ATP World Tour Finals

Den 11:e november är det dags för den sista avgörande slutveckan på ATP-touren. Världens bästa tennisspelare i så väl som singel och dubbel kommer göra upp om vem som tar hem kanske den mest prestigefyllda tennisturneringen som finns. Under året har spelarna samlat på sig rankig och endast de åtta med högst ranking får komma vidare och spela ATP. Här är spelarna.

Djokovic vs Isner

Först ut och högst rankad är Novak Djokovic som under året har varit helt lysande. Han startade 2018 med ett par nederlag på grund av en skada i sin armbåge som han senare fick operera. Men han var snabbt tillbaka på fötter igen och toppade formen direkt. Han har två grand slam-titlar från året, den första från Wimbledon Championships där han slog Kevin Anderson med i raka sets. Den andra kom i US Open där Juan Marton Del Potro stod för motståndet. Även där vann han med raka sets. Djokovic går in i turneringen med lägst odds att ta hem hela turneringen.

I första matchen möter Djokovic John Isner, amerikanens som ständigt är med i slutspelen men aldrig når riktigt hela vägen. Han har under året nått semifinal i Wimbledon där han åkte ut mot Kevin Anderson och sen nått långt i flertalet turneringar under året, men någon titel eller final har det inte blivit. Han kom in som rankad åtta och därför möta toppseedade Djokovic. En mardrömsstart för Isner. Bethard ger oddset 7.00 på att Isner vinner matchen vilket får spegla vilket övertag serben har.

Federer vs Nishikori

Seedad som två är Roger Federer efter att Rafael Nadal får stå över på grund av skada. Detta innebär att Federer får möta Kei Nishikori, japanen som just nu är rankad nio i världen. Roger Federer har kammat hem fyra segrar under året gång, varav tre var på hårt underlag. Nishikori har än så länge inte tagit en enda seger för året men har tagit sig långt i en hel del turneringar, bland andra en semifinalplats i US Open där han förlorade mot Djokovic.

Matchen mellan Federer och Nishikori kommer bli en betydligt jämnare och tightare än den mellan Djokovic och Isner. Men än så länge bör Federer, trots att han är tio år äldre än Japanen, avancera av de två till en semifinal. Oddsen på utgången av matchen ligger på 1.29 för att Federer tar sig vidare och 3.80 för att   Kei Nishikori vinner.

Zverev vs Cilic

I den tredje kvartsfinalen kommer tyska Alexander Zverev att möta krotaiska Marin Cilic i kanske den mest jämna och sevärda matchen bland de första slutspelsmatcherna. Zverev är rankad trea och Cilic femma inför turneringen efter ännu ett bortfall på grund skada. Argentinaren Juan Martin del Porto, likt Nadal, måste också avstå från spel i turneringen.

Zverev tillhör nästa generations tennisspelare och är endast 21 år gammal. Han har kammat tre titlar under årets gång, bland annat ATP World Tour Masters 1000 i Madrid. Tysken har till hans nackdel i denna turneringen gjort bättre från sig på grus. Motståndaren Cilic har ingen jättesäsong bakom sig. Han har mäktat med en titel så långt och den på gräs. Han vann London/Queen’s Club slutet av Juni och har sen dess gått vinstlös.

Det kommer som sagt bli ett jämt möte och en utgången av matchen är inte lika klar som de två ovanstående. Bethard ger Zverev något lägre odds, 1.86 i jämförelse med Cilics 2.05.

Anderson vs Thiem

Sist ut är sydafrikanen Kevin Anderson som får möta österrikaren Dominic Thiem. Även den är kvartsfinalen kommer bli en riktigt jämn historia. På ena sidan har vi 2.03 meter långa Andersson på 32 år medan på andra sidan ser vi den unga Thiem med mer snabbhet och intensitet i sitt spel. Rutin möter ung rå kraft.

Anderson har två titlar med sig inför turneringen. Båda två inomhus, en från Venedig och en från New York. Thiem har i sin tur tagit tre, men då var två på grus vilket passar österrikaren betydligt bättre.

Bethard ger otroligt jämna odds i matchen. Ett spel på Anderson ger 2.00 gånger pengarna medan ett spel på Thiem ger 1.90 gånger spelad insats. Inbördes emellan har Anderson varit mest framgångsrik med sex segrar mot två. Men de två senaste gångerna har Thiem stått som segrare.

BETTA NU – KLICKA HÄR