Revanschsuget Texans besöker Jets

Efter en av säsongens längsta vinstsviter förlorade till sist Houston Texans förra omgångens möte mot Indianapolis Colts med knappa 24–21. Bill O’Brian, Texans coach, fick se sitt lag förlora efter att man har gått nio matcher utan vinst. I och med förlusten jämnades AFC South ut något och Colts knappade in på Texans. Men nu när det bara återstår tre matcher skulle det behövas tre av tre förluster för att Texans inte ska ta en förstaplats i divisionen, något som i dagens läge känns otroligt.

I Houstons senaste match lät man Colts få 399 yards under matchen och man tappade helt enkelt defensiven. Colts huserar med NFL:s femte bästa anfall och har ett snitt på 19.9 poäng per match så O’Brien ska inte vara allt för kritisk mot sina spelare. Mot Jets mer passningsorienterade anfall bör man göra en bättre insats.

Jets kommer från andra änden av tabellen och har sjunkit allt längre ner i sin division de senaste omgångarna. New York-laget kom i sex raka förluster innan man lyckades bryta sin förlorartrend mot Buffalo Bills i förra omgången. Segern innebar faktiskt att man flyttar upp ett steg i AFC East till en tredjeplats. Steget upp till andraplacerade Miami Dolphins är för stort och tiden för knapp.

Jets defensiv har inte kommit upp i den nivå som man vill och man tillåter alldeles för många rushing yards för sina motståndare. Just nu har snittar man 132 yards per match, något som Texans bör utnyttja. Miller har hittills producerat 909 yards och kan bli en nyckelspelare i offensiven för Houstons.

På förhand ska det vara en relativt enkel seger för Texans som är revanschsugna efter tappet mot Colts. Ett spel på att Texans vinner mot Jets ligger på 1.33 gånger pengarna. Vill man öka oddset något kan spela på att Texans vinner med 6.5+ i handikapp för 1.92 gånger insatsen. 

Steelers är desperata för poäng

När New England Patriots besöker Pittsburgh för att möta Steelers på lördag är det två lag som är båda behöver poäng för att behålla sina placeringar i sin division. Första delen av säsongen börjar närma sig slutet och en topplacering i gruppspelsfasen är guld värd inför slutpelet.

Steelers leder AFC North men med Balitmore Ravens bakom sig som kan gå om vid vinst i nästa match. Inför mötet mot Patriots har man hamnat i en svacka och har nu förlorat tre matcher i rad. Deras defensiv varit under all kritik och man har 27 poäng i snitt bakåt i de senaste matcherna.

Offensivt ser det ljusare för Steelers då deras ordinarie QB Roethlisberger fick se på stora delar av matchen senast mot Oakland Raiders på grund av en revbensskada. Men han ska nu vara tillbaka och det har bekräftats att har deltog på torsdagens träning och ska vara helt klar för spel inför helgen.

Patriots förlust mot Dolphins kom något överraskande. Tom Brady mäktade med att passa 358 yards och löste tre touchdowns och gjorde en helt strålande match. Ändå lyckades man inte hålla ifrån och man förlorade matchen med knappa 34–33.

Med tanke på hur Patriots anfall såg ut senast med Brady i storform ser det mörkt ut för Steelers. Defensiven måste skärpas om man ska ha en chans i helgens match. Oddset på att Pittsburgh förlorar kan spelas på Bethard för 1.68 gånger insatsen.  

BETTA NU – KLICKA HÄR