Khalil Mack ger Chicago Bears en extra edge

Detroit Lions vs Chicago Bears

22:e november 18:30

I den tidiga matchen på torsdag gästar Bears Detroit i matchen mot Lions. Lions fick efter sin förlustsvit på tre matcher äntligen kamma hem en vinst när man slog Carolina Panthers på hemmaplan i omgång elva. Matchen slutade till sist med uddamålsvinsten 20-19 och innebar att Lions nu har fyra vunna matcher på sina tio spelade matcher.

Lions QB Matthew Stafford har en fin säsong i ryggen även om man de senaste matcherna har haft problem med att producera passing yards. Något som kan oroa när man möter det lag i NFL som har flest interceptions än något annat. Dessutom är WR Marvin Jones Jr. borta från spel på grund av skada.

Bears har just nu en uppåtgående formkurva. Man har vunnit sina fyra senaste matcher och klättrat upp till en tredje plats i National Football-divisionen. Bland segrarna mötte man dessutom Lions och vann 32-22 på hemmaplan. Lagets stjärna Khalil Mack är tillbaka till spel efter en månad ifrån fotbollen på grund av en knäskada, något som absolut adderar något till laget.

Ett spel på att Bears vinner matchen, med tanke på formkurva och att Mack kommer till spel alltså inte helt orimligt, ligger just nu på 1.60 gånger spelad insats på Bethard. Oddset på Lions vinner ligger på 2.45.

Dallas Cowboys vs Washington Redskins

22:e november 22:30

Senare på torsdagens kväll spelas ett minst lika jämt möte när Cowboys står värd för Washingtons Redskins. I NFC East Division står det mellan dessa två lag om vem som får en plats i slutspelet. Med bara sju matcher kvar av ligaspelet börjar tabellen mer och mer sätta sig och varje poäng räknas, framförallt inbördes möten i toppen av ligan.

Inför mötet mot Cowboys verkar det som att Redskins har förlorat sin startande QB. Alex Smith råkade ut för en allvarlig skada mot Houston senast och blev utbytt mot reserven Colt McCoy. En match som också förlorade, med knappa 21-23 mycket på grund av klasskillnaden mellan sina två QB.  Som det verkar kommer Smith vara borta den resterande tiden av säsongen. Onekligen ett stort tapp för Redskins som just nu toppar sin division strax före Cowboys.

Tidigare under säsongen har Redskins varit den klara favoriten att vinna sin division då man plockat sex segrar och förlorat. Detta jan jämföras med Cowboys fem som ligger strax därefter och nu har man således chansen att tangera Redskins.

Redskins matchplan kommer inte att förändras på grund av vem som spelar i centerpositionen. Man kommer förlita sig på sin defensiv och mata bollar till sin rutinerade running back Adrian Peterson. De får helt enkelt förlita sig på att McCoy kan utföra samma arbete som Smith, något som deras coach Gruden gör.

Cowboys bästa spelare de senaste två matcherna har varit deras Elliot, som har producerat 273 yards och två TD. Elliot i tillägg till deras nyförvärv Amari Cooper från Oakland har man skapat en riktigt offensiv spets med flera anfallsmöjligheter, något som underlättar för QB Prescott som har gjort en riktigt fin säsong.

Med tanke på de skadebekymmer som har uppstått i Redskins har oddsen i matchen vänt till Cowboys fördel. Bethard sätter oddsen i matchen till 1.30 för en rak etta och 3.70 på rak tvåa. Mycket talar alltså för Cowboys nu tar greppet om toppen i NFC East Division.

BETTA NU – KLICKA HÄR