Wimbledon – Herrar

Wimbledon

En av tennisvärldens finaste turneringar ligger runt knuten. Den traditionsfyllda Wimbledonturneringen inleds nu på måndag den 2:e juli och varar fram tills söndagen den 15:e juli. Efter fjolårets upplaga av Wimbledon vet vi att allt kan hända på Londons största turnering på gräs. Förra året åkte favoriterna Nadal, Wavrinka, Murray och Djokovic ut innan semifinalen i 2017. Endast Federer från topp sex nådde en final. I årets upplaga ser vi en toppseed i följande ordning på Roger Federer, Rafael Nadal, Marin Cilic, Alexander Zverev och Juan Mardin del Potro.

I vanlig ordning spelas hela turneringen i vitt, från topp till tå. Utstyrseln i tennisvärlden har blivit allt mer färgfull med kläder fyllda av sponsorer och taktiska färger för att lura sin motståndare. Wimbledon håller dock på sin tradition, kanske nu mer än någonsin och samtliga spelare är klädda i vitt. Detta gäller även kläder som inte är gjorda för att synas, ja, även underkläder måste vara vita och inte sällan har spelare blivit diskade för att de bär för färgglada kalsonger.

Den försvarande titelhållaren Roger Federer går in även i årets upplaga med ett favoritskap på sig. Federer som gick till final och vann förra året mot den kroatiske skrällen Marin Cilic blev historisk då han vann sin åttonde Wimbledontitlel. Finalen förra året blev ett snabbt spel med 3 raka set till Federer. För alla som kommer ihåg led Milic av en fotskada och fick kalla in läkarhjälp under finalens andra set. Federer går in som världstvåa inför turneringen efter sin ärkerival Rafael Nadal som precis har tagit över titeln som världens bästa. Detta efter att Federer förlorade finalen i Gerry Weber Open. Bethard erbjuder ett spel på Federer  som ger 2.75 gånger pengarna.

Nadal går in Wimbledon med en strålande form efter att ha imponerat under grussäsongen. Spanjoren har vunnit turneringen två gånger tidigare, en gång 2010 och en gång 2008 då den legendariska femtimmarsmatchen mot Federer gick till historien. Senare nådde han även en final mot Djokovic 2011 men förlorade efter fyra set. Nadal är efter sin grussäsong absolut en av favoriterna att vinna årets upplaga. Ett bet på att Nadal vinner hela turneringen ger 8.00 gånger pengarna hos Bethard.

Hemmahoppet Andy Murray, tidigare världsetta, 101 vinster mot spelare rankade topp tio i världen och med 45 titlar är tillbaka och klar för att spela Wimbledon efter att ha varit borta i elva månader. Skotten lyckades besegra före detta världstrean Wavrinka på bara 77 minuter i hans andra match och första vinst sedan sin comeback. Murray möter nu Kyle Edmund på onsdag i seedning nummer två. Edmund, nu Storbritanniens nummer ett och rankad 18 i världen, kommer bjuda på tuffare motstånd än Wavrinka. De båda två tränar regelbundet tillsammans och en vinst här skulle vara ett otroligt styrkebesked för Murray. Murrays odds ligger just nu på 15.00 gånger pengarna hos Bethard.

Det blir en tyvärr en tävling utan svenskt deltagande. Sverigeettan Elias Ymer åkte ut redan i första omgången mot italienaren Stefano Napolitano. Ymer som har visat fin form i det senaste när han har kvalat vidare i båda Paris och Australien. Napolitano, 100 placeringar över Ymer i rankingen, vann över svensken med raka set.

BETTA NU – KLICKA HÄR