Kan Gatlands manskap fortsätta vinna?  

Wales förbundskapten Warren Gatland är inne på sitt sista år som förbundskapten för landet och nu siktar de på en Grand Slam som den perfekta uppladdningen till VM-turneringen i Japan senare i höst.

På lördag gör de sin tredje resa norrut när Gregor Townsends Skottland står för motståndet.

Wales vill ha revansch på Murrayfield

När Wales, för två år sedan, reste till Edinburgh med ett stjärnfyllt spelarmaterial var det många som trodde de skulle göra processen kort med Skottland. Men den gången såg vikarierande Rob Howley sitt lag få stryk med 29-13 – ett resultat som fortfarande framkallar dåliga walesiska minnen, speciellt för defensiva tränaren Shaun Edwards.

Allt klickade för Skottland under matchen för två år sedan och spelare som Finn Russel, Stuart Hogg och Hamish Watson visade varför de är så högt ansedda hemma i Skottland.

Men inför årets möte är förutsättningarna annorlunda och vi kan förvänta oss ett Wales som går ut med en hungrig inställning och gör uppgiften jobbig för Townsends manskap.

Wales har redan besegrat Italien och Frankrike på ett relativt bekvämt sätt och nu kliver de in med ett gott självförtroende efter den senaste vinsten mot England.

Det var en seger som bevisade att Wales verkligen är att räkna med under det här Rugby-året, men till helgen är det viktigt att de placerar sitt fokus på det skotska motståndet och inte på de kommande höjdpunkterna som VM.

Tidigare under veckan presenterade Warren Gatland sin trupp och vi får ett, i stort sätt, oförändrat Wales jämfört med segern mot England. Den enda förändringen är att skadade Cory Hill ersätts av Adam Beard som normalt håller till i U20-landslaget.

Wales har stått för tre styrkebesked i Six Nations så här långt och någonstans drömmer nationen om att uppnå en Grand Slam. Därför blir helgens batalj ett tufft test, speciellt ur ett mentalt perspektiv och speciellt för spelarna som varit påverkade av spekulationerna kring en sammanslagning mellan Scarlets och Ospreys den senaste tiden.

För Skottland har säsongen hittills varit en skadedrabbad och mindre rolig historia, men nu kan laget i alla fall skymta ljuset i slutet av tunneln igen. Hamish Watson är redo för comeback och dessutom kommer WP Nel addera kvalitet och styrka i offensiven, något som saknades när de förlorade i Paris för två veckor sedan.

Även Finn Russel är kvitt sina skadebekymmer och är återigen uttagen i truppen till helgens derby på de brittiska öarna. Han kommer garanterat orsaka problem för Wales med sin beslutsfattning och med sina smarta sparkar.

Skottland kommer ge de walesiska gästerna en tuff match, men Gatlands kollektiv är i en lysande form och ser ut att gå mot en ny seger på Murrayfield. Wales med -3.5 i handikapp finns till 1.74 och ser ut som det bästa spelet på förhand.

Englands ger igen på Italien

Efter Englands förlust mot Wales i den förra omgången – där det såg bra ut i halvtid men där de tappade ledningen i slutet – fick Eddie Jones mycket att tänka på. Förhoppningsvis, för engelsk del, har han listat ut vad som gick fel och förbereder nu sitt manskap för att göra processen kort med Italien.

Mot Wales var det disciplin, taktiska misstag och walesiska inhopparen Dan Biggar som låg bakom förlusten, och nu behöver de både plocka poäng och ta personlig revansch.

Till helgen är de tillbaka på Twickenham och ställs mot ett Gli Azzuri som vill bygga vidare på den fina insatsen mot Irland i den förra omgången. Italien har i sina matcher mot Skottland, Wales och Irland visat upp fina tendenser och definitivt visat att de hör hemma i Six Nations.

I helgens match kan italienarna dock förvänta sig en förlust när England bara har en seger i tankarna. Red Rose är stora favoriter i helgens möte och Eddie Jones lag är fortfarande favoriter till att vinna Six Nations (1.58), något som lär synas på lördag.

BETTA NU – KLICKA