Iceland vs Croatia

Tiistai 26. Kesäkuuta

Islanti – Kroatia Kertoimet: 3.35 – 3.15 – 2.10
21:00 Rostov Arena

Tiistain ilta otteluissa ratkeaa D-lohkon viimeinen jatkoonmenijä. Kroatia on jo melkein varma lohkovoittaja huomattavasti paremmalla maalierolla kun taas toisesta sijasta taistelevat vielä Islanti, Nigeria ja Argentiina. Nigeria on tällä hetkellä toisena kolmella pisteellä ja Islanti sekä Argeniina perässä yhdellä pisteellä. Islanti tarvisee tästä ottelusta selkeän voiton, mutta sekään ei välttämättä riitä jos Nigeria voittaa omassa ottelussaan Argentiinan, tai pelaa tasan. Argentiina voi myös mennä jatkoon ottamalla voiton Nigeriasta ja Islanti ei voita Kroatiaa.

Otteluennakko

Islanti pelasi avausottelussa hyvän puolustuspelin ja ansaitsi 1-1 tasapelin Argentiinan kanssa. Sama ei kuitenkaan enää riittänyt Nigeriaa vastaan ja joukkue hävisi 2-0. Tuo tappio jättää Islannin yhteen pisteeseen ja lohkopaikka ei ole enää omissa käsissä. Joukkueen on kuitenkin voitettava lohkon selkeästi paras joukkue Kroatia säilyyttääkseen edes pienet mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Islanti kyllä tietää miten Kroatia voitetaan. Joukkueet olivat samassa MM-kisojen karsintalohkossa, jonka Islanti voitti. Joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa. Karsinnoissa Islanti pelasi erittäin hyvin, mutta karsintojen jälkeen joukkue ei ole voittanut kahdeksaan otteluun, jos ei kahta ei FIFAn hyväksymää harjoitusottelua Indonesiaa vastaan lasketa.

Kroatia on ollut näissä kisoissa erinomainen. He voittivat avausottelussa Nigerian 2-0 ja edellisessä pelissä kaatui Argentiina 3-0 erittäin hienon esityksen jälkeen. Ennen kisoja joukkueen puolustus arvioitiin olevan heidän heikkoutensa, mutta he ovat puolustaneet erinomaisesti joukkueena ja siitä on kaksi nollapeliä hieno palkinto.

Nyt kun Kroatia on varmistanut jatkopaikan, niin joukkueen päävalmentaja Zlatko Dalic on jo ilmoittanut että lohkon päätösottelussa he tulevat lepuuttamaan pelaajia joilla on kortti alla. Tämä tarkoittaisi että Brozovic, Rakitic, Mandzukic, Vrsaljko, Corluka sekä Rebic eivät pelaisi Islantia vastaan. Tämä antaisi aikamoisen edun Viikingeille.

Faktat:

  • Islanti FIFA Ranking: 22
  • KroatiaFIFA Ranking: 20
  • Joukkueet kohtasivat MM-karsinnoissa joissa Kroatia voitti ensin kotona 2-0 ja Islanti sen jälkeen Reykjavikissä 1-0.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:
Islanti:  Halldorsson – Magnusson, Sigurdsson, Arnason, Saevarsson – Bjarnason, Sigurdsson, Gunnarsson, Gislason – Finnbogason, Bödvarsson
Kroatia: Subasic – Strinic, Vida, Lovren, Caleta-Car – Brosovic -Modric, Kovacevic, Perisic -Pjaca, Kramaric