Gatlandin pojat jatkavat marssiaan kohti Grand Slamia (Six Nations Ennakko)

Wales haluaa tehdä Warren Gatlandin viimeisestä vuodesta Walesin päävalmentajana ikimuistoisen ja Grand Slam ei olisi pelkästään täydellinen Six Nationsin läksiäislahja päävalmentajalle, mutta myös fantastinen tapa rakentaa joukkeen itseluottamusta ennen Syksyllä Japanissa järjestettäviä MM-kisoja.

Lauantaina walesiläiset matkustavat pohjoiseen rajan yli jossa heitä odottaa haavoittunut eläin Gregor Townsendin Skotlannin muodossa.

Wales haluaa Murrayfield kostonsa

Kaksi vuotta sitten, Wales tuli Edinburghiin joukkueella täynnä tähti pelaajia joista moni valittiin mukaan saman vuoden Brittien ja Irlannin yhteisjoukkueessa (British & Irish Lions) joka teki kiertueen Uudessa-Seelannissa.

Silloinen sijaisvalmentaja Rob Howley näki kuitenkin joukkueensa selkeän tappion 29-13 Murrayfieldillä sinä päivänä ja se on tulos joka vieläkin kaivaa Walesin joukkueen jäsenten mieliä, erityisesti puolustuksen valmentajaa Shaun Edwardsia.

Sinä päivänä Skotit onnistuivat lähes kaikessa. Finn Russell oli ilmiömäisessä vireessä Fly-halfina, Stuart Hogg aiheutti jatkuvasti tuhoa takakentällä ja laituri Hamish Watson teki kunnon raivaustyötä koko ottelun ajan. Edwards muistelee sitä ottelua kauhulla.

Sen ottelun toisen puoliajan esitys varmasti ilahdutti Skotteja ja se on varmasti yksi asia jonka Wales haluaa tässä ottelussa korjata tänä viikonloppuna. Vierailta on hyvä odottaa täyttä höyryä heti alusta alkaen Murrayfieldillä.

Wales tulee tähän otteluun mahtavan Englanti voiton jälkeen. Heiltä ei odotettu paljoakaan siitä ottelusta sillä heidän aikaisemmat voittonsa Ranskasta ja Italiasta eivät olleet kovinkaan vakuuttavia. Italia kaatui 11 pisteellä ja Ranska vain viidellä. Ranska ottelussa Wales saa kiittää kotijoukkueen otteen herpaantumista toisella puoliajalla, sillä muuten voittoa ei olisi tullut.

Tuo voitto Cardiffissa Eddie Jonesin Englannista näytti kuitenkin että Wales on todellakin kovalla tasolla tällä hetkellä, mutta nyt heillä ei ole varaa katsoa tulevaisuuteen sillä heillä on vielä pitkä matka Six Nations voittoon. He ovat ainoa tappioton joukkue tällä hetkellä mutta silti vasta kakkossuosikki turnausvoittoon kertoimella 2.60. Tämän Skotlanti ottelun jälkeen he toivottavat hallitsevan mestarin Irlannin vieraaksi Cardiffin Principality Stadionille.

Gatland oli varsin tyytyväinen ilmoittaessaan joukkueensa etuajassa tällä viikolla sillä Wales tulee käyttämään samaa 15 miehen joukkuetta joka kaatoi viimeksi Englannin. Ainoa poikkeus on kuitenkin Adam Beardin tulo joukkueeseen loukkaantuneet Cory Hillin tilalle.

Nimeämällä joukkueen etuajassa, Gatland poisti joukkueen joiltakin pelaajilta ainakin yhden epätietoisuuden tunteen. Monella pelaajalla on ollut vaikea viikko sillä uutisissa on liikkunut huhuja seurajoukkueiden Scarletsin ja Ospreysin mahdollisesta yhdistymisestä.

Tämän mahdollisen yhdistymisen ajoitus ei olisi voinut tulla pahempaan aikaan Walesille joukkueen yrittäessä saavuttaa Grand Slamia Six Nations turnauksessa ja tämä viikonlopun ottelu tulee olemaan kunnon henkisen vahvuuden ja keskittymiskyvyn testi, erityisesti niille pelaajille jotka pelaavat näissä kahdessa seurajoukkueessa.

Skotlannilla taas on ollut erittäin paljon loukkaantumisia tämän turnauksen aikana, mutta nyt näyttäisi siltä että tunnelin päässä olisi hieman valoa.

Watson näyttäisi tekevän paluun tähän otteluun kun taas WP Nel tulee lisäämään enemmän voimaa joukkueen etulinjaan. Tämä voi olla tärkeä palanen tähän joukkueeseen joka hävisi juuri tuon fyysisen taistelun Pariisissa kaksi viikkoa sitten.

Myös fly-half Russellin paluuta ei voi aliarvioida sillä hän tulee aiheuttamaan runsaasti ongelmia Walesin puolustukselle ovelilla potkuilla ja pelaamalla aivan linjan ääressä.

Skotlannilta on lupa odottaa enemmän taistelua tänä viikonloppuna, mutta Wales on iskussa tällä hetkellä ja he näyttävät siltä että heidän pitäisi pystyä jatkamaan voittokulkuaan lauantaina. Vierasjoukkuetta voi pelata voittamaan ottelu -3.5 pisteen tasoitusvedolla kertoimella 1.74.

Azzurrit tulevat jäämään sisuuntunuiden englantilaisten jalkoihin

Englanti näytti vielä puoliajalla ihan hyvältä Cardiffin Pricipality stadionilla viime kierroksella, mutta sen jälkeen kaikki meni vikaan Walesia vastaan ja joukkue koki 21-13 tappion. Englanti oli ottanut kovan vierasvoiton Irlannista ensimmäisellä kierroksella ja Wales tappio ei ollut todellakaan odotettu.

Englannin puolustus kärsi ottelussa kurittomuudesta ja taktiset virheet auttoivat Walesia saamaan edun ottelun loppupuoliskolla. Erityisesti vaihtopelaaja Dan Biggar toi Walesin peliin uutta ulottuvuutta ja auttoi maansa kovaan voittoon ”Punaisesta ruususta”.

Englantilaiset voivat olla iloisia siitä asiasta että he pelaavat nyt kotonaan Italiaa vastaan Twickenhamin stadionilla lauantaina. Azzurrit esiintyivät edukseen Irlantia vastaan viime kierroksella häviten vain kymmenellä pisteellä 16-26 ja he haluavat tuoda tähän otteluun samanlaista liikettä ja taistelua.

Monet ovat ihmetelleet minkä takia Italia on mukana Six Nations turnauksessa normaalisti heikon pelinsä takia, mutta tänä vuonna he tekivät hyvin pisteitä Skotlannissa, heillä oli sitkeä esitys Walesia vastaan ja Irlanti ottelussa otteet olivat välillä jopa erinomaisia. He ovat näyttäneet tänä vuonna ansaitsevansa paikkansa tässä Euroopan kuuden parhaan maan turnauksessa.

Azzurrit ovat vielä tason näitä muita joukkueita jäljessä, mutta varsinkin kotonaan Roomassa, he ovat pystyneet tekemään monta vahvaa esitystä.

Vieraissa pyörät ovat kuitenkin monasti irronneet ja Englannin pitäisi pystyä ottamaan tästä ottelusta bonus piste suhteellisen helposti. Englannin tasoitus tähän otteluun on -32.5 ja siitä tarjotaan 1.76 kerrointa. Vaikka maa Walesille hävisikin niin Englanti on silti 1.58 kertoiminen suosikki voittamaan tämän vuoden Six Nations turnauksen.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