Kan Federer bli historisk i Melbourne?

Det är dags för årets första Grand Slam när tenniseliten samlas i Melbourne för 2019:s Australian Open. Vi bjuds på ett stjärnspäckat startfält där statusen inte riktigt är 100% på vissa håll.

 

Det var många som räknade ut Roger Federer från Grand Slam-titlarna för ett par år sedan, men i 2017:s turnering tystade han de tvivlarna och tog hem vinsten efter en finalseger mot Rafael Nadal. Den bedriften upprepade han under förra året och nu kliver han in i hopp om att vinna sina tredje raka Grand Slam i Melbourne och därmed gå förbi både Novak Djokovic och Roy Emerson med sju titlar i turneringen.

Men det finns frågetecken kring Federers status då han missade delar av 2018 på grund av fotproblem. Han får hoppas att han är kvitt sina skador och kan prestera på sin högsta nivå när turneringen drar igång. Ni hittar schweizaren som vinnare för 6.00 gånger den spelade insatsen.

Djokovic vill stoppa Federer

Novak Djokovic, som också kan bli historisk i form av en seger, har skakat av sig sina gamla skadeproblem och är återigen nummer ett i världen. Han avslutade fjolåret på bästa sätt och vann både Wimbledon och US Open, och nu kliver han in som favorit och siktar på sin tredje raka Grand Slam.

Dessutom har serben firat större framgångar i Australien än någon annanstans. Han är rättmätig favorit till 2.20 gånger pengarna.

Kan Zverev störa favoriterna?

Den tyska stortalangen Alex Zverev presterade på en imponerande nivå i ATP-finalerna under förra året, men hans spel i Grand Slam-turneringarna har inte varit på samma nivå. Nu går han in för att förbättra sin trend i de stora sammanhangen där en kvartsfinal är hans bästa resultat hittills.

Han är värderad till 9.00 gånger pengarna och nu är det dags för Zverev att leverera i Grand Slam.

Österrikaren Dominic Thiem (29.00) – som något överraskande tog sig till final i franska öppna 2018 – har redan bevisat mer än Zverev i Grand Slam och det är inte omöjligt att 25-åringen går länge än sin tyska kollega även den här gången.

Marin Cilic – en outsider?

Marin Cilic (23.00) är sällan med i förhandsdiskussionerna, men återigen kan den kraftfulla kroaten bli en överraskning. Han nådde finalen för tolv månader sedan och har presterat i Grand Slam-sammanhang tidigare, där hans titel i Franska Öppna 2014 är den störtsta bedriften hittills.

Högstanivån är hög. Kan han plocka fram det i Melbourne och störa de stora favoriterna? Varför inte.

BETTA NU – KLICKA HÄR