World Cup OTTELUENNAKKO

Jalkapallon MM-Kisat alkavat 14. Kesäkuuta ottelulla jossa isäntämaa Venäjä kohtaa Saudi-Arabian. Kumpikaan näistä joukkueista ei kuulu suosikkien joukkoon mutta jatkoon pääsy lohkoista on molemmilla tavoitteena.

Voittajaehdokkaat

Brasilia (5.60 kerroin) ja Saksa (5.85 kerroin) ovat kisojen suurimmat suosikit. Heidän perässä tulevat vuoden 2010 mestari, Espanja (Kerroin 7.00) ja EM-Kisoissa toiseksi tullut Ranska (7.00)

Brasilia

Voittajakerroin 5.60
Pääsee vähintään finaaliin 3.00
Pääsee vähintään semifinaaleihin 2.10
Pääsee vähintään puolivälieriin 1.50

Viime MM-Kisat kotona Brasiliassa päättyivät neljänteen sijaan joka ei fanaattisia Brasilialaisia tyydyttänyt. Erityisesti nöyryyttävä 1-7 tappio semi-finaaleissa Saksalle on jäänyt mieleen ja sitä konttausta lähdetään nyt korjaamaan.

Brasilian MM-karsinnat alkoivat huonosti kun alussa tuli tappio Chilelle ja ennen vuoden 2016 Copa Americaa joukkue oli voittanut karsinnoissa vain kaksi ottelua, pelannut kolme tasan ja hävinnyt yhden. Vuoden 2016 Copa America päättyi myös katastrofiin kun joukkue ei päässyt edes lohkoista jatkoon häviten Perulle ratkaisevan ottelun 0-1.

Tämän jälkeen joukkue palkkasi Adenor ”Tito” Bacchin valmentajakseen ja tulokset ovat heti kääntyneet. Titon aikana joukkue on voittanut kolmetoista ottelua, pelannut 3 tasapeliä ja hävinnyt vain yhden harjoitusmaaottelun Argentiinalle. He voittivat Etelä-Amerikan karsinnat ylivoimaisesti ja olivat ensimmäinen joukkue joka varmisti paikkansa Venäjän MM-Kisoihin. Dungan fyysisesti vahvasti pelannut 2014 joukkue on nyt vaihtunut Titon viihdyttävään ja organisoituun taitojalkapalloon.  Titon systeemissä Neymarista (PSG), Coutinhosta (Barcelona), Gabriel Jesusista(Manchester City) ja Roberto Firminosta (Liverpool) saadaan paras irti ja he tulevat olemaan yhden kisojen parhaimmista hyökkäyksistä. Yhtenä mahdollisena kysymysmerkkinä on Neymarin kunto sillä hän ei ole pelannut useampaan kuukauteen loukkaantumisen takia.

Saksa

Voittajakerroin 5.85
Pääsee vähintään finaaliin 3.25
Pääsee vähintään semifinaaleihin 2.00
Pääsee vähintään puolivälieriin 1.50

Hallitseva maailmanmestari Saksa on jälleen kovalla joukkueella liikenteessä. Saksan valmentaja Joachim Löwillä on selkeä systeemi jota hän on toteuttanut jo useamman vuoden ajan. Systeemi toimii niin hyvin että Saksa voitti viime vuoden MM-Kisojen esiturnauksen Confederations Cupin vaikka pelasivat sen periaatteessa B- joukkueellaan.

Saksa oli karsinnoissa myös ylivoimainen voittaen jokaisen 10 ottelustaan ja tehden 43 maalia joka oli uusi Euroopan ennätys. Karsintojen jälkeiset ystävyysottelut eivät ole menneet ihan putkeen kuitenkaan sillä joukkue pelasi tasapelin Englantia, Ranskaa ja Espanjaa vastaan häviten lopussa Brasilialle 0-1.

Saksalla on erittäin vahva keskikenttä ja puolustus. Joukkueen heikkous ja vahvuus on maalinteossa. Vaikka he tekivät 43 maalia karsinnoissa, joukkueen parhaat maalintekijät Muller ja Wagner tekivät vain 5 maalia mieheen. Heiltä puuttuu selkeä ykköshyökkääjä, mutta Saksan kohdalla sillä ei ole välttämättä väliä sillä joukkueesta kuka tahansa pystyy ratkaisemaan otteluita.

Espanja

Voittajakerroin 7.00
Pääsee vähintään finaaliin 4.20
Pääsee vähintään semifinaaleihin 2.40
Pääsee vähintään puolivälieriin 1.44

Vuoden 2010 Maailmanmestari, Espanja karsi mukaan MM-Kisoihin lähes identtisesti Saksan kanssa. Ainoa kauneusvirhe tuli vierastasapelissä Italiaa vastaan. Joukkue voitti muut ottelut tehden yhteensä 36 maalia.

