Saksan maailmanmestaruuden puolustaminen alkaa

Saksa on nelinkertainen Maailmanmestari ja on tänäkin vuonna jälleen yksi MM-Kisojen voittajasuosikeista (5.85 kerroin) eikä suotta. Joukkueella on runsaasti hyviä pelimiehiä, heillä on hyvä valmennus ja jo pitkän ajan toiminut pelisysteemi joka on jokaisen pelaajan selkäytimessä.

Saksa on arvottu F-Lohkoon yhdessä Meksikon, Ruotsin ja Etelä-Korean kanssa. Voittamalla lohkon, Saksa mitä luultavimmin välttäisi neljännesvälierissä Brasilian. E-Lohkon toiseksi tullut joukkue Costa Rica, Serbia tai Sveitsi olisi varmasti helpompi vastus.

F-Lohko voittajakertoimet

Saksa 1.40
Meksiko 5.00
Ruotsi 10.25
Etelä-Korea 13.00

F-Lohko jatkoonpääsy kertoimet

Saksa 1.07
Meksiko 2.05
Ruotsi 2.55
Etelä-Korea 3.75

Milloin Saksa tippuu kisoista Kertoimet

Lohkovaihe 8.00
Neljännesvälierä 4.00
Puolivälierä 4.25
Semi-finaali 5.50
Häviää finaalin 6.00
Voittaa Maailmanmestaruuden 5.85

Miten Saksa pääsi kisoihin?

Saksa oli täysin ylivoimainen omassa karsintalohkossaan. He voittivat jokaisen ottelunsa lohkossa maalierolla 43-4. Lohkon muut joukkueet olivat Pohjois-Irlanti, Tsekki, Norja, Azerbaijan ja San Marino.

Saksa pystyi hyvin käyttämään kierrätystä hyväksi näissä otteluissa ja heillä oli yhteensä 22 pelaajaa jotka pystyivät karsinnoissa tekemään maalin. Yksitoista näistä teki 2 tai useamman maalin.

Karsintojen parhaimmat maalintekijät olivat Thomas Muller ja Sandro Wagner jotka kumpikin osuivat 5 kertaa. Tämä on ehkä se ainoa asia mikä Saksalta puuttuu ja se on se selkeä ykköskärki. Toisaalta joukkueella on niin paljon leveyttä ja taitoa että jokainen pystyy tekemään ratkaisuja. Tätä ei välttämättä muilta joukkueilta löydy.

Saksan joukkue

Saksa on nimennyt 30. Toukokuuta mennessä 27-miehisen esiryhmän josta putoaa pois vielä 4 pelaajaa.

Maalivahdit: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (PSG), Manuel Neuer (Bayern Munchen)

Puolustajat: Jerome Boateng (Bayern Munchen), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Mats Hummels (Bayern Munchen), Joshua Kimmich (Bayern Munchen), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Antonio Rudiger (Chelsea), Niklas Sule (Bayern Munchen), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Keskikenttä: Jonas Hector (Köln), Julian Draxler (PSG), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastian Rudy (Bayern Munchen), Leroy Sane (Manchester City)

Hyökkääjät: Timo Werner (RB Leipzig), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Muller (Bayern Munchen), Nils Petersen (Freiburg), Marco Reus (Borussia Dortmund)

Päävalmentajana toimii Joachin Löw joka on ollut Saksan peräsimessä jo vuodesta 2006 lähtien. Hänen aikanaan joukkue on voittanut Maailmanmestaruuden (2014) ja Confederations Cupin (2017). EM-Kisoissa hän on ollut kerran toinen (2008) ja kahdesti semi-finaaleissa (2012 ja 2016).

