NFL 9–11: e november

Det är dags för den tionde omgången av NFL och vi kan nu konstatera att vi inte längre har något lag som är helt obesegrat. Los Angeles Rams som tidigare hade gått åtta matcher utan förlust fick smaka på sin första förlust för säsongen då New Orleans Saints stabilt vann på hemmaplan. Detta innebär att Saints närmar sig toppen av tabellen då man har samma antal förluster men en match mindre spelad. I övrigt bjöd vecka nio inte på några större överraskningar. Både Patriots och City Chiefs plockade hem säkra poäng medan Raiders och Giants förlorade åter igen. Men nu blickar vi framåt och ser vad den tionde omgången kan erbjuda.

Pittsburgh Steelers vs Carolina Panthers

9:e november 01:20

Panthers har hamnat lite i skymundan bakom Saints och Rams och deras duel i toppen. Man ligger trea bakom dessa två och har gjort en riktigt stark säsong. Efter åtta matcher har man vunnit sex. Mycket är tack vare laget nya talang, Christian McCaffrey. Endast 22 år gammal har dominerat i de senaste matcherna. Senast mot Tampa Bay Lightning forcerade han 157 yards totalt i scrimmage. Här får Steelers se upp.

Steelers kommer från en vinstsvit på fyra raka matcher och har totalt under säsongen spelat hem fem. Senast lyckades man vinna över Baltimore Ravens och producera 23 poäng, och detta mot ett av ligans bästa försvar. Lagets offensiva stjärna, Brown, har spelat utmärkt i det senaste och gjort åtta touchdowns på deras sex senaste matcher.

Bethards oddssättare har Steelers till favoriter i matchen. Oddset på en rak etta ligger just nu 1.50. Detta kan jämföras med Panthers 2.75 i odds. Hemmafördel och med en stekhet Brown i laget bådar för vinst.

Cincinnati Bengals vs New Orleans Saints

11:e November 18:00

Efter vinsten mot Rams ser man nästan oslagbara ut. Rams har under säsongen inte haft ett av de bästa försvaren i ligan men att för första gången släppte man in mer än 40 poäng bakåt. Matchen slutade 45–35 till Saints som stal vinstsviten från Rams. Det var den sjunde raka matchen man vann efter premiärmatchen mot Tampa Bay Buccaners.

Efter två knepiga matcher mot Kansas City Chiefs och Pittsburgh Steelers som innebar två förluster vann man senast mot Tampa Bay Buccaners med 37:34. Tabellen är något missvisande med tanke på deras spel. Deras defensiva spel är under all kritik. Man har släppt till 237 poäng bakåt på sina åtta matcher som man har spelat så långt. Ändå har man mäktat med att ta fem segrar så det finns en uppenbarligen en offensiv som väger upp.

Det är svårt att se att Bengals ska kunna utmana Saints, trots att man spelar på hemmaplan. Saints är helt enkelt bättre, på alla delar av planen. Oddset på att Saints vinner ligger på oddset 1.40. Men det sagt kommer nog Bengals kunna plocka en del poäng i matchen. Ett överspel i matchen är nog inte dum idé. Bethard erbjuder ett spel på att det blir mer än 54 poäng i matchen för 1.96 gånger spelad insats.

BETTA NU – KLICKA HÄR