Espanja epäonnistui tittelin puolustamisessa viime MM-kisoissa ja samalla myös EM-kisoissa. Vicente del Bosque sai väistyä ja hänen tilalle palkattiin entinen maalivahti Julen Lopetegui. Tämän vaihdon myötä joukkueen tulokset alkoivat välittömästi parantua. Karsintojen jälkeisissä ystävyysotteluissa joukkue voitti Costa Rican 5-0, pelasi Venäjän ja Saksan kanssa tasan ja viimeisessä harjoitusottelussa kaatui Argentiina 6-1.

Espanjalla on Saksan tavoin hyvä maalivahti, puolustus ja keskikenttä. Toisin kuin Saksalla, heillä on nyt myös maalintekijä. Diego Costa ei pelannut ensimmäisiä pelejä mutta sen jälkeen kun hän siirtyi Chelseasta Atletico Madridiin on hänestä tullut jälleen vaarallinen niin seura- kuin maajoukkueessakin. Hän teki viisi maalia karsintojen viidessä viimeisessä ottelussaan. Jos Costa jatkaa maalitehtailuaan, tulee Espanja olemaan vahvoilla.

Ranska

Voittajakerroin 7.00
Pääsee vähintään finaaliin 4.00
Pääsee vähintään semifinaaleihin 2.20
Pääsee vähintään puolivälieriin 1.52

Vuoden 2016 EM-kakkonen, Ranska on jälleen mukana erittäin nimivahvalla joukkueella. Heillä on nuori ja hyvin liikkuva joukkue jossa on paljon taitoa. Heidän nopeutensa ja liikkuvuutensa pystyy tekemään ongelmia mille tahansa joukkueelle. Välillä kuitenkin heidän keskittyminen voi herpaantua tietyissä otteluissa.

Viime EM-kisoissa joukkue ei kestänyt suosikin paineita ja hävisivät finaalin Portugalille. MM-Karsinnoissa joukkue kärsi vain yhden tappion Ruotsille mutta koki kaksi yllättävää 0-0 tasapeliä Valko-Venäjän ja Luxembourgin kanssa jotka vaaransivat heidän lohkovoittonsa ja jatkoon pääsyn. Tämänlaiseen keskittymisen katoamiseen joukkueella ei ole varaa jos he haluavat voittaa Deschampsille hänen ensimmäisen pokaalinsa.

Mustat Hevoset

Englanti

Voittajakerroin 21.00
Pääsee vähintään finaaliin 9.00
Pääsee vähintään semifinaaleihin 4.00
Pääsee vähintään puolivälieriin 1.80

Englanti on karsinut aina hyvin kisoihin aika ylivoimaisesti lohkovoittajana mutta itse kisoissa samaa ei ole näkynyt ja kisat ovat päättyneet pannukakkuun. Viime MM-kisoissa joukkue jäi lohkoihin ja EM-kisoissa joukkue kärsi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella yllätystappion Islannille.

Nyt kuitenkin on pienen optimismin aika. Joukkue on nuorentunut paljon ja peli on muuttunut liikkuvammaksi ja hyökkääväksi. Joukkueella on useampi pelaaja jotka pelaavat omissa isoissa seurajoukkueissaan vastuurooleissa kuten Harry Kane ja Dele Alli (Tottenham), Raheem Sterling ja Kyle Walker (Manchester City), Jesse Lingard ja Marcus Rashford (Manchester United). Vaikka paperilla puolustus ei näytä vahvalta niin joukkue päästi karsinnoissa vain 3 maalia. Harjoitusotteluissa joukkue myös piti maalinsa puhtaana Brasiliaa, Saksaa ja Hollantia vastaan.

Uruguay

Voittajakerroin 31.00
Pääsee vähintään finaaliin 15.00
Pääsee vähintään semifinaaleihin 5.50
Pääsee vähintään puolivälieriin 2.60

Etelä-Amerikan karsinnoissa toiseksi tullut Uruguayn on aina yllätysvalmis joukkue. Vaikka Godin, Cavani ja Suarez eivät ole enää nuoria poikia niin silti heidän kokemuksensa tulee olemaan valttia joukkueelle. Kokemusta löytyy myös vaihtopenkiltä sillä Oscar Tavarez on ollut Uruguayn peräsimessä jo vuodesta 2006 lähtien. Nykyään pyörätuolissa liikkuva Tavarez johdattaa joukkueen jo neljänsiin perättäisiin MM-Kisoihin.

Uruguay hyötyy paljon helposta lohkosta jossa he ovat selkeä suosikki. Lohkovoiton jälkeen kaikki on mahdollista.