Saksa pelaa 4-2-3-1 systeemillä ja heidän ihannekokoonpanonsa on:
Maalivahti: Manuel Neuer
Puolustajat: Jonas Hector – Mats Hummels – Jerome Boateng – Joshua Kimmich
Keskikenttä ala: Toni Kroos – Sami Khedira
Keskikenttä ylä: Julian Draxler – Mesut Özil – Thomas Muller
Hyökkääjä: Toni Werner

Saksalla ei ole hirveästi heikkouksia jos ei rotaatiota lasketa mukaan. Siinnä missä monet muut maat ovat pelanneet otteluita lähes parhaimmalla mahdollisella kokoonpanollaan niin Saksa on kierrättänyt pelaajia runsaasti. Tämä rotaatio on hyvä siinnä mielessä että se helpottaa uusien pelaajien nostamista joukkueeseen mukaan sillä he jo tuntevat systeemin mutta heikkoutena sillä on että paras kokoonpano ei pelaa niin montaa peliä yhdessä. Maajoukkueilla ei ole niin montaa yhteistä päivää vuodessa ja yhteispeli paranee vain pelatessa. Tämä voi antaa muille joukkueille etua.

Sunnuntai 17 kesäkuuta
Saksa – Meksiko 1.45 – 4.55 – 8.00
Stadion Luzhniki Moskova

Tämä ottelu voi ratkaista lohkovoittajan. Vastakkain ovat kaksi lohkon suosikkia ja jos Meksiko onnistuisi avausottelussa ottamaan jopa tasapelin niin heillä on hyvät mahdollisuudet lohkovoittoon. Ruotsi ja Etelä-Korea tulevat varmasti puolustamaan enemmän Saksaa vastaan joten suuriin voittoihin ei välttämättä Saksa pysty. Meksiko on taas hyökkäysvoittoinen joukkue jota vastaan Ruotsi ja Etelä-Korea tuskin puolustavat joten isompiin maalieroihin on mahdollisuus.

Joukkueet kohtasivat viime vuoden Confederations Cupissa jossa Saksa voitti 4-1. Saksa pelasi noissa kisoissa kuitenkin B-miehistöllään sillä useampi varmasti avauksen mies jätettiin kotiin.

Meksiko oli omissa Pohjois- ja Keski-Amerikan karsinnoissaan erittäin vakuuttava. He pääsivät mukaan suoraan neljännelle kierrokselle jossa he ottivat viisi voittoa ja yhden tasapelin maalierolla 13-1.  Viidennellä ja viimeisellä kierroksella joukkueita oli jäljellä kuusi ja näistä kolme meni suoraan kisoihin ja neljäs pääsi karsintaan. Meksiko voitti tämänkin lohkon voittaen kuusi, pelatan kolme ottelua tasan ja häviten vain viimeisen ja merkityksemättön ottelun Hondurasia vastaan 3-2. Maaliero oli 16-7.

Meksiko pelaa joko 4-3-3 tai 3-4-3 taktiikalla. Joukkue on hyökkäysvoittoinen mutta kyllä he puolustaakin osaavat. Joukkueella on kärjessä monta hyvää maalintekijää; Hirving Lozano (PSV), Javier ”Chicharito” Hernandez (West Ham) ja Carlos Vela (Los Angeles) mainitaksemme vain muutaman.

Maalivahti: Guillerme Ochoa
Puolustajat: Hector Moreno – Hugo Ayala – Nestor Araujo
Keskikenttä: Jonathan dos Santos – Andres Guardado – Diego Reyes – Hector Herrera
Hyökkääjät: Chicharito – Hirving Lozano – Carlos Vela

Lauantai 23 kesäkuuta
Saksa – Ruotsi 1.46 – 4.20 – 6.85
Olimpiyskiy Stadion Fisht Sochi

Ruotsi ja Saksa kohtasivat viime MM-Kisojen karsinnoissa ja molemmista otteluista tuli ikimuistoiset. Lokakuussa 2012, Ruotsi oli 4-0 tappiolla 56 minuutin kohdalla mutta Zlatan Ibrahimovicin inspiroimana, he nousivat 4-4 tasapeliin Berliinin illassa. Vuosi tämän jälkeen Tukholmassa, Ruotsi menetti 2-0 johtoaseman ja hävisi ottelun lopulta 3-5. Näistä maalirikkaista otteluista on kuitenkin jo aikaa ja tuskin samaa tulee toistumaan tässä ottelussa.

