Minnesota har fortfarande chans till slutspel

Minnesotas chans att plocka en slutspelsmatch genom att vinna gruppen är passé. Chicago Bears har gjort en fin säsong, vunnit tio av 14 matcher och avståndet är helt enkelt för långt upp till. Men man har fortfarande chans att sig vidare via wildcard.

För två veckor sen avskedade Vikings sin offensiva koordinator John DeFilippo efter man förlorade mot Seahawks med 21–7. Istället anställde man Kevin Stefanski och resultatet kom omedelbart. I förra omgången fullkomligt demolerade man Miami och slog säsongsrekord när man vann med 41–17. Om Vikings kan ta sig till ett slutspel kan man nog störa giganterna i ligan.

I femtonde omgången möter man Detroit Lions. Ett lag som endast har två vinster på sina åtta senaste matcher och kommer inte kunna bjuda på det bästa motståndet. Ännu ett steg närmare wildcard för Vikings. Sist förlorade Lions med mott Buffalo Bills med 14–13, ett lag som vars defensiv inte har imponerat särskilt under året. De borde kanske följa Vikings exempel.

Lagen har redan mötts en gång under hösten, den 4:e november, och då var det Vikings som gick vinnande ur matchen. Den gången lyckades man avväpna Lions offensiv fullständigt och tillät de endast göra nio poäng. Matchen slutade till slut 24–9 och Vikings var överlägsna Lions.

Vikings ses som klara favoriter i matchen då Lions saknar både motivation och form just nu. Oddsen i matchen ligger på 1.37 på att Vikings vinner och 3.30 på att Lions vinner. Vill man öka oddset något kan man lägga in -6 spread på Vikings för oddset 1.90 gånger pengarna.

Ingen vila för Eagles innan jul

Philadelphia Eagles förvånade något när man besökte Los Angeles förra omgången och vann mot det favorittippade Rams. LA-laget har näst lägst odds av alla lag med 6.00 gånger pengarna på att vinna. Bara New Orleans Saints har lägre odds med 3.25 gånger spelad insats.

Philadelphia har jagat Dallas Cowboys under hela säsongen men än så länge har de lyckats hålla ifrån. Men en förlust för Cowboys och en vinst för Eagles skulle betyda att man har tagit lika många vinster. Otroligt spännande när det endast är ett fåtal omgångar av NFL kvar.

I helgens match har Eagles Houston Texans, ett lag som också får kategoriseras som ett tufft möte. Texans leder sin division, AFC South och en vinst här skulle betyda att man har säkrat första platsen. Texans har just nu oddset 17.00 gånger pengarna på att vinna slutspelet.

Houston har en tendens att öppna sina matcher på sämre vis för att sedan avsluta starkt. Förra mötet mot New York Jets var inget undantag. Man kom tillbaka i sista perioden och vann med 29–22. Det var den åttonde vinsten den här säsongen där man vänder ett underläge och till slut vinner matchen. Det gäller för Eagles att hålla ledningen, förutsatt de lyckas skapa en.

Det förväntas bli en ett jämt möte, även om Houston är knappa favoriter. Oddsen i matchen ligger på 2.10 för Texans och 1.80 för Eagles.

BETTA NU – KLICKA HÄR