A-Lohko – Uruguay, Venäjä, Egypti ja Saudi-Arabia

A-Lohkossa Uruguay on selkeästi lohkon paras joukkue. Saudi-Arabia on samalla lohkon huonoin joukkue. Kisä-isäntä Venäjä ja Egypti tulevat taistelemaan toisesta jatkopaikasta.

Lohkovoittaja kertoimet
Uruguay 1.76
Venäjä 2.85
Egypti 7.00
Saudi-Arabia 41.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Uruguay 1.15
Venäjä 1.36
Egypti 2.60
Saudi-Arabia 8.00

B-Lohko – Espanja, Portugali, Iran ja Marokko

Tässä lohkossa on kaksi selkeää suosikki. Espanjan ja Portugalin pitäisi mennä jatkoon. Marokko ja Iran ovat molemmat kuitenkin hyviä joukkueita ja valmiita yllätyksiin jos jomman kumman suosikin peli ei lähde kulkemaan.

Lohkovoittaja kertoimet
Espanja 1.07
Portugali 1.20
Marokko 4.50
Iran 7.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Espanja 1.55
Portugali 3.00
Marokko 15.00
Iran 41.00

C-Lohko – Ranska, Tanska, Peru ja Australia

Tämän pitäisi olla helppo lohko sillä muut joukkueet; Tanska, Peru ja Australia pääsivät kaikki MM-kisoihin jatkokarsintojen kautta. Perun ja Tanskan pitäisi taistella toisesta jatkopaikasta.
Lohkovoittaja kertoimet
Ranska 1.32
Tanska 5.50
Peru 12.00
Australia 19.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Ranska 1.05
Tanska 1.66
Peru 2.90
Australia 4.75

D-Lohko – Argentiina, Kroatia, Islanti ja Nigeria

Tätä lohkoa on kutsuttu kuolemanlohkoksi sillä jokaisella joukkueella on mahdollisuutensa jatkoon. Argentiinan pitäisi olla suuri suosikki lohkovoittoon mutta heistä ei koskaan tiedä mikä joukkue sieltä tulee. Argentiina joka voittaa Brasilian vieraissa 0-1 vai joukkue joka häviää Bolivialle 2-0?

Tässä lohkossa voidaan nähdä yllätyksiä ja Kroatian lohkovoitto ja/tai Islannin jatkoonpääsy ovat mahdollisia.

Lohkovoittaja kertoimet
Argentiina 1.60
Kroatia 3.30
Nigeria 11.00
Islanti 15.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Argentiina 1.12
Kroatia 1.52
Nigeria 3.50
Islanti 3.50

E-Lohko – Brasilia, Sveitsi, Serbia ja Costa Rica

Brasilia on selkeä suosikki lohkovoittoon. Toiseen jatkopaikkaan on kaikilla kolmella muulla joukkueella mahdollisuus.

Lohkovoittaja kertoimet
Brasilia 1.28
Sveitsi 7.00
Serbia 8.50
Costa Rica 17.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Brasilia 1.05
Sveitsi 2.05
Serbia 2.10
Costa Rica 4.75

F-Lohko – Saksa, Meksiko, Ruotsi ja Etelä-Korea

Saksa on lohkon suosikki. Meksiko, Ruotsi ja Etelä-Korea tulevat taistelemaan toisesta jatkopaikasta. Meksiko on kokemuksellaan hieman näitä muita joukkueita edellä.

Lohkovoittaja kertoimet
Saksa 1.40
Meksiko 5.00
Ruotsi 10.25
Etelä-Korea 13.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Saksa 1.07
Meksiko 2.05
Ruotsi 2.55
Etelä-Korea 3.75

G-Lohko – Belgia, Englanti, Tunisia ja Panama

Tässä lohkossa on kaksi selkeää suosikkia Belgia ja Englanti ja kaksi selvästi heikompaa joukkuetta Tunisia ja Panama. Aikamoisia yllätyksiä on tultava jos kaksi suosikkia ei tästä jatkoon mene.

Lohkovoittaja kertoimet
Belgia 1.83
Englanti 2.30
Tunisia 11.00
Panama 41.00

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Belgia 1.08
Englanti 1.15
Tunisia 5.50
Panama 10.00

H-Lohko – Kolumbia, Puola, Senegal ja Japani

Tämä lohko on tasainen jossa ei ole selkeää suosikkia. Kolumbia on rankattu ykköseksi ja Japani viimeiseksi mutta mitä vain voi tapahtua tässä lohkossa.

Lohkovoittaja kertoimet
Kolumbia 1.40
Puola 1.52
Senegal 2.20
Japani 2.90

Lohkosta jatkoon pääsy kertoimet
Kolumbia 2.20
Puola 2.75
Senegal 5.50
Japani 9.00