Ruotsi pääsi mukaan MM-Kisoihin UEFA:n karsintalohko A:sta jossa he tulivat lohkossa toiseksi Ranskan jälkeen. He päätyivät tasapisteisiin Hollannin kanssa mutta 8 maalia parempi maaliero nosti heidä lohkokakkoseksi. Jatkokierroksella he tiputtivat Italian jatkosta yhteismaalein 1-0.

Ruotsi oli ennakkoon aika kovassa karsintalohkossa sillä Hollannin ja Ranskan lisäksi mukana oli myös aina vaarallinen Bulgaria. Ruotsin hyvät kotiottelut olivat yksi ratkaiseva tekijä jatkoonpääsyssä. Lohkossa he voittivat kotonaan neljä ottelua ja pelasivat kerran tasan. Jatkokierroksella he voittivat Italian myös kotona 1-0 joka riitti MM-Kisoihin. Kuudessa kotiottelussa joukkue teki 18 maalia ja päästi vain 2. Vieraissa peli ei kulkenut yhtä hyvin sillä voitot tulivat lohkon heittopusseista Luxembourgista ja Valko-Venäjästä. Ranskaa, Bulgariaa ja Hollantia vastaan tuli tappiot päästäen 7 maalia näissä kolmessa ottelussa.

Ihanteellinen kokoonpano: 4-4-2 systeemi
Maalivahti: Robin Olsen
Puolustajat: Mikael Lustig – Victor Lindelöf – Andreas Granqvist – Ludwig Augustinsson
Keskikenttä: Emil Forsberg – Sebastian Larsson – Albin Ekdal – Viktor Claesson
Hyökkääjät: Marcus Berg – Ola Toivonen

Keskiviikko 27 kesäkuuta
Etelä-Korea – Saksa 11.50 – 5.25 – 1.27
Kazan ´Arena

Saksalle jatkopaikka voi olla jo ratkennut tässä ottelussa mutta lohkovoittoon vaaditaan mitä luultavimmin vielä pisteitä. Saksa ja Etelä-Korea kohtasivat vuoden 2002 MM-kisojen välierissä minkä Saksa voitti 1-0.

Etelä-Korea ei ole enää samassa iskussa missä se oli mm. omissa kotikisoissaan vuonna 2002 jolloin he etenivät sensaatiomaisesti välieriin jossa tuli tappio Saksalle. Lopulta he jäivät neljänneksi kun Turkki voitti heidät pronssiottelussa.

Näihin kisoihin joukkue varmisti paikkansa vasta viimeisessä ottelussa. He pelasivat 0-0 vieraissa Uzbekistanin kanssa joka riitti jatkopaikkaan kun Syyria ei pystynyt viimeisessä ottelussaan voittamaan Irania (2-2). Joukkue ei voittanut otteluakaan vieraskentällä sillä ainoat pisteet olivat kaksi tasapeliä Uzbekistania ja Syyriaa vastaan.

Karsinnoissa joukkue päästi 10 ottelussa 10 maalia joka oli oman lohkon toiseksi eniten. Joukkuee puolustus onkin se heikoin lenkki. He pelasivat karsinnoissa 4-2-3-1 systeemillä sekä muuttaen sitä välillä 4-3-3 tai 4-4-2 systeemiin. Nyt viimeisissä harjoitusotteluissa pääpaino on ollut tuolla 4-4-2 systeemillä jolla parhaimmat tulokset ovat tulleet; 1-0 voitto Latviasta ja 2-0 voitto Hondurasista.

Etelä-Korean joukkue näyttäisi varsinkin puolustuksen osalta olevan koko lohkon heikoin joten uskomme heidän tulevan viimeiseksi.