Australiska öppna, damer

Årets första Grand Slam väntar runt hörnet och damernas lottning är lika oförutsägbar som vanligt. Serena Williams kliver in med favoritskapet och pressen på axlarna, där hennes chans att tangera Margaret Courts rekord på 24 stora titlar lär inspirera henne till en bra turnering.

Amerikanskan vann Australian Open 2017, men efter födseln av hennes första barn i september senare under det året var hon inte aktuell för att upprepa den bedriften under 2018. 

Nu kliver hon in med sju vinster i Melbourne på CV:t och två färska finalförluster i Grand Slam från förra säsongen och vill nu bevisa sig som den bästa tennisspelaren på damsidan.

Ni hittar Serena Williams som vinnare till 5.00 gånger pengarna och med den oddssättningen är hon tydlig favorit inför turneringen.

Kerber är det stora hotet

Om det är någon som ska knäppa Williams på fingrarna, är det Angelique Kerber (9.00). Tyskan har ett bra track record mot den nämnda favoriten och hennes finalvinst i Melbourne 2016 och hennes seger i Wimbledon förra året är ett bevis på det.

Kerbers tre Grand Slam-segrar demonstrerar hennes klass och under fem av de sex senaste åren har hon nått till minst åttondelsfinal i den stundande turneringen – något som vittnar om att hon trivs på australiensisk mark.

Ögonen på Simona Halep

2018 får summeras som ett bra tennisår för rumänska Simona Halep. Efter tre finalförluster i Grand Slam, vann hon äntligen en stor titel i Frankrike förra året och visade därmed en mental styrka som tidigare ifrågasatts. Nu har hon dock en förlust i Auckland i närminnet och Halep har fortfarande ingen tränare vid sin sida.

Hon kliver in i Australian Open som världsetta och hennes 19.00 är värda att kika på, men det finns frågetecken kring formen och redan i den första rundan väntar Kaia Kanepi som kan bli en svår nöt att knäcka för Halep.

Kan Wozniacki försvara titeln?

Precis som Halep, har Caroline Wozniacki haft en tendens att gå förlorande när det gällt som mest, men under Australian Open 2018 stod hon för ett mentalt och spelmässigt styrkebesked när hon vann sin första Grand Slam i karriären. 

Danskans resultat har varit av blandad kvalitet sedan dess, men om ni vill ha ett bra odds på en deltagare som har höjden för att vinna turneringen bör ni kika på Wozniacki (26.00).

Dags för Elina Svitolina att prestera

Elina Svitolina vann visserligen i Singapore, men en spelare med hennes talang behöver börja leverera i de största sammanhangen. Hennes bästa resultat i en Grand Slam är fortfarande en kvartsfinalplats och det är ett resultat ukrainskan gärna förbättrar.

Hon är värderad till 13.00 gånger pengarna och kommer, tillsammans med Elise Mertens, sikta på en skräll i turneringen.

Den sistnämnda Mertens är på gång och nådde semifinal förra gången hon deltog i Melbourne, men här talar erfarenheten emot henne. Ni kan spela på belgiskan som vinnare till 51.00 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR