Kan Gatland ta Wales till en ny seger?

Six Nations bjuder på en superlördag när två laddade matcher ska spelas på de brittiska öarna. På Principality Stadium i Cardiff gör Wales-tränaren Warren Gatland sin sista Six Nations-match för landet och vi kan förvänta oss ett påkopplat hemmalag av den anledningen.

Wales har avgörandet i egna händer när de välkomnar de regerande mästarna till sin huvudstad.

Upp till bevis, Gatland

Inför matchen sa Warren Gatland att Wales har glömt bort hur man förlorarar. Ett uttalande som spetsar till förutsättningarna och när Irland nu vill förstöra den walesiska festen kan vi förvänta oss en högintressant drabbning.

En Grand Slam hade varit det perfekta avskedet för Gatland som alltså tackar för sig efter 2019. De har tagit sig igenom en del tuffa test under säsongen och när Six Nations nu ska avgöras ställs de inför den tuffaste uppgfiten hittills.

Efter en spelmässig inledning av säsongen som inte var helt övertygande, hittade både Wales och Irland ett vinnande momentum som är så viktigt i Six Nations.

Wales presterade inte mot Frankrike, Italien eller Skottland men visade styrka och vann trots det samtliga möten. Deras bästa insats kom istället mot England där de vände mot sina rivaler och tog en fjärde seger.

Nu behöver de en liknande insats för att slå Irland som kommer från en seger mot Frankrike och sin bästa prestation för säsongen.

Wales har blivit kvitt de skadebekymmer som förföljt laget tidigare och nu har de istället en bredd på alla positioner som alltså resulterat i fyra raka segrar. Dessutom har erfarna spelare som Alun Wyn Jones och Jonathan Davies presterat när det behövts som mest, något vi kan förvänta oss även på lördag.

Det kommer inte bli den mest välspelade tillställningen på Principality Park, men Wales har ett bra momentum, publiken och en Gatland-situation som ger dem bra förutsättningar. Wales finns till 1.76 gånger pengarna på Bethard.

England ute efter revansch

Calcutta Cup avrundar Six Nations 2019 och om Wales redan har besegrat Irland vid det laget, är Englands chanser till titeln borta inför avspark.

England har mycket att bevisa efter förra årets Calcutta Cup där skottarna körde över Red Rose. Då sa den engelska förbundskaptenen Eddie Jones att hans lag fick byxorna neddragna, något som inte lär upprepas det här året.

Den gången spelade Gregor Townsends manskap ut England, men Skottlands framgångar har inte varit desamma under 2019 och inför lördagens möte är England enorma favoriter.

De har mer att spela för och därför flaggar vi för handikappsspelet -18.5 FT till 1.88 gånger pengarna.

BETTA NU – KLICKA HÄR