BDO World Darts Championship

Lakeside World Proffesional Darts Championship återvänder till Lakeside Country club för den 34:e upplagan vid Firmley Green. I årets tävling deltar hela 40 deltagande från hela världen för att göra upp om det största priset i BDO, World Darts Championship. Tävlingen äger rum på lördag den 5:e januari.

Durrant favorit

Den regerande mästaren som även är rankad som nummer ett är Glen Durrant kan bli den första att vinna titeln för tredje gången på rad sen Eric Bristow. Och det var för över 30 år sen.

Oddset på att Durrant vinner och lyckas försvara sin titel ligger i skrivande stund på 2.10 gånger pengarna, överlägset lägst. Han har dock haft en säsong där han inte riktigt har levererat fullt ut, något som han annars brukar, och det finns de som tvivlar på att han lyckas försvara titeln i år.

En som definitivt kan utmana är Adam Smith-Neale som vann Winmau Masters, ännu en major i BDO. För vem var det som Smith-Neale vann mot i finalen? Just det. Durrant. Det var första gången som Durrant förlorade en major BDO-final.

Det kan faktiskt bli så att dessa herrar redan möts i första rundan då Smith-Neale har seedats något lägre än han kanske borde. Det finns dock en anledning. Han bröt sitt ben så sent som i november och har gjort anmärkningsvärd återhämtning och är nu redo att tävla igen. Frågan är vilken form han är när han anländer till turneringen. Oddset på att vinner hela ligger på 34.00 gånger insatsen.

McGeeney vill ha revansch

Tredje bäst odds på sig att vinna BDO World Championship är Mark McGeeney, 12.00 gånger pengarna. Förra året var han nära på att vinna över Durrant men till sist fick han erkänna sig besegrad. Han återvänder dock nu med revanschlust och med ett bra år i ryggen.

Det är dock ingen enkel start på turneringen som McGeeney har att jobba med, trots det faktum att han är toppseedad inför turneringen. I kvartsfinalen väntar antingen Rickard Veenstra vars odds på att vinna ligger på 34.00 gånger insatsen eller den nu tvåfaldiga skotska mästaren Scott Waites. Den sistnämnda ligger just på 21.00 gånger pengarna att stå som mästare.

Och som att det vore nog kan han få möta Micheal Unterbuchner, just nu andrahandsfavorit med oddset 11.00 på att vinna finalen. Det blir en tuff väg att gå McGeeney men om han lyckas hela vägen fram till en final kan han få revansch på Durrant som seedats till andra delen av slutspelsträdet.

Unterbuchner

Tysken Michael Unterbuchner gjorde en riktigt fin insats i sin premiär i BDO World Championship i fjol. Han tog sig hela vägen till en semifinal där han till slut fick möta McGeeney. Då slutade matchen 6–4 till McGeeney och tysken fick tyvärr lämna utan någon titel den gången.

Han har sedan dess visat att han är meriterad nog att utmana de bästa. Han tog sig hela vägen till finalen när världsmästerskapen gjordes upp, något som han har gett honom andra seed till den här turneringen.

Hård konkurrens från resterande deltagare

Det finns många fler namn som kan komma att hota om de har en bra dag på jobbet. Titelhållaren från 2015, Scott Mitchell, har sedan han tog sin titel haft svårt att hitta formen igen men kan gott och väl på en bra dag hota även de bästa. Oddset på han vinner i år ligger på 17.00, något som påvisar att han absolut har en chans.

Tills sist finns det även en kandidat som mest är känt för sin deltagande i PDC, nämligen Andy Hamilton. 2012 vann han PDC World Championship och även om han meritlista sen dess inte har ett överflöd med titlar kan absolut hota på lördag. Oddset på atthan vinner ligger på 23.00.

BETTA NU – KLICKA HÄR