Cardiffin huuma vie Gatlandin miehistön loppuun saakka (Rugby ennakko)

Tästä Principality Stadionin kohtaamisesta odotetaan todella jännittävää kun vuoden 2019 Six Nations mestaruusturnaus päättyy erittäin odotettuun Super lauantaihin.

Walesillä on heidän kohtalonsa omissa käsissään kun he toivottavat hallitsevan mestarin Irlannin tervetulleeksi Cardiffiin, Warren Gatlandin viimeiseen Six Nations otteluun Walesin päävalmentajana.

“Wales on unohtanut miten hävitä”

Gatlandin omat sanat joutuvat nyt äärimmäiseen testiin ja äärimmäisen paineen alaiseksi kun Gatlandin entinen joukkue, Irlanti tulee Walesin pääkaupunkiin tarkoituksenaan pilata yhden isoimmista juhlista mitä Cardiffissa on koskaan järjestetty jos kotijoukkue onnistuisi tämän ottelun voittamaan.

Grand Slam (= voittaa turnauksen kaikki ottelut) voitto olisi paras mahdollinen läksijäislahja Gatlandille, joka on, samalla tavoin kuin Irlanti viime vuonna, joutunut käsittelemään useita hankalia tilanteita koko turnauksen ajan.

Sekä Wales että Irlanti aloittivat tämän vuoden turnauksen epäuskottavasti, mutta silti hankkien tärkeät voitot Pariisista saaden sen tärkeän voittamisen elementin puolelleen koko turnauksen ajaksi.

Wales ei pelannut tasollaan myöskään Italiaa tai Skotlantia vastaan, mutta esittivät kuitenkin ehkä turnauksen parhaimman esityksen kotonaan Cardiffissa Englantia vastaan voittaen 21-13.

Gatland tulee tarvitsemaan samanlaisen koko 80-minuuttia kestävän huippu esityksen lauantaina Irlantia vastaan, joka viime viikolla 75-minuutin ajan pelasi heidän omaa parasta peliään Ranskaa vastaan tämän vuoden kilpailussa.

Wales tuli tähän turnaukseen hyvässä vireessä, mutta silti ennen Six Nationsin alkua kaikki puhe oli Irlannissa ja Englannissa kun etsittiin tämän turnauksen voittajaa.

Aikaisemmin Walesillä on ollut runsaasti ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta nyt he ovat löytäneet ison vahvuuden miehistön syvyydessä lähes jokaiselle pelipaikalle kentällä.

Gareth Anscombe on ollut ilmestys fly-half pelipaikalla ja hän on myös osoittanut olevansa luotettava pelaaja numero 10 pelipaikalla Dan Biggarin parina.

Ja jälleen kerran kokeneiden Alun Wyn Jonesin ja Jonathan Daviesin olkapäät ovat pysyneet lujina juuri silloin kun niitä eniten ollaan tarvittu otteluiden tärkeimmillä hetkillä.

Tämä tuskin tulee olemaan hienoin testi ottelu mitä tulet koskaan näkemään, mutta Walesilla on tällä hetkellä momentum. Heillä on myös yleisö sekä Gatlandin “elementti” puolellaan viedäkseen tämän ottelun ja samalla koko Six Nations turnauksen voiton Grand Slam tyylillä. Kotijoukkueen voitosta saa rahat takaisin 1.76 kertoimella.

Englanti valmis kostamaan Skotlannille viime vuoden tappion

Calcutta Cup tulee päättämään vuoden 2019 Six Nations turnauksen ja jos Wales on jo voittanut Cardiffissa niin silloin Englannin ”Red Rose” joukkueelta on viety mahdollisuus voittaa tämän vuoden titteli.

Jos Irlanti ei tee Englannille palvelusta niin se vie hieman hohtoa pois tästä viimeisestä Six Nations ottelusta.. Mutta ei paljoa.

Siitä on pitkä aika kun viimeksi Englanti on ollut näin innokas kohtaamaan pohjoisen naapurinsa Skotlannin sillä viime kerralla kun maat kohtasivat Skotlannin Murrayfield stadionilla viime vuonna, niin kotijoukkue ”veti vieraiden housut alas” voittamalla 25-13.

Nuo olivat englannin päävalmentaja Eddie Jonesin omat sanat kun hän kuvaili skottien juhlintaan Murrayfieldissä 12 kuukautta sitten.

Skotlanti pelasi Englannin pois kentältä sinä päivänä mutta nyt Gregor Townsendin miehistö on kohdannut runsaasti loukkaantumisia koko turnauksen ajan aiheuttaen joukkueelle runsaasti tappioita.

Skotit pelaavat lauantaina enää vain kunniastaan ja Skotlannin fanit voivatkin katsella tätä ottelua televisioistaan toivoen murskatappion välttämistä. Englannin Twickenhamin stadion on ollut pitkään jo köyhää metsästysaluetta ylämaan pojille.

Englannin pitäisi lopettaa tämä turnaus hyvällä jalalla ja ei ole kohtuutonta ajatella että heidän nykyvireessään he pystyvät voittamaan Skotlannin isommalla pistemäärällä kuin tämänhetkinen tasoitus linja -18.5 pisteellä kertoimella 1.88.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