Colombia vs Japan otteluennakko

Tiistai 19. Kesäkuuta

Kolumbia – Japani Kertoimet: 1.71 – 3.70 – 5.75
15:00 Mordovia Arena, Saranska

Tiistain päivä ottelussa kohtaavat Etelä-Amerikan karsintojen neljäs, Kolumbia sekä Aasian karsinnoissa oman lohkonsa voittanut Japani. Kyseessä on H-lohkon ensimmäinen ottelu. Lohkon muut joukkueet ovat Puola ja Senegal.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Kolumbialla oli keskinkertaiset karsinnat ja he pääsivät mukaan vasta viimeisen kierroksen tasapelillä Perua vastaan. Neljältä viimeiseltä kierrokselta joukkue keräsi vain 3 pistettä. Kolumbian vaikeudet karsinnoissa olivat erityisesti isoja joukkueita vastaan sillä 18. Ottelusta, he voittivat vain seitsemän, joista vain yksi oli MM-Kisoihin päässyttä joukkuetta vastaan. Avauskierroksen 2-0 voitto Perusta. Uruguayta ja Brasiliaa vastaan he saivat pisteen, Argentiinaa vastaan he kärsivät kaksi tappiota. Harjoitusotteluissa he voittivat Ranskan ja pelasivat kaksi 0-0 tasapeliä Egyptiä ja Australiaa vastaan.

Japani aloitti Aasian karsinnat toiselta kierrokselta jossa he voittivat lohkonsa ylivoimaisesti voittaen kaikki muut ottelut Singapore tasapeliä lukuunottamatta. Ratkaisevalla kolmannella kierroksella he voittivat oman lohkonsa yhden pisteen edellä sekä Saudi-Arabiaa että Australiaa. Koko karsinnoissa (18 ottelua), he kärsivät vain kaksi tappiota, kotona Yhdistyneita Arabiemiraatteja vastaan sekä vieraissa Saudi-Arabialle kun jatkopaikka oli jo varma. Harjoitusotteluissa he voittivat vain Paraguayn, häviten Sveitsille, Ghanalle sekä Ukrainalle. Malin kanssa he pelasivat tasan.

Pelityyli

Kolumbian peräsimessä jatkaa José Pékerman, joka valmensi joukkueen 2014 Brasiliassa puolivälieriin. Kolumbia jatkaa samalla 4-2-3-1 formaatiolla joka välillä muuttuu 4-3-2-1 muotoon. Joukkue pelaa palloa alhaalta laitapuolustajille jotka jatkavat sitä eteenpäin hyökkäyspelaajille laitoihin. Kolumbian vahvin puoli on oikealla josta löytyvät puolustaja Arias ja laituri Cuadrado. Vasemmalla heillä on ollut vaihtuvuutta ja se onkin heikompi puoli. Kolumbian hyökkäys perustuu täysin James Rodrigueziin, jolla on  vapaat kädet. Hän on joukkueelle niin tärkeä että hyökkäyksen tehokkuus riippuu täysin hänestä ja kuinka hyvin hän pelaa. Joukkueen heikkous voi löytyä maalivahtipelistä sillä Arsenalin Ospina ei ole montaa ottelua tällä kaudella pelannut. Hän on tehnyt myös useampia virheitä maajoukkuepeleissä viime aikoina.

Japani erotti päävalmentaja Vahid Halilhodzicin vain kaksi kuukautta ennen MM-kisoja ja palkkasi hänen tilalleen Japanilaisen Akira Nishinon jolta nyt odotetaan hyökkäävämpää peliä. Japanin taktiikkaa on vaikea arvioida sillä Nishino on koettanut useampia formaatioita harjoitusotteluissa kuten 3-4-2-1 tai 4-2-3-1. Viimeisissä otteluissa tuo neljän puolustajan linja on toiminut paremmin. Riippumatta siitä millä taktiikalla Japani pelaa, he tulevat käyttämään nopeutta, ketteryyttä, kestävyyttä sekä kovaa työntekoa, johon Japanin pelityyli on aikaisemmin aina perustunut.

Faktat

  • Kolumbia FIFA Ranking: 16
  • Japani FIFA Ranking: 61
  • Joukkueet kohtasivat vuoden 2014 MM-Kisoissa jossa Kolumbia voitti 4-1

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Kolumbia: Ospina – Fabra, Mina, D Sanchez, Arias – Aguilar, C Sanchez – Cardona, Rodrigues, Cuadrado – Falcao
Japani: Kawashima – Nagatomo, Shoji, Yoshida, H Sakai – Yamaguchi, Hasebe – Inui, Kagawa, Haraguchi – Osako