Russia vs Saudi Arabia OTTELUENNAKKO

Torstai 14. Kesäkuuta
Venäjä – Saudi-Arabia Kertoimet: 1.41 – 4.40 – 9.50
18:00 Luzhniki Stadion, Moskova

Jalkapallon MM-Kisojen avausottelu, jossa kisaisäntä Venäjä kohtaa karsintojen jälkeen valmentajan vaihtaneen Saudi-Arabian uusitulla Luzhniki stadionilla.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Venäjällä on kovat paineet menestyä varsinkin kun he saivat suhteellisen helpon alkulohkon ja lohkosta jatkoonpääsy on vähimmäistavoite. Viimeaikainen historia ei kuitenkaan tue tätä, sillä EURO 2016 turnauksessa ja viime vuoden Confederations Cupissa he jäivät alkulohkoon.  Confederations Cupin jälkeen, Venäjä on pelannut vain harjoitusotteluita joista saldona on vain yksi voitto Etelä-Koreasta, kolme tasapeliä ja tappiot Argentiinalle, Brasilialle, Ranskalle ja Itävallalle.

Saudi-Arabia pääsi mukaan MM-Kisoihin Aasian karsintalohko B:ssä jossa he tulivat toiseksi Japanin jälkeen. MM-paikasta huolimatta, joukkue vaihtoi valmentajaa kun Hollannin Bert Van Marwijk vaihtui Argentiinalaiseen Juan Antonio Pizziin. Pizzi vaihtoi pelityylin heti hieman pelaavammaksi ja joukkue ei ole enää riippuvainen pelkästään vastahyökkäyksistä. Joukkueen esitykset ovatkin parantuneet ja vain viime viikolla Saksaa vastaan joukkue näytti että he eivät ole helppo vastustaja. Saudi-Arabia puolusti syvällä ja iski vastaan nopeasti. Jos Saksalla ei olisi ollut nopeita puolustajia niin Saudi-Arabia ei olisi ottelua välttämättä hävinnyt 2-1. ”Vihreiltä Haukoilta” ei ainakaan itseluottamusta puutu.

Pelityyli

Kun Venäjän valmentaja Stanislav Cherchesov tuli Venäjän peräsimeen, hän ilmoitti välittömästi rakentavansa joukkueen uudelleen johon kuului vaihtaa neljän puolustajan linja kolmeksi. Venäjä, ”Sbornaya”, tuleekin pelaamaan näissä kisoissa 3-4-3 systeemillä joka sopii heille paremmin sillä useat Venäjän pääsarjajoukkueet pelaavat samalla systeemillä.

Tämä systeemi nostaa esiin Venäjän vahvuudet jotka ovat selkeä pelitapa ja heidän kovat Box-to-Box keskikenttäpelaajat joita on useita. Valitettavasti loukkaantumisten takia heiltä löytyy useita heikkouksia kuten kokemattomat keskuspuolustajat, vanhenevat Wingbackit ja selkeän ykköskärjen puuttuminen. Juuri Aleksandr Kokorinin puuttuminen voi viedä Venäjältä maaleja sillä hänen korvaajansa Fyodor Smolov ei ole ihan samaatasoinen.

Saudi-Arabian Pizzi käyttää 4-2-3-1 pelimuotoa joka pystyy pitämään ja liikuttamaan palloa hyvin. Tämän lisäksi joukkue pystyy hidastamaan tempoa ja häiritsemään vastustajan rytmiä ja olla erityisen ärsyttävä vastus. He pakkaavat keskikentän täyteen joten heitä voi olla vaikea murtaa.

Joukkueen heikkoudet löytyvät puolustuksessa, jossa heillä on kokeneet pelaajat, mutta kovien pelien puute ja hitaus voi aiheuttaa ongelmia kovia maita vastaan. Toinen heikkous on hyökkäyksessä josta heiltä puttuu maailmanluokan kärki. Mohammed Al-Sahlawi teki karsinnoissa 16 maalia, mutta kahdeksan niistä tuli Itä-Timuria vastaan. Saudi-Arabia ei välttämättä montaa maalia näissä kisoissa tee mutta tuskin he kärsivät murskalukemiakaan.

Faktat

  • Venäjän FIFA Ranking: 70
  • Saudi-Arabian FIFA Ranking: 67
  • Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin vuonna 1993 harjoitusottelussa jonka Saudi-Arabia voitti 4-2.

Mahdolliset Avauskokoonpanot:

Venäjä: Akinfeev – Kudryashov, Ignashevich, Granat – Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov – Golovin, Smolov, Dzagoev
Saudi-Arabia: Al Maiouf – Al Harbi, Hawsawi, Hawsawi, Al Shahrani -Jassim, Otayf – Dawsari, Shehri, Muwallad – Al-Sahlawi