Argentina vs Iceland otteluennakko

Lauantai 16. Kesäkuuta

Argentiina – Islanti Kertoimet: 1.35 – 4.95 – 11.50
16:00 Otkrytiye Arena, Moskova

Jalkapallon MM-Kisojen yhden suosikin, Lionel Messin Argentiinan, turnaus alkaa ottelulla viime EM-Kisojen yllättäjäjoukkuetta Islantia vastaan.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Argentiina tuli Etelä-Amerikan karsinnoissa kolmanneksi. Heidän pääsynsä MM-Kisoihin varmistui vasta viimeisellä kierroksella jossa he hakivat 1-3 vierasvoiton Ecuadorista. Argentiina pelasi varsin keskinkertaiset karsinnat voittaen 18 ottelustaan vain 7. Maaleja he tekivät vain 19 joka oli koko karsintojen jaetusti toiseksi huonoin saldo. Päästettyjä maaleja oli vain 16 joka taas oli toiseksi paras sitten Brasilian jälkeen. Tämän vuoden harjoitusotteluissa he voittivat Italian ja Haitin mutta kärsivät murskatappion Espanjalle (6-1).

Islanti voitti oman karsintalohkonsa johon kuuluivat myös Kroatia, Ukraina, Turkki, Suomi ja Kosovo. He voittivat jokaisen kotiottelunsa häviten vieraissa vain Kroatialle ja Suomelle. Kymmenessä karsintaottelussa he tekivät 16 maalia ja päästivät 7. Tämän vuoden harjoitusotteluissa he eivät voittaneet otteluakaan pelaten tasan Ghanan kanssa häviten Norjalle, Perulle sekä Meksikolle.

Pelityyli

Argentiina pelaa 4-2-3-1 pelisysteemillä jossa Lionel Messillä on suuri rooli. Argentiinalta ei välttämättä löydy heikkouksia mutta heiltä löytyy runsaasti kysymysmerkkejä. Argentiinan ykkösmaalivahti Romero loukkaantui kisojen alla hänen korvaajastaan ei ole varmuutta. Puolustuksessa vain Nicolas Otamendi on maailmanluokan puolustaja. Argentiinan valmentaja Sampaoli on vaihtanut pelaajia ja syysteemiä useasti, mutta hän näyttää nyt olevan tyytyväinen 4 puolustajan linjaan.

Lucas Biglian loukkaantuminen jättää aukon johtavaan pelaajaan joka pystyy pitämään palloa keskikentällä, jos hän ei toivu ajoissa kisoihin.  Mascherano on jo aika vanha ja Lo Celso taas kokematon kansainvälisellä tasolla. Hyökkäyksessä Argentiiinalla on runsaasti hyviä pelaajia mutta Di Marian ja Agueron pitää molempien ottaa vastuuta maalinteosta ja pelintekemisestä jotta Messin ei tarvitsisi yksin raahata joukkuetta eteenpäin kuten aikaisemmissa kisoissa. Jos Messi on kunnossa niin Argentiinalla on mahdollisuudet vaikka mihin. Jos taas ei, niin Argentiina voi jäädä jopa lohkoihin.

Islanti pelaa yhden kärjen taktiikalla joko 4-4-1-1 tai 4-5-1 systeemillä. He puolustavat hyvin ja ovat valmiita rankaisemaan nopeista vastaiskuista. Islannin työkalupakista löytyvät myös aseet hyviin erikoistilanteisiin. Jos Sigurdsson on kunnossa niin hänellä on erittäin vaaralliset vapaapotkut. Burnleyn Johan Gudmonssonilta taas löytyy pitkät vapaaheitot jotka ovat pitkille ja vahvoille Islantilaisille tärkeä ase.

Viime EM-Kisojen jälkeen, Islanti on vaihtunut kahdesta kärkipelaajasta yhteen. Tämä on antanut heille paremmat puolustusvalmiudet isompia maita vastaan mutta ei ole kuitenkaan vienyt heiltä liikaa tehoja pois. Islannilla on ollut useita loukkaantumisia ja jos esim Sigudsson ei ole kunnossa niin heillä tulee olemaan vaikeuksia luoda paikkoja. Vahvuuksiin kuuluu myös joukkueen työmoraali ja yhtenäisyys. Nämä tulevat yllättämään vielä monet näissä kisoissa.

Faktat

  • Argentiina FIFA Ranking: 5
  • Islannin FIFA Ranking: 22
  • Joukkueet eivät ole ennen kohdanneet.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Argentiina: Caballero – Tagliafico, Fazio, Otamendi, Mercado – Biglia, Lo Celso – Di Maria, Messi, Lanzini – Aguero
Islanti: Halldorsson – Magnusson, R. Sigurdsson, Arnason, Saevarsson – Bjarnason, Hallfredsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Cudmundsson – Bödvarsson