2019 PDC World Darts Championship

Det är äntligen dags för World Darts Championship och som vanligt innebär det att de allra bästa spelarna i PDC samlas för att göra upp. Tävlingarna avgörs kring mellandagarna på Alexandra Palace.

På förhand är alla förutsättningar på plats för en spännande turnering, men självklart finns det ett par favoriter som sticker ut lite redan nu.

Kan den holländska mästaren visa klassen igen?

Michael van Gerwen har dominerat dartvärlden i fem år och har förvånande nog inte korats som världsmästare mer än två gånger, 2014 och 2017. Efter att ha snubblat ett par gånger i dessa sammanhang lär han vara väldigt intresserad av att visa vem som bestämmer i år.

Förra säsongen föll Michael van Gerwen i semifinalen och en förmodat revanschsugen 29-åring är nu favorit till att vinna årets titel. Oddset ligger på 2.50.

Det ska sägas att Michael van Gerwen inte varit fullt så dominant under 2018 som tidigare år, men han har fortfarande vunnit Masters, Premier League och World Grand Pix. Det säger en hel del om hur dominant han är.

Michael van Gerwen kliver in i turneringen först i den andra omgången. Då väntar antingen Alan Tabern eller Raymond Smith. Det bör vara överkomligt motstånd.

Räkna inte bort skotten

Gary Anderson är också en högst meriterad spelare på den här nivån och har plockat hem ett par VM-titlar ha också. 47-åringen kan definitivt utmana Michael van Gerwen på allvar.

Under vissa perioder det här året har Gary Anderson varit närmast oslagbar. Med vinster i World Matchplay, UK Open och Champions League har han cementerat sin plats som en av tourens bästa spelare.

Gary Anderson brottades med en del ryggproblem tidigare under karriären, men har nu repat sig på allvar. 2015 och 2016 blev han världsmästare och inför årets turnering är han den näst största favoriten att vinna turneringen till 4.30.

Märk väl att Gary Anderson alltså tagit sig minst till kvartsfinal i varje TV-turnering den här säsongen. Nu ser han ut att möta Daryl Gurney i kvartsfinalen och oddset på att han ska åka ut då är 5.50.

Daryl Gurney är en given outsider

Daryl Gurney har nu vuxit fram till en seriös utmanare på den stora scenen och nordirländaren är en spännande kandidat till att vinna hela turneringen till 31.00.

Det var tack vare vinsten i Grand Prix 2017 som Daryl Gurney gjorde sig ett namn i dartvärlden på allvar. Det följde han sedan upp med en tung finalvinst mot Van Gerwen i Players Championship Finals i slutet på november månad.

Daryl Gurney är en spelare som alltid spelar med stort självförtroende och som när han verkligen prickat rätt i formen kan slå alla. Det är också så att Daryl Gurney alltid kastar högt och får han bara rätt på sina dubblar kan han faktiskt gå hela vägen den här gången.

Kan skrällen leva upp till förväntningarna?

Förra året skrällde Rob Cross ordentligt när han kammade hem VM-titeln efter att bland annat ha slagit Phil Taylor i finalen. Det var en finalvinst som dessutom tog död på Phil Taylors karriär.

Rob Cross hade inte ens varit professionell i ett år innan han landade den ädlaste titel som går att vinna i dartvärlden. På alla sätt imponerande.

Å andra sidan har VM-titeln gjort att Rob Cross nu har helt andra förväntningar på sig och tvingas leva med en annan press på sig. Det har flera gånger gjort att han haft svårt att leverera.

Den här säsongen har Rob Cross bland annat tagit sig till semifinal i Premier League och ytterligare tre kvartsfinaler i andra stora turneringar. Nu återstår det att se om han kan leva upp till förra årets succé.

Inför årets World Dart Championship är oddset på Rob Cross 21.00, men kom ihåg at han inte tagit sig förbi den andra omgången i någon TV-turnering sedan maj månad. Det finns med andra ord vissa frågetecken kring formen.

I öppningsmatchen väntar antingen Jeffrey de Zwaan från Nederländerna eller Nitin Kumar från Indien. Oddset att han åker ut redan i den andra omgången är 3.75.

BETTA NU – KLICKA HÄR