som tyvärr ser ut att få en tuff säsong ännu en gång. Trots att man har fått in en hel del bra förstärkningar så känns det som att de andra lagen har mer stabilitet och är överlag vassare. Baltimore Ravens har som vanligt ett riktigt starkt försvar som man får luta sig mot då det offensiva inte är någon höjdare medan Cincinnati Bengals har mycket vapen framåt men bakåt finns det en del hål samt på den offensiva linjen. Det ska mycket till för Steelers att inte vinna divisionen men både Ravens och Bengals har att göra i en Playoffplats.

AFC East

Turen har kommit till AFC East där vi finner lag som New England Patriots, New York Jets, Buffalo Bills och Miami Dolphins. Precis som i norra divisionen finner vi en utpräglad och ständig favorit till avancemang i New England Patriots. Laget har vunnit divisionen de 14 av de senaste 15 säsongerna. Det lag som kan hota Patriots mest är Miami Dolphins. Ett lag som har etablerat sig i toppskiktet med den nya tränaren Adam Gase som skapat en riktigt fin lagdynamik. Miami som nu står vid kanten och gör sig redo för att kunna peta ner divisionens ständiga ohotade etta. De resterande lagen i divisionen har inte mycket att komma med om man jämför med dessa två giganter på östkusten. Både Jets och Bills har båda försvagats avsevärt och verkar satsa på att få höga draftpicks i nästa års draft för något tal om playoff kommer man dessvärre inte kunna räkna med i år heller.

AFC West

Till skillnad från de tidigare två divsionerna sticker AFC West ut för att den är så jämn. På förhand har i princip samtliga lag en chans att ta sig till playoff. Men om man ska peka ut en favorit på förhand är ett lag med störst förväntningar på sig är Oakland Raiders som gjorde en riktigt fin stark säsong i förra året. Men förra efter att ha vunnit förra årets Superbowl är Kansas City Chiefs självklart med en aspirant till titeln, som med sitt defensiva spelsätt ser riktigt intressanta ut. Bakom dessa finns även nyinflyttade Los Angeles Chargers som dock har varit ganska skadedrabbade och fått tunga skador men verkar trots detta inneha en stark offensiv och en defensiv som ser bättre och bättre ut för varje säsong som går. Sist men absolut inte minst finns Superbowl vinnarna från 2015 Denver Broncos. Frågan är bara om de har ett en sådan kanonsäsong i sig igen. Med kanske NFL:s bästa defensiv men med lite tafatt anfall. Ja, i vanlig ordning är AFC West den division med mest frågetecken och allt kan hända.

Datum att hålla koll på

Den 99:e upplagan av NFL går av stapeln den 6:e september och varar genom hela hösten och vintern fram till den 30:e december. Efter det börjar playoff spelas den 5:e januari. Finalen för hela NFL, eller Superbowl LII som den heter i år, kommer att spelas på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia. Den kommer spelas den 3:e februari.

Favoriterna

New England Patriots

Patriots har varit en av stora favoriterna sedan Tom Brady klev in som quarterback och Bill Belichick kom in laget som coach. Det har blivit hela fem titlar sedan 2000 och Patriots har vunnit sin division nio år i rad och 14 gånger den senaste 15 säsongerna. Man ligger inte inne med det mest talangfulla laget i sin liga eller ens sin division men man lyckas alltid att få det att fungera på något sätt. Brady har ligans bästa tight end i Rob Gronkowski till handa och en uppsjö av olika talangfulla running backs. Som vanligt kan man räkan med att New England Patriots går långt. Bethard har gett de oddset 6.50 gånger insatsen att man tar sig hela vägen till Superbowl och vinner den.

Philadelphia Eagles

Om förra årets vinnare har sin ordinarie quarterback Carson Wentz tillbaka efter sin skada som höll honom borta från slutet av förra säsongen är man absolut att räkna med. Nu har man också förstärkt med wide recievers Mike Wallace från Baltimore samt Markus Wheaton från Pittsburgh och även Michael Bennett från Seattle till sin defensiv. Även om Eagles inte har samma underdogstämpel på sig som förra säsongen har man fortfarande kapacitet att ta sig till Superbowl detta året. Oddsättarna på Bethard sätter oddset 9.00 att man utför samma bedrift i år igen.

Green Bay Packers

Ett populärt lag som det ständigt snackas om. I truppen finner vi Aaron Rodgers, en quarterback i samma klass som Tom Brady. Fjolåret blev spolierat av skada, men Rodgers ska vara hel nu. Behöver som vanligt också få ordning på springspelet för att hota om en mästartitel. I år är det Jamaal Williams, Ty Montgomery och Aaron Jones som fansen hoppas på. Green Bay Packers har oddset 12.00 gånger insatsen på att vinna Superbowl.

LA Rams

Laget som det kanske snackas mest om inför säsongen är Rams från Los Angeles. I fjol med ett riktigt bra försvar med Aaron Donald i spetsen och nu även förstärkta med riktigt bra veteraner som Brandin Cooks, Marcus Peters, Aqib Talib och Ndamukong Suh. LA Rams kommer verkligen kunna utmana om en topplacering i divisionen och till och med en plats i Superbowl. LA Rams har oddset 12.00 gånger pengarna på att de vinner.

BETTA NU – KLICKA HÄR