Wimbledon – Damer

­Wimbledon

Det är äntligen dags för årets upplaga av världens finaste tennisturnering. Wimbledon, Londons traditionsfyllda grästurnering går av stapeln nu på måndag den 2:e juli och varar fram till den 15:e juli då finalen spelas. Under denna tid ska 32 av världens bästa spelare göra upp om det mest prestigefyllda tennis har att erbjuda. Topp fem seedade i följande ordning lyder Simona Halep, Caroline Wozniacki, Garbine Muguruza, Elina Svitolina och på femte seedplats finner vi Caroline Garcia.

Alla färger är tillåtna, så länge dhttps://www.bethard.com/sportset är vitt.” Känd för sina tradtionspräglade regler, där den kanske mest påtagliga kräver att samtliga spelare spelar i vitt. Detta är något som man i en tid av sponsorer och vilseledande färger går in extra hårt för. Man är stenhårda med helvita klädseln. Juniorer har fått lov att göra ett ombyte men seniorer har vid upptäckt av en fel nyans på till exempel underkläder blivit diskade.

Världsettan Simona Halep seedas som nämnt tidigare in på förstaplats. Rumänske Halep har redan vunnit två WTA-titlar under året och visar strålande form inför turneringen. Hennes totala titelvinster går nu upp i hela 17 stycken under sin karriär. Ett bet på att Halep ska vinna hela Wimbledon ger nu 13.00 gånger pengarna hos Bethard.

Även om hon bara är rankad 8: a i världen går Petra Kvitova in som en av de absoluta favoriterna till damernas singelturnering. Den vänsterhänte tjeckiskan började på 29:e plats på WTA:s ranking när året började. Efter söndagen kunde Kvitova inkassera sin 37:e vinst för året. Hon har även hunnit med att vinna hela fem WTA-titlar under 2018. Kvitova som tidigare har vunnit turneringen 2011 och 2014 har precis kommit tillbaka efter en skada efter att ha fått sin vänsterhand uppskuren av inbrottstjuvar i hennes lägenhet 2016. Hennes form ser ut att ha återvänt och ett Bethard ger nu 5.50 gånger pengarna för ett spel på att Kvitova tar hem sin tredje Wimbledontitel.

Den danske Caroline Wozniacki, rankad 2: a i världen, kommer också in turneringen med ett favoritskap på sig. Wozniacki som i januari i år chockade alla när hon tog hem sin första Grand Slam-titel mot världsettan Simona Halep. Matchen var genomgående tight då första set avgjordes på tiebreak med fördel Wozniacki, följt av 3-6 till Halep och danskan tog hem sista set med 6-4. Berhard erbjuder 26.00 gånger pengarna på att Wozniacki vinner hela turneringen.

Det står nu klart att före detta världsettan Serena Williams kommer att få spela Wimbledon i år. Willams som har precis har gått igenom en graviditet ligger på 181:e plats på WTA-rankingen men lyckades ändå seedas in som 25: a. Caroline Wozniacki ska ha uttalat sig och gett Williams stöd i saken. Serena har tidigare vunnit turneringen hela sju gånger. Wimbledon ger Willams dispens då man tar hänsyn till hennes graviditeten, ett initiativ som US Open tidigare har etablerat.

Likt herrsidan har Sverige inget bidrag till tävlingen. Där Elias Ymer fick se sig besegrad i första omgången i kvalet fick Johanna Larsson och Rebecca Peterson se sig besegrade i andra omgången. Larsson vann sin andra WTA-titel i karriären nu i våras och har visat fin form men kunde inte stå emot Caroline Garcia. Peterson har stigit för att bli Sveriges nummer ett efter en seger ITF-turnering i Cagnes-Sur-Mer.

BETTA NU – KLICKA HÄR