Skottland sätter press på de regerande mästarna

Irland, som vann Six Nations 2018, har inte många dagar att återhämta sig efter förlusten mot England. De ställs mott Skottland under den andra spelomgången och kan förvänta sig tufft motstånd från sina brittiska grannar.

Kan Irland vinna på Murrayfield?

Den irländska tränaren Joe Schmidt och hans manskap behöver återgå till sin normala nivå efter den aningen överraskande förlusten mot England på Aviva Stadium under förra veckan. Där ställdes de mot ett bra England som plockade alla poängen i Dublin efter 20-32 på resultattavlan.

Samtidigt gjorde Skottland sitt jobb mot Italien och kliver in i helgens drabbning på Muarrayfield med fem poäng.

Just Murrayfield har varit en tuff bortaplan för många stora rugbynationer de senaste åren och Irland är det enda Six Nations-laget som, sedan 2016, har besegrat Skottland på arenan.

Irländarna, England, Frankrike, Wales och Australien har åkt på nederlag i Edinburgh under den senaste tiden, något som ger det skotska laget en stor hemmaplansfördel under den stundande turneringen.

Vi ska inte räkna bort Irland från segern och vi lär få en reaktion från gästerna, något som nästan garanterar en jämn drabbning. Därför är handikappsspelet Skottland +6.5 till 1.87 ett bra alternativ inför lördagens intressanta match på Murrayfield.

Wales vinner i Rom?

På något sätt lyckades Wales få med sig en seger från det senaste bortamötet i Paris, något som fört upp Warren Gatlands manskap som en reell utmanare att hålla koll på i årets upplaga av Six Nations.

Walesarna fick ett försprång på 14 poäng av ett generöst Frankrike, men när slutsignalen gick hade de fått kämpa hårt för att tillslut gå segrande ur striden med 24-19.

För italiensk del har formen försämrats den senaste månaden och med skador i laget är det svårt att förvänta sig en positiv reaktion efter 33-20-förlusten mot Skottland, där mer än hälften av deras poäng kom under de avslutande tio minutrarna.

Wales – som möter England efter den stundande bortaresan till Rom – ser ut att gå mot en ny seger där handikappsspelet -20.5 FT till 1.99 finns som ett bra alternativ.

KLICKA HÄR