Skottland inleder med stil

Den inledande omgången av 2019:s Six Nations avslutas under lördagseftermiddagen där Irland och England gör upp. Men dessförinnan är det dags för en drabbning på Murrayfield där Skottland står som värd för mötet mot Italien.

Skottland har vunnit de sex senaste matcherna mot Italien och ”Azzuri” har det historiskt svårt i Edinburgh, något som gör dem till storfavoriter att slut sista i turneringen (1.04).

Gregor Townsends manskap i Skottland har vunnit fem av de sex senaste landskamperna på hemmamark – där de producerat 198 poäng och släppt in 115. De lär göra processen kort med gästerna från Italien och de tre senaste mötena mellan lagen har slutat i skotsk seger med 24 poäng eller fler.

Det verkar vara ett gångbart resultat lagen i mellan och tror man på en liknande matchutveckling finns skots seger med 21 till 30 poängs marginal till 3.40 gånger pengarna, något som bör locka.

Irland slår England?

På Aviva Stadium i Dublin väntar ett tungviktsmöte när de regerande mästarna – som har 3.25 till att upprepa sin bedrift från 2018 – ställs mot grannarna från England.

Joe Schmidt och hans irländska manskap har vunnit de sex senaste landskamperna – där vinsten mot världsmästarna från Nya Zeeland sticker ut lite extra. Dessutom trivs de på hemmaplan där de inte förlorat på de 13 senaste försöken.

England har en gryende form och kliver in i Six Nations med två raka segrar mot Japan respektive Australien, men deras bortaform – där de bara vunnit en av de fem senaste – är fortfarande ett frågetecken.

Irland har vunnit de två senaste möten mot England (13-9, 14-15) och vi kan förvänta oss en ny, tät drabbning i morgon, lördag. En irländsk seger med med 1 till 10 poängs margianl finns till 2.75 och borde vara intressant.

För hemmalaget är det viktigt att stjärnan Jonny Sexton levererar och han spelar en nyckelroll för de irländska chanserna i turneringen. 33-åringen kan mycket väl bli turneringens bästa poänggörare, något som finns till 2.50 gånger pengarna på Bethard.

KLICKA HÄR