Transfernyheter 27 Juni

Officiella övergångar

Den tidigare Arsenalmålvakten Lukasz Fabianski är efter fyra säsonger i Swansea klar för West Ham. Den polska 33-åringen signerar ett treårskontrakt med Premier League-klubben. West Hams nuvarande målvakt Joe Hart som är på lån från Manchester City kommer antagligen fasas ut klubben till nästa säsong. Manchester Citys stadskonkurrenter Manchester United är intresserade att baka upp med Hart bakom De Gea.

Det står nu klart att IFK Norrköpings mittfältare Eric Smith kommer att lämna allsvenskan för den belgiska klubben Gent. Smith har signerat ett fyraårskontrakt med den nya klubben. Både Smith och Norrköpings ledning är nöjda med övergången.

Den tyske mittfältaren Emre Can vars kontrakt löpte ut med Liverpool har nu signerat för italienska Juventus. Bayern München-produkten har tidigare spelat en säsong i Bayern Leverkusen och fyra säsonger i Liverpool. Flytten sker på eget initiativ då Liverpool gärna hade sett en förlängning med 24-åringen. Can signerar ett fyraårskontrakt med Juventus.

Den före detta Ajaxspelaren Justin Kluivert är nu klar för Roma. Den 19-åriga talangen som också är landslagsaktuell har signerat ett femårskontrakt med italienska toppklubben. Kluivert gick loss för totalt 17,5 miljoner euro och kommer med ett prestationsbaserade bonusar på 1,5 miljoner euro. Om Kluivert skulle säljas vidare inom fem år kommer Ajax dessutom få en 10 procent av beloppet på vidareförsäljningen. Detta gäller dock bara om summan överstiger 25 miljoner euro.

AC Roma har också gjort ett målvaktsskifte med Bologna FC. Man värvar Antonio MIrante i utbyte mot Lukasz Skorupski. Den 34-åriga Mirante kostade fyra miljoner euro och har skrivit på ett fyraårskontrakt. Vidare kostade Skorupski nio miljoner euro för Bologna med en eventuell bonus på en halv miljon euro. I köpet kommer också en vidareförsäljningsklausul som ger Roma 25 procent av på all vinst över en miljoner euro om Skorupski säljs vidare.

Real Madrid förstärker sin målvaktskår med ukrainska Andrly Lunin. Den eftertraktade Lunin har varit kopplade till några av de italienska storklubbarna, bland andra Inter och Juventus. Lunin har signerat ett sexårskontrakt med Real Madrid.

Roma har varit aktiva på transfermarknaden den här månaden. Utöver Kluivert och Mirante har man även värvat Davide Santon och Nicolo Zaniolo från FC Inter. Ytterbacken Santon har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2022 kostade Roma 9,5 miljoner eruo. Den 18-åriga mittfältaren har skrivit på ett femårskontrakt och gick för 4,5 miljoner euro.

Istället värvar Inter belgaren Radja Nainggolan från Roma för en summa på 38 miljoner euro. 30-åriga mittfältaren Nainggolan kommer spela för Inter fram till 2022.

Rykten & spekulationer

Joao Cancelo som i skrivande stund spelar för Valencia ska ha anlänt till Turin. Juventus som är intresserade av Cancelo ska ha bekräftat att han besöker klubben och ska genomföra en läkarundersökning. En bekräftad värvning lär trilla ner när som helst.

Napoli ska ha lagt ett bud på Real Madrids mittfältare Mateo Kovacic. Kroaten som inte fått så mycket speltid i Real Madrid-tröjan som han hade tänkt sig har uttalat sig om att han vill lämna klubben. Fler klubbar verkar intresserade av Kovacic, där ibland Manchester United och Juventus. Med intresse från Premier League som trissar upp priser kan Kovacic bli en av årets dyraste värvningar.