Barcelona sätter press på Real Madrid

Det vankas dubbelmöte i Copa del Reys semifinal där Barcelona möter Real Madrid under onsdagskvällen, ett match som kommer bli betydligt jämnare än La Liga-fighten i höstas.

Då vann Ernesto Valverdes manskap med hela 5-1 på Camp Nou efter ett Luis Suarez-hattrick och en briljant spelmässig insats. Uruguayanen, som var svag mot Valencia i söndags, har en imponerande tendens att näta mot Los Blancos och finns som matchens första målskytt till 4.00 gånger pengarna.

Det smärtsamma nederlaget blev Julen Lopeteguis avsked som Real-tränare, och trots resultat som 2- och 3-0-förluster mot Real Sociedad respektive Eibar (på hemmaplan) är El Clasico-torsken det tydliga lågvattenmärket under säsongen.

Det har blivit bättre under Solari

Efter en trevande start under Santiago Solari har huvudstadsklubben nu vunnit sina fyra senaste ligamatcher och parallellt med det städat av Leganes och Girona för att nå den stundande cupsemifinalen.

Men i ligaspelet är de fortfarande åtta poäng bakom Barcelona och Copa del Rey – som de vunnit 19 gånger i historien – ser ut att vara deras största titelhopp under våren.

Real har inte varit i final sedan vinsten 2014 och ställs nu mot ett Blaugrana som vunnit de fyra senaste upplagorna och går mot sin 31 första titel i sammanhanget. Det gör katalanerna till favoriter att vinna Copa del Rey (2.05) samtidigt som Real Madrid finns till 2.75.

Barcas spets avgör?

I tidigare Copa del Rey-möten lagen i mellan har Barcelona klivit av med 14 segrar (Real 12 vinster) och på onsdag kan hemmaplansfördelen på Camp Nou spela en avgörande roll.

Deras avancemang från kvartsfinalen mot Sevilla bevisar det om något. Efter det första mötet låg Barca under med 2-0, något de vände på hemmaplan genom en styrkedemonstration och 6-1 på resultattavlan. De är dessutom obesegrade i sina tio senaste hemmamatcher och har en viss Lionel Messi i storslagen form.

Oavgjort i halvtid och Barcelona-seger efter 90 minuter finns till 4.60, och vill man spela på ett resultat är 2-1 till katalanerna (7.00) ett rimligt utfall på onsdag.

KLICKA HÄR