Vinner Djokovic Indian Wells också?

Indian Wells inleds nästa vecka och för en viss Novak Djokovic kan det mycket väl bli en ny titel på CV:t. På damsidan ser det desto öppnare ut på förhand och där kan flera av deltagarna konkurrera om årets mästartitel i Kalifornien.

Djokovic är mannen att besegra

Novak Djokovic var ensam ledare över titlar i Indian Wells fram till för två år sedan då Roger Federer tangerade serbens rekord på fem vinster i sammanhanget.

Han verkar vara kvitt sina skadeproblem och är återigen i toppen av tennisvärlden efter den historiska segern i Australien Open i början av 2019. Nu kliver han in som världsetta och pressen på att vinna ligger i 31-åringens händer.

Han vann turneringen vid tre raka tillfällen mellan 2014 och 2016, och nu förbereder han sig för sin sjätte Indian Wells-titel, något som skulle göra honom ensam genom tiderna med den bedriften.

Indian Wells i all ära, men för Djokovic kan det stora målet för den här tennissäsongen vara Franska Öppna som inleds i slutet av maj. Det är den enda turneringen som serben bara vunnit en gång och nu finns han till 3.05 att vinna i Paris, något som gör att han kanske tappar lite fokus på den stundande turneringen i USA?

Kan Kyrgios hota?

Förra året tog Juan Martin del Potro en överraskande seger i Indian Wells och blev den första spelaren utanför ”topp 4” att vinna turneringen sedan Ivan Ljubicic lyckades med det samma 2010. Inför årets turnering sätter dock ett knä stopp för del Potro och bland de övriga deltagarna ser Kyrgios ut som en av de främsta utmanarna.

Den australiensiska 23-åringen besegrade Rafael Nadal över tre set i Mexico Open och han har odiskutabelt talangen att konkurrera på den högsta nivån. Det finns fortfarande frågetecken om hans mentala spel och hans temparement, men Kyrgios har börjat visa positiva tendenser som tyder på att han kan leva upp till sin potential. Därför är han en av få som kan utmana Djokovic i den årets Indian Wells.  

Osaka vill försvara sin titel

För ett år sedan vann Naomi Osaka Indian Wells och vid den tidpunkten var titeln fortfarande den största i hennes karriär. Det har gått 12 månader sedan dess och nu kan 21-åringen stoltsera med två Grand Slams och en position som världsetta.

Men det som talar mot Osaka är att ingen kvinnlig tennisspelare har lyckats vinna Indian Wells två år i rad sedan Martina Navratilova för nästan 30 år sedan och hon kommer dessutom från en förlust mot nykomlingen Kristina Mladenovic i Dubai Championship – något som sätter vissa frågetecken kring hennes status.

Bencic ger bra valuta för pengarna

Efter att schweiziskan Belinda Bencic nådde sjundeplatsen på världsrankingen 2016, har tennistalangen haft några sämre år bakom sig. Men hittills är 2019 ett bra år för henne och för första gången på länge börjar hon visa upp sin potential igen.

21-åringen börjar närma sig topp 20 i världen och kommer från en titel i Dubai där hon besegrade fyra topseedade spelare och Petra Kvitova på vägen till förstaplatsen.

Bencic kan konkurrera om de stora titlarna i framtiden (41.00 att vinna Wimbledon och 67.00 att vinna US Open), men nu får hon fokusera på att utmana Osaka om segern i Indian Wells – något som hade blivit en ny höjdpunkt i hennes karriär.  

BETTA NU – KLICKA HÄR