Croatia vs Nigeria otteluennakko

Lauantai 16. Kesäkuuta
Kroatia – Nigeria Kertoimet: 1.71 – 3.70 – 5.55
22:00 Kalingrad Stadium, Kalingrad

Tämä on lohko D:n toinen kamppailu jossa Suomen karsintalohkossakin pelannut Kroatia kohtaa Nigerian ”Super Kotkat”.

Miten joukkueet pääsivät kisoihin?

Kroatia pelasi Suomen kanssa samassa karsintalohkossa tullen Islannin jälkeen toiseksi. Jatkokarsinnoissa he tiputtivat Kreikan voittamalla avausottelun kotonaan 4-1 ja pelaten 0-0 Ateenassa. Tämän vuoden harjoitusotteluissa he voittivat Meksikon ja Senegalin, mutta hävisivät Perulle ja Brasilialle.

Nigeria oli karsintalohkossaan ylivoimainen. He eivät hävinneet otteluakaan voittaen neljä ja pelaten kaksi kertaa tasan vieraissa Kamerunia ja Algeriaa vastaan. Tämän vuoden harjoitusotteluissa he ovat voittaneet vain Puolan. Kongon kanssa pelattiin tasan ja tappiot tulivat Serbialle, Englannille ja viimeksi Tsekille.

Pelityyli

Kroatia pelaa 4-2-3-1 systeemillä joka joskus voi muuttua 4-4-2 timantti muotoon. Kroatia vaihtoi valmentajaa Suomelle kärsityn 1-1 kotitasapelin jälkeen. Zlatko Dalic teki heti tärkeän muutoksen siirtämällä Real Madridin Luka Modricin ylemmälle keskikentälle, kymppipaikalle. Modric ei ole ennen tätä paikkaa pelannut, mutta se on paikka jossa Modricin pelinäkemys ja liike auttaa luomaan vaarallisia tilanteita. Samalla tämä siirto ratkaisi ongelman Rakitic – Modric sillä vain yksi näistä voi olla pelintekevä keskikenttäpelaaja.

Kroatian heikkoudet löytyvät juuri puolustuksesta. Liverpoolin Dejan Lovrenin pariksi on yleensä kaavailtu Vedran Corlukaa mutta hän on ollut usein loukkaantuneena. Besiktasin Domagoj Vida ei ole ihan samaa luokkaa. Kroatia hyökkää usein oikealta puolelta jossa Vrsaljko nousee ylös usein auttamaan hyökkäyksiä. Kroatian heikko puoli on vasemmalla jossa Sampdorian Ivan Strinic ei ole samaa luokkaa ja laituri Perisicillä ei aina ole puolustusintoa. Vastustajat koettavat juuri iskeä tältä puolelta.

Nigeria on koettanut useita eri formaatioita mutta he ovat nyt pelanneet tyypillisellä 4-2-3-1 systeemillä joka perustuu tiukkaan puolustukseen ja tehokkaisiin vastahyökkäyksiin. Vaikka Nigerian peli perustuu organisoituun joukkuepelaamiseen niin silti heillä on muutama yksilöpelaaja joiden varaan joukkueen menestys perustuu. Entinen Chelsean keskikenttäpelaaja John Obi Mikel koordinoi Nigerian peliä ja pitää huolta temmosta. Hänen alapuolellaan on Ogenyi Onazi ja Wilfred Ndidi jotka molemmat rikkovat peliä puolustuksen edessä. He eivät ole kuitenkaan kovinkaan hyviä hyökkäyssuuntaan joten siirtyminen puolustamisesta hyökkäykseen on välillä heikkoa. Nigerian hyökkäys perustuu nopeuteen ja Chelsea laituri Victor Mosesin juonikkuuteen. Nigerian suurin heikkous taas on maalivahtipeli sillä 19-Vuotias Francis Uzoho on vielä aika virhealtis.

Faktat

  • Kroatia FIFA Ranking: 20
  • Nigeria FIFA Ranking: 48
  • Joukkueet eivät ole ennen tällä tasolla kohdanneet.

Mahdolliset Avauskokoonpanot

Kroatia: Subasic – Strinic, Lovren, Vida, Vrsaljko – Rakitic, Badelj – Perisic, Modric, Kramaric – Mandzukic
Nigeria:  Uzoho – Idowu, Balogun, Troost-Ekong, Abdullahi – Onanzi – Ndidi – Moses, Mikel, Iwobi – Ighalo