Går O´Sullivan mot sin åttonde Masters-titel?

På söndag (13:e) drar den 44:e upplagan av The Masters igång när världens 16 bästa snookerspelare samlas och gör upp om prispengarna i Alexandra Palace, London. 

 

Ronnie O´Sullivan kliver in i den orankade turneringen i toppform trots att han har sparat på krafterna under säsongen. The Rocket har bara deltagit i fem turneringar, men har kammat hem tre titlar där en av dem var UK Championship. O´Sullivan kliver in i turneringen som stor favorit (3.25 till att vinna) och det är förväntningar han brukar klara av utan problem.

Under förra årets upplaga åkte han visserligen ut i kvartsfinalen mot vinnaren Mark Allen, men det var förmodligen bara ett undantag för Snooker-legendaren som har vunnit tre av sina sju Masters-titlar under de fem senaste åren.

Han har dessutom fått en lottning som förstärker hans chanser i turneringen. I den första rundan ställs han mot UK Championship-semifinalisten Stuart Bingham som under tidigare år har haft problem att leverera i den stundande turneringen. Bingham har nämligen åkt i den första omgången i sex av sina sju senaste försök och O´Sullivan lär göra processen kort med sin kommande motståndare.

The Rocket är lottad på samma sida som John Higgins (förväntad kvartsfinalist), men den sistnämnda har inte hittat formen under säsongen och O´Sullivans väg till semifinalen är redan utstakad – om han presterar på normal nivå.

Väl där förväntas den regerande mästaren Allen eller Ding Junhui (mästare 2011) stå för motståndet. För de som tror att Allen ska upprepa succén från 2018 och återigen vinna Masters finns det oddset till 12.00 gånger pengarna medan ett spel på Ding Junhui som vinnare ger 15.00 gånger degen.

Robertson mot final?

Neil Robertson missade turneringen 2018 efter att ha halkat ner på rankninglistan, men nu är han tillbaka som en av de tio bästa och ser ut som en reell kandidat på lottningens andra halva. Australiensaren ställs visserligen på prov direkt när världsmästaren Mark Williams står för motståndet, men ”The Thunder” ska kunna ta sig vidare från den första rundan och är värderad till 2.00 gånger pengarna i den matchen.

Robertson kan varken stöta på Mark Selby, Judd Trump eller förra årets finalist Kyren Wilson förrän semifinalen, något som stärker mästaren från 2012:s chanser i årets upplaga.

Han är värderad till 15.00 gånger den spelade insatsen som mästare, men om ni vill spela på Robertson på vägen dit finns det en del spännande spel att kika på. Robertson till final går att hitta för 7.50 på Bethard och en final mellan Robertson och O´Sullivan finns till oddset 13.00 gånger pengarna.

Vill man inte spela på en specifik vinnare och tror att någon utanför England, Skottland och Wales går vinnande ur årets Master finns alternativet resten av världen till 7.25.

BETTA NU – KLICKA HÄR