Denmark vs Finland

Tiistai 26. Kesäkuuta

Tanska – Ranska Kertoimet: 4.45 – 2.55 – 2.25
17:00 Stadion Luzhniki, Moskova

Tiistain päivä otteluissa ratkeaa C-lohkon voitto ja jatkoon menijät. Ranska johtaa lohkoa kahden voiton jälkeen ja heille riittää tasapeli lohkovoittoon. Tanska on toisena ja he tarvitsevat voiton mennäkseen Ranskan ohi, mutta tasapelillä he varmistaisivat toisen sijan ja jatkopaikan. Tämän takia tasapelin kerroin on alhainen. Lohkovoittaja välttäisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella D-lohkon voittajan, Kroatian, mutta riski on vielä olemassa että D-lohkon toiseksi tulisi Argentiina

Otteluennakko

Tanska ei ole vielä esittänyt näissä kisoissa parhaimpaansa. Avausottelussa he voittivat onnekkaasti Perun 1-0. Perulla oli ottelussa useita paikkoja, mutta viimeistely jäi puuttumaan. Australia sai omassa ottelussaan Tanskaa vastaan aika heppoisen rangaistuspotkun VAR:in avustuksella ja ottelu päättyi 1-1. Tässäkään ottelussa Tanska ei pelannut erityisen hyvin.

Tanska on ollut näissä kisoissa aika puolustusvoittoinen ja he ovat iskeneet vastaiskuista. Tämä systeemi voi toimia paremmin juuri Ranskaa vastaan jota vastaan Tanska voi iskeä altavastaajana. Tanska voi olla tyytyväinen tässä ottelussa tasapeliin joka riittäisi varmasti jatkopaikkaan. Tappiokin voisi riittää kunhan vain Australia ei voita omassa ottelussaan Perua ja saa Tanskaa parempaa maalieroa. Tässä ottelussa Tanska joutuu tulemaan toimeen ilman avausottelun maalintekijäänsä, RB Leipzigin Yussuf Poulsenia joka on sivussa kahden keltaisen kortin takia tästä ottelusta.

Ranka on voittanut molemmat ottelunsa tähän mennessä. Australia kaatui avauksessa 2-1 ja viime ottelussa,  Peru 1-0. Kummassakaan ottelussa, Ranska ei dominoinut vaan voitot tulivat aika perusesityksen jälkeen. Ranska on kuitenkin näillä voitoilla jo varmistanut jatkopaikan, mutta tarvitsevat vielä yhden pisteen lohkovoittoon. Tämä on neljäs kerta peräkkäin kun Ranska pääsee arvokilpailussa lohkostaan jatkoon.

Ranskalla on hyvä historia Tanskaa vastaan. He ovat voittaneet viimeiset seitsemän kohtaamista tehden 14 maalia ja päästäen vain kaksi. Ranskan viime ottelun maalintekijästä, Kylian Mbappesta voi tulla tässä ottelussa ensimmäinen teini-ikäinen pelaaja joka on tehnyt kaksi maalia MM-kisoissa sitten Englannin Michael Owenin vuonna 1998.

Faktat:

  • Tanska FIFA Ranking: 12
  • Ranska FIFA Ranking: 7
  • Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa MM-kisoissa ja molemmilla kerroilla kyseessä oli lohkon päätösottelu kuten nyt. Vuonna 1998, Ranska voitti 2-1 ja neljä vuotta myöhemmin, Tanska voitti 2-0.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:
Tanska: Schmeichel – Larsen, Christensen, Kjaer, Dalsgaard – Delaney, Schöne – Sisto, Eriksen, Braithwaite – Jorgenssen
Ranska: Lloris – Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard – Pogba, Kante – Matuidi, Griezmann, Mbappe – Giroud