Avgörande matcher i sista omgången av NFL

Vi närmar oss slutskedet av NFL och det återstår nu endast en omgång av slutspelet. Något som sätter extra press på de lag som precis ligger på kvalgränsen till slutspelet. I AFC West ligger både Indiana Colts och Tennesse Titans på nio vinster och sex förluster. Resultatet i nästa match betyder alltså skillnaden på playoff eller slutet på säsongen 2018/19. Samma situation har vi i NFC South där Atlanta Falcons och Carolina Panthers slåss om playoff-plats. Ett lag som inte har någon press på sig är formstarka Chicago Bears.

Chicago Bears vill behålla vinstsviten inför playoff

Inför den stundande matchen mot Minnesota Vikings har man en statistik på 11-4. Men Chicago Bears har inte sett lika övertygande ut hela säsongen. Det var i andra hälften som det först lossande för Bears som i deras nio senaste matcher har vunnit åtta. Och mycket talar för att man inte kommer släppa på gasen i sista omgången.

Till exempel har tränaren Matt Nagny uttalat sig om att han vill hålla Bears i den vinnande anda som man har etablerat under gruppspelet. Och det är kanske inte så konstigt när man fortfarande, trots sin första plats i sin division fortfarande kan få möta mardrömsmotståndet Los Angeles Rams.

Men Bears möter ett pressat Vikings som måste ta poäng om ska kunna ta sig till slutspelet via wildcard. Frågan är vad det är får för effekt på laget. Hittills verkar det ha en främjande, då man har inte bara vunnit utan krossat både Miami Dolphins och Detroit Lions i hopp om en slutspelsmatch. Vikings verkar inte ge upp i sista taget.

Senast lagen mötes slutade matchen 24–20 till Bears och det ser ut att bli en jämn match även den här gången. Det känns dock åter igen som att Bears lag är något starkare. Chicagos Quarterback Mitchell Trubisky har varit nyckelspelaren i lagets senaste vinster och förväntas bli huvudfiguren även i denna match. Ett spel på att Bears vinner matchen ligger på 2.85 gånger pengarna.

Ödet i andra händer för Eagles

Platserna till playoff-spelet är få och kampen är stenhård. Ett lag som konkurrerar med Minnesota Vikings om en plats till slutspelet är Philadelphia Eagles. Laget har nu åtta vinster och sju förluster inför den sista omgången där man möter Washington Redskins.

Utgångsläget för Eagles är dock sämre än för Minnesota som även vid en vinst mot Redskins inte direkt leder till en playoff-plats. Eagles har under säsongen kämpat med att hålla samma nivå som förra året när man vann Superbowl. Vändningen för laget kan ha kommit i grevens tid för de regerande mästarna.

Nick Foles hoppade in efter att deras startande quarterback Carson Wentz skadade sig. Bytet av QB gav laget ny energi och Foles har gjort en strålande insats sen inhoppet. Eagles har vunnit matcher mot favoriterna LA Rams och Houston Texans och om de lyckats ta sig till en playoff kan hota om en titel även i år.

För Redskins har det varit ett tuffare avslut på säsongen. De senaste fem matcherna har man endast vunnit fyra. Skador har drabbat laget under andra delen av hösten och vad som såg ut att bli en bra säsong för Redskins rann ut i sanden.

Senaste gången lagen mötes vann Eagles övertygande med 28–13. Eagles går in som favoriter även i denna matchen och oddset på att de vinner ligger på 1.34 gånger pengarna. Vill man öka oddset kan man spela på att Eagles vinner och -6.5 i spread till 1.87 i odds.

BETTA NU – KLICKA HÄR